Beni Opel Düşmanı Sanan Arkadaşlar...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
nadir abi senn tek nokta enjeksiyona kara düzen eski lpg sistemi lazım :) Bundan sonra alıcağın araçta dizel düşük hacim yüksek tork lazım sana :) dci,hdi gibi :D

Söyle bakalım nadir abi hala opel düşmanımısın :)

nadir abi senn tek nokta enjeksiyona kara düzen eski lpg sistemi lazım :) Bundan sonra alıcağın araçta dizel düşük hacim yüksek tork lazım sana :) dci,hdi gibi :D

Zaten benim araç üzerinde olan LPG kara düzen sıralı sistem olmuyor. Araç benzinde çalışıyor 3000 devirde gaza geçiyor öyle ısınma vs yok. Aracın süresi var ya değilse şimdiye çoktan bunun kanına girdi idim. Gider daha ufak silindirli az yakan bir araç alırdım zaten LPG benim için bitti yıl da en çok yapsam 10 000 km yapamıyorum aylık yaptım km 200-250 arasında her yere yürüyerek gitmeyi tercih ediyorum genelde. Benim mantık araca bindiğinde her zaman içinde bir kuşku olmayacak çevireceksin konta basacaksın gaza ama artık psikolojik olarak öyle bir duruma geldim ki ulan bir arıza verecek mi? diye kontak çeviriyorum :D

fransız arabasına laf dedirtmem,opele 5 çeker sağlamlıkta...km lerce peugeot-citroen kullandım tık demedi...
ya nadir abi canlandırıp durma şu konuyu kovulacaz yoksa :D

Bende yıllarca kullandım peugeot citroen... Hiçbiri 5 para etmez benim gözümde. İzole zayıf kapılar zayıf ön düzen zayıf parçaları pahalı
Alman arabasına bindikten sonra bunu daha iyi anladım 15.000 km yaptn rutin bakımlar dışında anahtar vurmadım. Huzur buldum

Fransız pişmanlıktır

peugeot un leş ide olsa toplanır,masrafı kabul eder,ama bir corsa nın leşini ne yaparsan yap diriltemezsin :D

Yine opel yedi benim paraları :) uzunca bir zaman aracın frenine basında araba da acayip bir sallama vardı. Neyse bugün öğleden sonra işlerim vardı. İş yerinden öğleden sonra çıktım. Neyse bir kaç yere gittim geldim. Ama fren canımı fazlaca sıkıyor idi. Verdim önünü şaşmaz sanayisine doğru. Aracın daha önce frenlerini yapan ustanın yanında aldım soluğu anam bir de baktım ki taze çıtır çıtır çay var. Hehe çöktüm çaydanlığın yanına neyse usta altı gitti dolandı geldi. Frenleri komple bakacağım dedi. Ulan dedim inceldiği yerden kopsun bak. Neyse tam 3 saat uğraştı sonra güzelce bir 100 gayma sıkışmış onu çıkardı. :D Hızımı alamadım Mocan Otogaza gittim birde orada gaz ayarı verdim. Sonra hızımı alamadım coştum bir kere hehe doğru opel garaja hacı ustanın yanına dört adette buji aldım... bu coşmanın bedeli olarak eve geldiğim de benim 150 gaymayı daha yedi karabelma :D

Abi sallamayı kestiyse bedava bence. Eşim için aldığım 2001 siena nın önden tıkırtı geliyor kayışların olduğu yerden, ustalara gösteriyorum komple sökecez bakacaz diyor buda 300 den aşağı olmaz anlamına geliyor. Benzin pompası bosh marka 60tl usta 100 tl pompa 50 işçilik diyor yani sen ucuz kurtulmuşsun abi[emoji2]

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yine opel yedi benim paraları :) uzunca bir zaman aracın frenine basında araba da acayip bir sallama vardı. .............

Usta ön fren disklerini mi tornalattı. Bizim Astra'da yüksek hızlarda frene basınca titreme yapıyor, bir ara ben de diskleri tornalatmayı (eğer yeterli payı varsa) düşünüyorum, torna işi olmazsa dikleri komple yenilemem lazım.

Usta ön fren disklerini mi tornalattı. Bizim Astra'da yüksek hızlarda frene basınca titreme yapıyor, bir ara ben de diskleri tornalatmayı (eğer yeterli payı varsa) düşünüyorum, torna işi olmazsa dikleri komple yenilemem lazım.

Abi sorma ben diskleri ve arka kampanyaları sıfır aldım ama ne fikmet ise hem kampana hem diskler eğri idi. Freni yapan usta hiç uğraşma eğik olmayanı bulamazsın dedi. Bende alışır düzelir diye uzunca bir zaman bindim bu şekilde ama adam olmadı. Dünde canıma tak etti gittim. Arka kampana da sorun belli idi el freni çekili olmasa bile normal döner iken bir sürtüyor bir bırakıyor idi. Arka kampanayı dökerek içini düzeltti önleri ise diskler sökmeden araç üzerinde temizliyor zaten dönmeye başlayınca belli yerler de cayırtı çöktü. Önleri de güzelce temizledi eyik kısımlar temizlendi. Fren balataları kontrol edildi sonra topladı.

Seksen ile giderken az kokunduğum araç deli gibi titriyor vuruyor idi. Şimdi pek bir şey görülmüyor ama bir panik yaşadım korkmadım dersem yalan olur eve döner iken istanbul yolundan geliyorum birden önde ki araçlar yavaşladı ve bende frene bastım ama tabi yavaşlayamadım çünkü balata diske alışmadı için frenler eskisi gibi tutmadı. Alışması gerek hâli ile. Buji de değişimi iyi oldu lpg den dolayı baya bir yıpranmış idi gm Buji ile değiştirdik gaz ayarı da yaptırdım birde antrifiriz ölçümü yaptırdım -35 derece kadar çıktı. Oda tamam. Bugünde on kaputta hem güneş yanığı hemde boya da oksitlenme vardı üç saat pasta attım ve boya baya parladı. Gazını da aldım daire aracı park ettim geldim.

Geri