Böyle Bir Ürün Ne Kadar Sağlam Olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Salim abim teşekkür ederim hemen inceleme aşamasına geçmiş bulunuyorum. Benim eklediğim ürünün eklem yerleri zaten pek hoşuma gitmedi. Dandik bir görüntüye sahip idi.

Aslında bana da biraz dandik geldi bende olan ürün bundan...

otm841997.jpg

Bu ürün + şeklinde olanlardan ya da yukarıdaki mafsallı ürünlerden iyidir ancak fazla sıkılmış olan bijonları sökmek için tesisatçıdan içine girecek şekilde yaklaşık 80cm lik bir su borusu kestirip uzatırsanız hem daha kolay sökersiniz hem de sakatlanmanın önüne geçersiniz.

Benim aracın üzerinde orijinal ürün resimde olan şeklinde ama baya sağlam bir ürüne benziyor bende sıkı bujonlardan dolayı buna kuvvet uygulamadıktan sonra zor sökeceği hissine kapılmadım dersem yalan olur. Aslında boru fikri de aklıma geldi de su borusu eğilir sanırım daha dayanıklı ve esnek bir malzeme daha iyi olur sanki.

nadir abey dekerine daş değmesin sende bunu kullanma inşallah :)

Benim aracın üzerinde orijinal ürün resimde olan şeklinde ama baya sağlam bir ürüne benziyor bende sıkı bujonlardan dolayı buna kuvvet uygulamadıktan sonra zor sökeceği hissine kapılmadım dersem yalan olur. Aslında boru fikri de aklıma geldi de su borusu eğilir sanırım daha dayanıklı ve esnek bir malzeme daha iyi olur sanki.

Ben kullanıyorum su borusu eğilmez.

nadir abey dekerine daş değmesin sende bunu kullanma inşallah :)

Amin kardeşim seninde gözlerinden öpmüşüm...

Ben kullanıyorum su borusu eğilmez.

Haftaya bir bakayım o zaman sağlam bir malzemeden yanımızda olsun.

Nadir ne resmini paylaştığın ne de aracın orjinal bijon anahtarı hiç bir şeye yaramıyor, çünkü bizim lastikçiler veya ustalar bijon sıkmasını bilmiyorlar. Ben de vardı, ikinci kullanımda mafsal yerinden kırıldı, aracın orjinal bijon anahtarını biraz zorladım kafa kısmı kırılacak gibi oldu, lokma şeklinde olanından aldım, lokmayı kırdım, son olarak klasik 4 lü olanlardan aldım, bir de bagajda kaliteli bir boru taşıyorum. Lastikçilere / ustalara her zaman "şu bijonları fazla sıkmayın" diyorum ama anlatamıyorum, zaten kaç tanesinde tork metre var ki.

Nadir ne resmini paylaştığın ne de aracın orjinal bijon anahtarı hiç bir şeye yaramıyor, çünkü bizim lastikçiler veya ustalar bijon sıkmasını bilmiyorlar. Ben de vardı, ikinci kullanımda mafsal yerinden kırıldı, aracın orjinal bijon anahtarını biraz zorladım kafa kısmı kırılacak gibi oldu, lokma şeklinde olanından aldım, lokmayı kırdım, son olarak klasik 4 lü olanlardan aldım, bir de bagajda kaliteli bir boru taşıyorum. Lastikçilere / ustalara her zaman "şu bijonları fazla sıkmayın" diyorum ama anlatamıyorum, zaten kaç tanesinde tork metre var ki.

Orijinal bijon anahtarına boru takıp yavaş yavaş açarsan hiçbirşey olmaz yalnız 4lü artı şeklinde olanlarla arkadaşın lastiğini değiştirmeye çalışırken kafayı koparttım. Ustalar ya havalı tabanca kullanıyor ve son ayarda sıkıyor, yada çırağa söylüyor ve sıkmadan tembihliyor, iyice sık diye, çocukta bilmediğinden ya çıkarsa düşüncesiyle Allah ne verdiyse sıkıyor :) Ben hep iki takım jant alır 4üne yazlık 4üne kışlık taktırır sonra lastikleri kendim söker takarım, hiç sorun yaşamadım.

:bir: ben tork ayarlı anahtarla çamaşır makinelerinin kasnak kısmını sıkıyodum en son :D hiçbir lastikçide denk gelmedim şahsen

bizim orjinal anahtarın hafif zorlayınca uç kısmı kırılmıştı. bende gittim + şeklinde olandan aldım bi kaç kere de kullandım baya rahat kullanımı. İzeltaş bulursan ondan al abi en sağlamı diyolar.

Geri