Brent petrol 1 gecede %8 dustu

Depoyu doldurduktan sonra iki kez indirim geldi. Çöl, bedevi ve kutup ayısı üçlemesi gibi... :)

Depoyu doldurduktan sonra iki kez indirim geldi. Çöl, bedevi ve kutup ayısı üçlemesi gibi... :)

Bende bu gramlık komik indirimlerin belki LPG etkisi olur diyerek pusudayım :D eğer indirim olursa c.tesi kara belmanın depoyu full edeceğim :rakir:

(Sinekte Yağ Çıkarma Benim Yaptım Olsa Gerek)

antalya lara kadoil 4.40 tl litre 95 oktan benzin.. gaza gelip birazda vergi indirimi yapsalar 3.5 lara inse benzin :) bi ara 5.10 tl den benzin almışlığım vardı .. 60 kr aşağı benzin almayı hayal etmek bile zordu 6 tl olur diyordum...şaka birtarafa vergi indiriminide hayal etmeye başladım :) inşallah bi 60 kuruşta vergi iner... tabi petrol varil fiyatları ucuzladı diye yeni bir vergi daha bindirmezlerse bunada şükür...

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Benzin fiyatı aslında çok çabuk şekilde iner. Şu bizim taksici esnafımız var ya bir örnek sadece. Şimdi bunların birde dernekleri var ya... sürekli ekonomik koşullardan şikayet ediyorlar ya... işte taksi ücretlerine gelen zamlar ile mutlu olmayanlar... bir araya gelsinler alsınlar bir karar desinler benzin dizel gaz şu fiyata inene kadar kontak açmayıp araçlarımızı trafiğe çıkarmayacağız diye bak bakalım yakıt nasıl iniyor...

Ama tabi bunu yapacak yürekli dernek başkanları gerek. Ama tabi bunu yapamayanlar anında ağlamaya başlıyor taksi ücretlerine az zam oldu diye... yaw sana az olan zam vatandaşa ok gibi giriyor sen bunun farkında mısın?

asgari ücrete gunluk 1 tl zam önerisi geldi hukumetten aylık 31 tl
yaw ama hic acımıyorum, yani onlara kafamıza sıctıran bu dusuk ucretliler
onlarda boyle muameleyi hakediyorlar . Az once basbakana 4 sayfa email attım
cin'i, örnek verdim oradaki şirketlerin aylık 100$ adam calıstırdıgını sizde oyle yapın
böylece daha cok oy alırsınız cunku ne kadar fakir vatandaş o kadar cok size muhtac diye
yazdım, bakalım ne cevap gelecek. Bakarmışsınız danışman felan olurmuşum basbakana

Asgari ücret 1500 TL olursa ne olacak? Bu durumda neler olabileceğini bir düşünün bakalım :). Mesela bir çok emekli işçi/memur/bağkurlu vatandaşın maaşları asgari ücretin altında kalacağı için devlet yasa gereği bu vatandaşların maaşını asgari ücret seviyesine getirmek zorunda kalacak. Bu durumda da devletin maaş ödediği emekli kesiminin büyük bir kısmına zorunlu olarak maaş zammı yapacağı gibi karizmayı da fena halde çizdirmiş olacak. Öyle ya binlerce dolar milli geliri olduğunu iddia eden, koskocaman bir ekonomiye sahip olduğu ile övünen bir iktidarın milyonlarca çalışan ve emeklisine asgari ücret seviyesinde maaş vermesi demek karizmasının fena halde çizilmesi demektir, işte o nedenle iktidar asgari ücreti artıramazzzzzzzzz ;)

Yani bir örnekte benden olsun memur sendikası anlaşma yaptı enflasyon çift haneli rakamlara çıkması bizi bağlamaz diyen maliye bakanı değil mi? yani 10 değil 15 olsa da memur ve emeklisi 2015 yılı için alacakları maaş zammı ilk altı ay için %3 ikinci altı ay için %3 ;)

smihci burada hala sorun şu, asgari ücret taban oldugundan asgari ücret o oranda arttırılması demek digerlerinede zam yapılması gerekecek ve hak dogacak demek.
Aslında bu ulke bunu kaldırabilir ama o zaman sanayici nasıl zengin olacak yada
ayakkabı kutusunu bırakın ucaklar ile paralar nasıl ülkeden kacırılacak. 12 sene önce
" ben fakir bir anadolu çocuguyum ve gun gelir cok zengin olursam HIRSIZLIK YAPMIŞIMDIR " diyen biri bugun cumhurbaskanı ve kendisi ve ailesi ULTRA ZENGİN.

Bu sizce nasıl oluyor tabiki ödenmeyen vergiler ihale yolsuzlukları ile zimmetlere
gecen paralar ile oluyor.

Osman abim bir konunun farkında olmak gerek bırak ayakkabı kutusunu ortalar da çuvallar olsa yine fayda etmez. Çünkü yine alkışlayanlar çıkmaya devam edecek. Bu bir gerçek rahmetli Ecevit geldi aklıma eğer ki şimdi yaşananlar Ecevit zamanın da olsa idi sanırım rahmetlinin kafasına buzdolabına kadar atardı bu millet...

1978 yılında memuriyete başlayıp 2007 yılında emekli oldum, hemen hemen bütün maaş fişlerimi Ankara'daki evde saklıyorum. Yanımda olsaydı o fişlerden birisini paylaşırdım. O fişte ham memur maaşının asgari ücretten düşük olduğunu herkes görürdü. Memurun giydirilmiş (yan ödeme, iş riski, yemek parası, lojman tazminatı ..... gibi) maaşı olmasa elime geçen maaşının asgari ücretten daha az olduğunu görürdünüz. Bir de merak ettiğim diğer şey, devlet neden emekli memurlarına maaş fişi vermiyor, yoksa verdiği maaştan utanıyor mu? ;)

Geri