bu kadar benzin yakarmı

kartalucar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar arabaya benzin alırken aracın altına yarım çay bardagı benzin akıyor..pompacıya 1. kademede doldurmasını söyledim dökülmedi...haa dedim hızlı dolunca hava tahliyeden kacıyor...ama 2 seferdir benzin pompası 1 . kademe de olmasına ragmen aracın altından(( arka 2 tekerin arasından bir yer)) yine yarım çay bardağı aktı...bu benzin ben arabayı benzinde kullanırken dökülüyormu onu çözemedim ......

asıl kafamı karıstıran benzin aldım 20 litreyi gösteriyordu artı 40ytl lık gaz aldım...ben sadece benzini arabayı calıstırken kullanıyordum bekliyorum 2 dakika da gaza geciyor....bölelikle gazı kullanıyordum..benzinin seviyesi çok düşmüyordu 20 nin biraz altı 18 gibi bir yerde duruyordu..vesselam araba acil lazım olunca direk kontak 2 km git 2 km gel... zaten gaza geciyordu 1 km sonra...
AMA BENZİNLE TOPLASAN 10 KM YAPAR YAPMAZ BENZİN 10LİTRE CUBUGUNA GERİLEDİ...aracın benzin pompası zarar görür diye okuyunca siteden hemen benzin aldım 6 litre 20 liraya 16 litre seviyesine gelidi...ibrem dogru ama araba sanki km de 1 litre benzin yakıyor gibi oldu....acaba benzinde kullnırken yere mi dökülüyor...basına böle seyler gelen varmı.....

hiç fikri olan yok mu

km 1 litre yakmaz o zaman 100 km de 100 litre benzin yakmış olur. depo zaten 60 litre. bi depoya en kötü ihtimal 400-500 km gidebileceğine göre senin arabada kaçak var.

arkadaşım aynı sorun benim arabada da var zannediyorum ilk çalıştırmada hele kışın hemen hızlanırsan gaza geçene kadar bayağı benzin yakıyor. o yüzden gaza geçene kadar özellikle kışın hiç yerinden oynatma yazın zaten çabuk geçiyor gaza aylık ortalama 30 ytl benzin alıyorum

hiç fikri olan yok mu
bunun 2 sebebi var
1.
aracın benzin depo dirseği giriş içindeki kurşunsuz benzin i simgeleyen yeşil kapakçık üzerindemi yoksa borunun içine düşerek kanalı daraltmış olabilir
2.
benzin depo dirseği giriş boru havalandırma valfi arızalanıyor pompa depoya benzin basarken hava alamadığından taşma yapıyor bu durumdada benzin depo dirseğini deişmen sorunu ortadan kaldıracaktır çok pahalıda diil + chek valf ı de yenilenmiş olacak
ok

Geri