boş vites üzerine boş laflar.

:d:d:d

Sevgili Arkadaşlar çok güzel paylaşımlarda bulunmuşunuz ama

Yokuş aşağı değil de

Gözümün aldığı yerlerde vitesi boşa atarım

Boş viteste turbolu araçlarda turbonun yağlanması daha az olduğu için pekte önerilmez vitese geçirdiğimizde aniden 2000-3000 devirlere geldiği için yeteri kadar yağlanmaz ve aşınmalar oluşur.
Ben yokuş aşşağı inerken sadece ayağımı gazdan çekiyorum viteste devam ediyorum.

Aynen karde$im. Olması gerektiği gibi.

ayagımı gazdan cektıgımde anlık tuketım o.o oluo bosa atınca 0.8 0.9 falan oluo

boş vites diye bir kavram yok ki neyi tartısırıyoruz.... :D

yol bilgisayarın da boşdayken 2.0 2.1 fln yazıyo vitese atınca 3.6 3.8 4.0 gibi değişiyo opellerde nasıl 0 yazıo onu da anlamıs deilim bilgisayarın boşluugu yada ihmali var demekki opelde 94 gt mizde de oyle yazıyodu ilginç. daha az yaktıgı KESİN kırşehir ankara yolunda surekli gidip geliriz babam denedi vitesdeyken yarım depo ya cok yakın yaktı boştayken tam ceyrek depo yaktı bizzat denedik gorduk . zararı ama vardır ama yokdur onu bilemem boşa atınca araba fazla yakıyo demek daha efsane olur bence

yol bilgisayarın da boşdayken 2.0 2.1 fln yazıyo vitese atınca 3.6 3.8 4.0 gibi değişiyo opellerde nasıl 0 yazıo onu da anlamıs deilim bilgisayarın boşluugu yada ihmali var demekki opelde 94 gt mizde de oyle yazıyodu ilginç. daha az yaktıgı KESİN kırşehir ankara yolunda surekli gidip geliriz babam denedi vitesdeyken yarım depo ya cok yakın yaktı boştayken tam ceyrek depo yaktı bizzat denedik gorduk . zararı ama vardır ama yokdur onu bilemem boşa atınca araba fazla yakıyo demek daha efsane olur bence

:) desteksiz atmışsınız desem? Sadece opelde değil , bizim Passat'da ve arkadaşımın BMWsinde de gördüğüm olay aynı. benim aracımda da böyle.
Boşta iken anlık tüketim 1.0 , 1.2 , viteste 0 . Bu kanıtlanmış bir gerçektir,efsane demek biraz saçma. Google'da aratırsanız birçok cevap çıkabilir.

bir arkadaşımız daha demiş...bir kaç saat önce bunun konuşmasını yaptık blowoff turbotimer vs konuşurken arkadaşla düşündükte turbo motorlu bir araçta boş vites konumunda gitmek yağlamanın azalmasına sebep olacagından çok sakıncalı motor ömrünü kısaltıyor...

Geri