Brake Pad

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eros61ts
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben de sadece sabahları veya soğuk havalarda çıkıyor. Öğleden sonra araba ısınınca çıkmıyor.

Frene basınca gitmesi gereken yazı "breaklight chek" yani fren lambalarının kontrolü.

Break pad ise fren balatası veya arkadaşların dediği gibi müşürün kablosu çıkmış olabilir.

Diske de zarar verir deyince ben de işkillendim şimdi. Ben sadece sabahları araba soğukken çıktığı, daha sonra çıkmadığı için önemsemiyordum. Ayrıca metalin metale sürtme sesi de var bende. Yoksa gerçekten benim de balatalar bitmiş mi?

Yakın zamanda yapptıran bir arkadaş varsa fiyatı nedir balataların.

brake pad fren balatası anlamında. bu yazı çıktığı anda balatalar belli bi seviyenin altın inmiş yani ömrü bitmeye başlamıştır. ben bu yazı çıktıktan 5000 km sonra değiştirdim bi problem olmadı. yani oketlerde bi problem yoksa bi süre sonra balataları değiştirmen gerekiyo. birde değiştirdikten sonra bu yazının tekrar çıkmasını istemiyorsan soketlere baktır ve balataları bence serviste falan değişir daha garanti olur.

ben geçen yaz değiştirdim yağ ve filtre değişimleri ile birlikte 200 tuttu ama sadece balatalar ne kadardı hatırlamıyorum

otostart vs gibi sitelerden fiyatlarına bakabilirsiniz. aklınızda yaklaşık fiyat belli olur.

merhaba hocam aynı sorun bende de vardı balataları değiştirdiğim halde yol bilg da brake pad yazısı kaybomadı sonra bir ustaya götürdüm balata fiş soketlerini değiştirdi sorun gitti.

Ayrıca metalin metale sürtme sesi de var bende. Yoksa gerçekten benim de balatalar bitmiş mi?

Yakın zamanda yapptıran bir arkadaş varsa fiyatı nedir balataların.
Merhaba
Aynı sorun uzun yolculuk esnasında başıma geldi, frene her bastıgımda metalin metale sürtme sesi geliyordu. Tatil dönüşü servise gittim balatalar neredeyse bitmek üzereydi ve yenileri ile değiştirdi. Bana 154 ytl'ye mal oldu.
90 ytl balata
20 ytl torna
9 ytl balata spreyi
35 ytl işçilik

ABi disk fren balatası bitmiş demektir bu. Senin ustadan şüphelendim ben :).
Tabi şöyle bir durum var, bu "brake pad" disk balatan bitti diyor ama usta bakmışsa ve balata bitmemişse fren fiç soketinde sorun vardır.
Disk balatası biterken devreyi tamamlayan tel disk aynasına sürter ve koparak devreyi keser, böylece konsoldaki uyarı çıkar. O uyarı balata bitmeden çıkıyorsa, bir şekilde balata fiş soketinden teli çıkmıştır. Soketi değiştir. Sen yoluna devam et bişey olmaz (balatan bitmemişse tabi). Bu kadar...

Geri