Brent petrol 1 gecede %8 dustu

1978 yılında memuriyete başlayıp 2007 yılında emekli oldum, hemen hemen bütün maaş fişlerimi Ankara'daki evde saklıyorum. Yanımda olsaydı o fişlerden birisini paylaşırdım. O fişte ham memur maaşının asgari ücretten düşük olduğunu herkes görürdü. Memurun giydirilmiş (yan ödeme, iş riski, yemek parası, lojman tazminatı ..... gibi) maaşı olmasa elime geçen maaşının asgari ücretten daha az olduğunu görürdünüz. Bir de merak ettiğim diğer şey, devlet neden emekli memurlarına maaş fişi vermiyor, yoksa verdiği maaştan utanıyor mu? ;)

Çık nerelerden tırtıklandığını öğrenmeyin diye vermiyor :D

Geçenlerde aylık gelirimi belgelemem gerekti. Yanımda bulunan bankamatikten aldığım emekli maaşıma ait hesap dökümünü çıkartıp görevli memura verdim ama kabul etmedi. Allah'tan Ankara'daydım da SGK'ya gidip ıslak imzalı bir belge aldım, işin komiği belgeyi isteyen kurum da devlet kurumuydu. Görevli memura "emekli memurların maaş bordrosu olmuyor" dedim, görevli memur da adeta " hade lan, git dalganı başka yerde geç" gibilerden tavır takındı, ben de "emekli olunca bu gün yaşadıklarını sakın unutma, emekli oluca senin de maaş bordron olmayacak" dedim.

4 kişilik ailenin geçim haddi 4 bin 113 lira

bu ailede bu para icin anne ve babanında calısıp en az 2050 şer tl gelir elde etmesi
yada coluk cocuk calısıp herkesin 1050 tl kazanması lazım ki ASGARİ gecim saglansın.
Bu arkadaşlara sorarsan bunlar hallerinden memnun anaokuluna dini egitim gelecek ya
daha ne olsun cennet garanti.

Geri