bu araba bu kadar sorunlumu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dmj37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dmj37

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1997 model 2.0 cd aracım hararet çabuk yükseliyor anlamadım gitti
motor soğukken çalıştırıp 3 km yol gidiyorum hararet 90 çabuçak yükseliyor.aracı sakın kulllanmama rağmen hemen ısınıyor

fanlarda sıkıntı yok doksanı az geçinçe hemen fan açıyor
su eksiltme yok
suya yağ karışma yok
yedek su kapığı hava kaçırmıyor

ama anlamadığım bu kadar kısa sürede o sıcaklığı ulaşmasında sıkıntı mı var acaba

Opeller sıcak seven araçlar olarak bilinir. Daha bilgili arkadaşlar cevap verecektir ama sanki normal gibi geldi bana.

fanlarda sıkıntı yok doksanı az geçinçe hemen fan açıyor
su eksiltme yok
suya yağ karışma yok
yedek su kapığı hava kaçırmıyor

sorun olabilecek her konuda sorun yok demişsiniz bence de normal.

ee normal olanda bu zaten. 3km mesafe az mı? motor ısınmasa büyük sorun olur aslında.

Kullandığınız yağ oranında bu 3 km olur 7 km olur,aşınma oranında ısınma
herşey normal arkadaşların dediği gibi

başka arabalarda hararet sabit ilk defe opel kullanıyorum bunda hararet göstergesi çok oynuyor hele klima açıkken 100 ü dahi geçtiği oluyor

bu kadar sıçak çalışması motorun yağ yakmasına dahi sebeb olur

Sıkıntı yok hocam bende de 97 Tigra var, standart şehir trafiğinde 94 ile 99 arasında oynuyor hararet sürekli. Daha önceki kiralık araçlarda falan ben de pek oynadığını görmemiştim ancak Opellerde biraz oynak hararet hep. Zaten otoban ve uzun yol hariç hareket halinde 90'da durması da mümkün değil.

çabuk ısınsa ve sogumasa problem var derim de herhangi birşey yok kafanız rahat olsun

Yalnız 90'ı biraz geçince hemen fan açmasını garipsedim ben. Opel'ler genelde 97-98 civarında fan açmaya başlıyorlar. Aracınıza pek çok kişinin yaptığı gibi Tofaş fan müşürü takıp takmadıklarına bir bakmanızı öneriyorum ikinci el aldıysanız. İleride fan soketini bozuyor bu durumda ve yolda hararet kalıveriyorsunuz.

Yalnız 90'ı biraz geçince hemen fan açmasını garipsedim ben. Opel'ler genelde 97-98 civarında fan açmaya başlıyorlar. Aracınıza pek çok kişinin yaptığı gibi Tofaş fan müşürü takıp takmadıklarına bir bakmanızı öneriyorum ikinci el aldıysanız. İleride fan soketini bozuyor bu durumda ve yolda hararet kalıveriyorsunuz.

benim sattığım cdx'te 87-92 müşür takılıydı. klima açılmayınca 91 demezdi motor sıcaklığı. ;) opel sıcak sever bizim ustaların uydurmasından başka birşey değil. şuan ki aracıım 307'de termostat bozuldu mesela 100'e kadar çıkıyor durunca hararet, o zaman peugeot'ta sıcak severmiş mi diyeceğiz.

Türkiye gibi sıcak iklim şartlarına uygun termostata kullanmanız gerekli.

Geri