Benzin tasarrufu için bunları yapın!

bacadir68

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Petrol fiyatları tavan yapınca İngiliz otomotiv kurumu What Car, aracı tasarruflu kullanmanın yollarını sıraladı.Petrol fiyatları her geçen hafta tavan yapıyor. Son olarak petrolün varili 150 dolara kadar dayandı. Dünyanın her yerinde sürücüler depolarını geçen yıllara nazaran daha kolay dolduramamaktan şikayetçi. İngiliz otomotiv kurumu What Car, tüketiciler ve sürücüler için tasarruflu araç kullanma yollarını bulmak için mühendisler ve ileri sürücülük tekniği uzmanları ile biraraya gelerek bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre tasarruf yolları şöyle:
-Yolda saatte 40 ile 60 kilometre hızla gitmek yılda 500 litre daha az benzin tüketimine neden oluyor.
-Belli bir uzunluktaki yolu saatte 112 km hızla gitmek yerine saatte ortalama 80 km ile gitmek, yüzde 38 daha az benzin tüketimi sağlıyor.
-Saatte 60 kilometrenin üzerine çıkıldığında benzin tüketimi artmaya başlıyor. Saatte 144 kilometre hızdan sonra kilometre başına litre tüketimi iki katına çıkıyor.

ben 40-60km hızla diil de, 80-90km hızla gidiyorum..

yada şöle açıkliyim, hiç bi viteste 3bin deviri geçmiyorum..

etkili de oluyo.. :)

kaplumbağa modunda gidecez yani. çözüm buysa ben yokum. biz opelciler hız yapmadan duramayız.

denemek lazım

hız felakettir ama ben felaketi severim en son en islek meydanda motorun tekeri kaydı hızda vardı 60 ile gidiodum tasarruf olsun die :=) sonra bi baktım kayıyorum ve hali ile yerdeyim :=) honda beat bisey olmadı olan bana oldu ya

3000 deviri gerekmediğince geçme yeter gerekli tasarrufu yaparsın

4.vites 50 km ile şehir içinde seyir edin. şehir dışındada 78. 88 arası 5. vites gerisi yalan sabit hızda gidin

Önemli olan sabit hızda seyretmeye çalışmak.

kalkışlarda sakin kalkın,sabit hızla gitmeye özen gösterin...
ben 2000rpm i geçmiyorum arabam otomatik doğandan şahinden çok daha az yakıyorum..

toplu taşıma en az yakıt tüketimidir.

Geri