A kasa Vectra'yı aldığımızda aynı şikayetlerim vardı (araç LPG'siz), gaz verdiğimde araç dizel gibi siyah duman atıyor ve fazla yakıt tüketiyordu. İlk defa otomatik bir araç aldığım için tüketim değerlerini (hep otomatikler fazla yakar deniyor ya) ikinci plana atmıştım. Alayın yakıt ile ilgili olduğunu bildiğim için hemen klasik metodları uygulayarak işe başladım. İlk olarak hava filitresi, bujiler, benzin filitresini değiştirdim olmadı, sıcaklık sensörü dendi gene olmadı, enjektörler açıldı, onarımı ve temizliği yapıldı olmadı, rolanti motoru dendi o da değişti gene olmadı, en sonunda beyi değişecek denildi. (Bu arada araca ön takım dahil 2.000 TL civarında bir harcama yaptım) Başka bir aracın beynini kullanarak aracı test ettim, sonuç değişmeyince beyin arayışlarından vazgeçtim. Enjektörlerin bakımını yapan servise tekrar giderek hafiften şarladım

. Gürültü üzerine servis sorumlusu usta geldi, dertlerimi anlattım, sağolsun araca bir emisyon ayarı çekti aracın yakıtı yarı yarıya düştü, siyah dumandan eser kalmadı, 2007 yılından beri bir daha şikayetim olmadı. O yüzden (benzinde) emisyon ölçümü yapıldı mı diye sordum.