Brent petrol 1 gecede %8 dustu

4.52 halen fahiş fiyat :(

4.52 halen fahiş fiyat :(

Abim inmezzzz. adamlar işin kolayını bulmuş zaten koy benzine zammı gitsin. Bak ocak ayından sonra trafik cezaları ve vergilerin anası bellenecek. ;)

Petrolün varil fiyatları göz önüne alındığında benzinin litre fiyatı 3,5 TL civarında olmalı ama iktidar hazır bizim gibi safları bulmuşken bu kardan asla vazgeçmez.

Yok abim neden vaz geçsin. O kadar para harcanmakta bu paraları kim ödeyecek? tabi ki araç sahipleri ödeyecek. Özellikle ülkemizde araç sahipleri bu ülkenin en tatlı vergi kaynağı. ÖTV olsun KDV olsun ve benzin fiyatları olsun hep vergi üzerine. O yüzden dünya üzerinde düşen varil fiyatları ülkemize yansımaz ama buna karşın bir sent artış olsa anında zam olarak bizlere döner. Ve sonra haberci mikrofon uzatır ve vatandaş alıştık der...

Oysa yapılması gereken alıştık demek değil feyfimizden ödün verip sadece iki ay kadar yakıt almamak yeterli olacak satamadıkları yakıtın vergisini kimden alacak?

İşte ince nokta o bahsettiğin durum. Normal şartlarda zamlardan şikayet ediliyorsa o ürünlerin alınması boykot edilir, alım seviyesi dip yaparsa vergi gelirleri de dip yapar. O zaman yönetenler ya başka mallara zam yapar ya da zamları daha makul seviyelere çeker. Bizde ki bazı insanların tepkileri ise evlere şenlik. Benzine zam gelir, adam "benim arabam yok ki bana ne, arabası olan zenginler düşünsün" der, tekele zam gelir, gene "bana ne ben sigara içki kullanmıyorum" der. İyi de senin hizmet aldığın kişiler/kurumlar bunları kullanıyorsa hizmet fiyatlarına zam yapıyor, yani acısı gene senden çıkıyor, bunu bile düşünemeyen bazı insanların sırf iktidarı destekledikleri için zamları savunmasına hayret ediyorum :(.

Bakın hepimiz ekmek yiyoruz değil mi? Akaryakıt fiyatlarındaki artışı bahane ederek ekmeğe zam yapanlara sesleniyorum. Akaryakıt fiyatlarındaki düşüşe göre neden ekmek fiyatlarını düşürmüyorsunuz? Veya neden ulaşım fiyatları düşmüyor? Daha geçen hafta taksi ücretlerine zam yapılmadı mı? Hani enflasyon %6 (maaş zamları yapılırken bu oran baz alınıyor ya :) ) seviyelerindeydi? Benzin % en son 10 düştüğüne, enflasyon da % 6 olduğuna göre bu neyin zammı? Zam elzemse o zaman enflasyon % 6 değil, enflasyon % 6 dan daha yüksek ise o zaman ücretlileri neden kekliyorlar? :mad:

Bak abim bir örnek bayiler nasıl zıpladı kar payları düşünce... tabi iğnenin ucu kendileri battı.

http://www.memurlar.net/haber/491841/

Eğer bayiler benzin indirim olmaz ise indirim olana kadar yakıt satmayacağız desin bakalım fiyat 3.5 iniyor görürsün...

Ama ülkemizde hep iğne birine batınca aklı başına geliyor. Milletin birlik içinde hareket etmeyeceğini bilen siyasiler de biz işimize bakarız der ve yüklendikçe yüklenir.

ben paylaşacaktım abi şimdi. yukardan kuyruğu sıkışan zıplıyo halk susuyo...

Özellikle benzin istasyonu sahipleri birlik içinde olsa benzin fiyatları bu durumda olmaz. Bak canları yanınca hemen nasıl birlik olmaya başladılar ama vatandaşa benzin fiyatlarını ne kadar pahalı satılır ise satılsın sesleri çıkmıyordu kar düşünce zıpladılar peki önceden nerede idiniz?

smihci, bizim halk elinde vazelinle gezmeye alışmış, SIRADAKİ GELSİN diyor
o yuzden o deger 3.5 olması icin ham petrol 30 $ a felan inmesi lazım anca o zaman
indirirler

Osman kardeşim görünen o ki bizim iktidar açısından akaryakıt satış fiyatları ile ham petrol alış fiyatları birbiri ile alakalı değil. Ham petrolün varil fiyatı 10 dolar seviyesine inse bile değişen bir şey olmaz, fiyatların makul seviyelere inebilmesi için öncelikle bizi yönetenlerin keyfinin yerine gelmesi lazım :mad:. Bak yıllardır aynı teraneyle ücretlileri kandırıyorlar. Maaş zamları %3+%3= yıllık %6 olacak deniyor, yıl sonunda da ne yapıp ediyorlar enflasyonu % 6 seviyelerine denk getiriyorlar, peki kendi ödenekleri neden aynı oranda zamlanmıyor, neden vergilere daha düşük oranda zam yapılmıyor? Bir ücretlinin maaşına enflasyon oranı kadar zam yapılırsa maaşlar alım gücü olarak her zaman aynı kalmaz mı? ;)

Geri