Bizim ülkemizde iş bulamayan veya vasıfsız insanların aklına ilk önce şoförlük yapmak gelir, zira bu işi yapmak için özel bir eğitim/kurs almaya gerek yoktur sadece bir ehliyete sahip olmak yeterlidir. Diğer yandan yasalara uymayan kişileri denetlemeyen, denetlemek yerine bu kişileri haraca bağlayarak çıkar sağlamayı hedefleyen görevliler de en az eleştirilen bu kişiler kadar suçludurlar. Bu haberden sonra başka bir üzücü haber daha vardı. 17 yaşındaki ehliyetsiz bir sürücü bir kişinin ölümüne neden olmuş. İşin en acı tarafı da arabayı yanında oturan babası vermiş. Şimdi buradaki asıl suçlu kim, kime ne kadar ceza verilmeli? Ben hakim olsam 17 yaşındaki gence 1 birim ceza verirsem babasına 2 birim ceza verirdim, zira bana göre burada asıl suçlu olan babadır. Bir de araba kullanırken el kadar çocuklarını kucağına alıp ellerine direksiyon veren sorumsuz babalar var, o babalara da ağır cezalar verilmelidir ki ileride ağlamasınlar, malüm günümüz araçlarının hemen hemen hepsinin direksiyonlarında airbag var, kaza esnasında airbag açılırsa ilk önce babasının kucağında oturan çocuk zarar görmez mi?