Bu Adamları Kim Durduracak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ülkemizde yük ve yolcu tasımak icin src belgesi gerekiyor ama bu belgeyi ben kursa gitmeden aldım yazılmam yeterli ve komik bir sınav geresini siz düşünün ve bu dolmuslara eskisi gibi olmasada göz yumanlar var ve adamlar gercekten mafya gibiler

Özellikle sizin Menemen dolmuş şoförleri bir alem, adamları gerçek anlamda sınava soksan % 95'i ehliyetinden olur :maden:

YAZIK GÜNAH Gerçekten.... Sıkı bir denetim mekanizması olmassa bu işi yapanlardan ciddi vergiler almaz ise, bu tür kazalar olmaya devam edecek. Adamlar ne durağa tam girer ne kuralları var sayar... Geçen gün ters yönden gelen taksici normal yoluna dönüşş yapan adama çarptı kafadan ona kızıyor yola nasıl gidiyorsun diye... Eğitimsizlik, İşsizliki, 3 kuruş para görme bütün bunlar bu kazaların tek nedei.

Bizim ülkemizde iş bulamayan veya vasıfsız insanların aklına ilk önce şoförlük yapmak gelir, zira bu işi yapmak için özel bir eğitim/kurs almaya gerek yoktur sadece bir ehliyete sahip olmak yeterlidir. Diğer yandan yasalara uymayan kişileri denetlemeyen, denetlemek yerine bu kişileri haraca bağlayarak çıkar sağlamayı hedefleyen görevliler de en az eleştirilen bu kişiler kadar suçludurlar. Bu haberden sonra başka bir üzücü haber daha vardı. 17 yaşındaki ehliyetsiz bir sürücü bir kişinin ölümüne neden olmuş. İşin en acı tarafı da arabayı yanında oturan babası vermiş. Şimdi buradaki asıl suçlu kim, kime ne kadar ceza verilmeli? Ben hakim olsam 17 yaşındaki gence 1 birim ceza verirsem babasına 2 birim ceza verirdim, zira bana göre burada asıl suçlu olan babadır. Bir de araba kullanırken el kadar çocuklarını kucağına alıp ellerine direksiyon veren sorumsuz babalar var, o babalara da ağır cezalar verilmelidir ki ileride ağlamasınlar, malüm günümüz araçlarının hemen hemen hepsinin direksiyonlarında airbag var, kaza esnasında airbag açılırsa ilk önce babasının kucağında oturan çocuk zarar görmez mi?
işte sorunun başıda bu,herzamanda öyle olacaktır,önlemide tranvay metro belediye otobüsü.yani ülke bunlara bırakılmamalı,birbirleri ile müşteri kapma yarışı yetiyor.devletin böyle derdi olmayacaktır.kaldırsınlar koysunlar tranvay hem ucuz hem en güzel hizmet,trafik rahatlar.

minibüscülerden nefret ederim ama bu minibüsü bir araç sıkıştırmış...

Bence servisler ve minibüsler-midibüsler yasaklanmalı.
Resmen dehşet saçıyorlar, terör yaratıyorlar.

minibüscülerden nefret ederim ama bu minibüsü bir araç sıkıştırmış...

:) Onları sıkıştıracak biri var mı? Sence?

iyi canım sizde servis yasaklansın minibüs yasaklansın o yasaklansın bu yasaklansın. kim yapacak mahalle aralarına servisi. hanginiz sabahın yedisinde evinizden alıp okula bırakacak ? o kadarda değil kusura bakmayın. minibüscüleri zerre kadar sevmem ama bunca insan ekmek parası kazanıyor o arabalardan. sabahtan akşama kadar direksiyon sallıyor. binbir çeşit insan biniyor o arabalara. tinercisi delisi manyağı hepsi o arabalara biniyor. kimse kusura bakmasın bir çoğumuz iş yerinde 1 2 tane bile insanı çekemezken binlerce insanla uğraşanlar kolay değil.
servisciler minibüscüler dünya kadar belge alıyorlar. psikoteknik src falan filan. her ay kan testi yapıtırıyorlar. eniştem ve kuzenim servisci oradan biliyorum. doğrudur önceden psikoteknik src belgesini bir top kağıda veriyorlardı ama şimdi öyle değil. src belgesini bugün benim diyen adam kolay kolay alamıyor.ehliyeti herkese veriyorlar src alamayan dünya kadar servisci tanıyorum safranboluda ;) bende kuzenim olan abimin arabasına sıklıkla giderdim çocuğu hastaydı bir ara işi oluyordu vs. acayip sorumluluk isteyen bir iş. sadece kendin gitmiyosun içinde çoluk cocuk yeri geliyor annesi babası bile gidiyor seninle. bunu sadece o aracı kullanan insanların bilmeside birşeyi ifade etmiyor. biz hususi oto sahipleri olarak o araçlarda çoluk cocuk olduğunu kabul ederek ona göre o araçlara dikkat etmemiz gerekiyor. safranboluda bir defasında minibüs yan yatıp 2 kişinin canına mal olmuştu ama o zaman babam esnaf olduğu için biliyorum herkes yavaş gitseydi birşey olmazdı gibi yorumlar yapıldı ama kazaya bizzat şahit oldum. kadının biri minibüsün önüne daldı birde frene asıldı adam kurtarcam diye sola çekti e birde magirus olunca minibüs yan yattı. yani hep hırsızın suçu yok. onların başına bir koardine merkezi kurmaları lazım. 1 dakika arayla aynı güzergaha minibüs çıkarsa yolcu kapmak için savaşırlar tabi...

zaten sıkıştırma değil uçuyormuş diye haber okudum

iyi canım sizde servis yasaklansın minibüs yasaklansın o yasaklansın bu yasaklansın. kim yapacak mahalle aralarına servisi. hanginiz sabahın yedisinde evinizden alıp okula bırakacak ? o kadarda değil kusura bakmayın. minibüscüleri zerre kadar sevmem ama bunca insan ekmek parası kazanıyor o arabalardan. sabahtan akşama kadar direksiyon sallıyor. binbir çeşit insan biniyor o arabalara. tinercisi delisi manyağı hepsi o arabalara biniyor. kimse kusura bakmasın bir çoğumuz iş yerinde 1 2 tane bile insanı çekemezken binlerce insanla uğraşanlar kolay değil.
servisciler minibüscüler dünya kadar belge alıyorlar. psikoteknik src falan filan. her ay kan testi yapıtırıyorlar. eniştem ve kuzenim servisci oradan biliyorum. doğrudur önceden psikoteknik src belgesini bir top kağıda veriyorlardı ama şimdi öyle değil. src belgesini bugün benim diyen adam kolay kolay alamıyor.ehliyeti herkese veriyorlar src alamayan dünya kadar servisci tanıyorum safranboluda ;) bende kuzenim olan abimin arabasına sıklıkla giderdim çocuğu hastaydı bir ara işi oluyordu vs. acayip sorumluluk isteyen bir iş. sadece kendin gitmiyosun içinde çoluk cocuk yeri geliyor annesi babası bile gidiyor seninle. bunu sadece o aracı kullanan insanların bilmeside birşeyi ifade etmiyor. biz hususi oto sahipleri olarak o araçlarda çoluk cocuk olduğunu kabul ederek ona göre o araçlara dikkat etmemiz gerekiyor. safranboluda bir defasında minibüs yan yatıp 2 kişinin canına mal olmuştu ama o zaman babam esnaf olduğu için biliyorum herkes yavaş gitseydi birşey olmazdı gibi yorumlar yapıldı ama kazaya bizzat şahit oldum. kadının biri minibüsün önüne daldı birde frene asıldı adam kurtarcam diye sola çekti e birde magirus olunca minibüs yan yattı. yani hep hırsızın suçu yok. onların başına bir koardine merkezi kurmaları lazım. 1 dakika arayla aynı güzergaha minibüs çıkarsa yolcu kapmak için savaşırlar tabi...

Kızın olsa gözün kapalı, için rahat, huzurlu bir şekilde minübüs veya taksi şoförüne verir misin?

Bir minibüs veya taksi hususi araba tarafından sıkıştırılamaz tam tersi onlar hususi arabaları sıkıştırırlar. Dikkat edilirse kaza yapan minibüs hem en sağdan gidiyor hem de hız yapıyor. Şoförlerin başı belaya girince hemen "beni sıkıştırdılar" diye dert yanmaları her zaman inandırıcı olmuyor. Biz sürücüler yavaş gitsek, kurallara uysak kazalar olur mu? Kaçımız şehir içinde 50 km lik, okul/hastane gibi yerlerin önünden geçerken 30 km lik hız limitine uyuyoruz ;) Ayrıca bütün gün direksiyon sallamak kazada şoförü haklı duruma getirmez, profesyonel sürücü teoride daha tecrübeli, daha bilgili, daha kuralları saygılı olarak algılanır ama biz de durum tam tersi.

Servis sürücülerine arka çıkmanı da çok iyi anlıyorum ;)

Kızın olsa gözün kapalı, için rahat, huzurlu bir şekilde minübüs veya taksi şoförüne verir misin?

Bir minibüs veya taksi hususi araba tarafından sıkıştırılamaz tam tersi onlar hususi arabaları sıkıştırırlar. Dikkat edilirse kaza yapan minibüs hem en sağdan gidiyor hem de hız yapıyor. Şoförlerin başı belaya girince hemen "beni sıkıştırdılar" diye dert yanmaları her zaman inandırıcı olmuyor. Biz sürücüler yavaş gitsek, kurallara uysak kazalar olur mu? Kaçımız şehir içinde 50 km lik, okul/hastane gibi yerlerin önünden geçerken 30 km lik hız limitine uyuyoruz ;) Ayrıca bütün gün direksiyon sallamak kazada şoförü haklı duruma getirmez, profesyonel sürücü teoride daha tecrübeli, daha bilgili, daha kuralları saygılı olarak algılanır ama biz de durum tam tersi.

Servis sürücülerine arka çıkmanı da çok iyi anlıyorum ;)
ben valla gayet rahat binerim minibüse he bir hatamı yaptım üzerinde hat numarası araba numarası yazıyor arıyorum 155 veriyorum onlar gereğini yapıyorlar zaten.
he servis araçlarınıda savunmuyorum var yok değil daha geçen sene tecavuzden bir tane adamı içeri attılar denetim yok ama benim kız kardeşimde servisle gidiyor geliyor işini adam gibi yapanları seçmek lazım ;)
minibüscüleri adam gibi koardine etmek lazım işin özü bu yoksa adam yolcu kapmak için savaşmayacak trafiğide katletmeyecek...;)

Geri