Beni Opel Düşmanı Sanan Arkadaşlar...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
Değerli arkadaşlar uzun zamandan bu yana aranızdayım bir siteye üye olduğumda bir opel aşığı olarak üye oldum ama aradan geçen zaman içinde opelden buz gibi soğudum.... zamanında bakımlarını yaptırmama karşın harbiden bir tat alamaz hale geldim... işte gerekçelerim...

Her zaman her şeyim kayıt altında olmasını isterim işte aracımın dosyası...

attachment.php

Aracımı aldığımda komple bir bakıma soktum aracın o zaman ki km si 135 000 KM de idi işte belgesi...

attachment.php

Burada da aracın ne zaman bakıma alındığı hakkın da...

attachment.php

Ve 2009 yılında yapılan bakım işlemleri...

attachment.php

attachment.php

Ekli dosyalar

• PICT0001 (Small).webp
    PICT0001 (Small).webp
    12.8 KB · Görüntüleme: 602
  • PICT0005 (Small).webp
    PICT0005 (Small).webp
    19.7 KB · Görüntüleme: 579
  • PICT0006 (Small).webp
    PICT0006 (Small).webp
    20.7 KB · Görüntüleme: 582
  • PICT0002 (Small).webp
    PICT0002 (Small).webp
    33.4 KB · Görüntüleme: 581
  • PICT0003 (Small).webp
    PICT0003 (Small).webp
    25.1 KB · Görüntüleme: 585
Evet devamı geliyor... bana göre ilk yediğim kazık idi... 2009 yılının bakımından ödediğim para...

attachment.php

Aradan geçen zaman içinde aradan 20 000 km olmadan araba İstanbul'dan geldi... sonra sabah çalıştırdım ve dikiş makine gibi çalışmaya başladı ve işte tarih...

attachment.php

Evet bu tarih içinde Opel yaptı yapacağını ve motor sizlere ömür yapılan işlemler...

attachment.php

attachment.php

Ve motor tamiri sonucunda ödediğim rakam...

attachment.php

Ekli dosyalar

• PICT0004 (Small).webp
    PICT0004 (Small).webp
    9.9 KB · Görüntüleme: 570
  • PICT0007 (Small).webp
    PICT0007 (Small).webp
    18.4 KB · Görüntüleme: 566
  • PICT0008 (Small).webp
    PICT0008 (Small).webp
    21.1 KB · Görüntüleme: 565
  • PICT0009 (Small).webp
    PICT0009 (Small).webp
    22.2 KB · Görüntüleme: 564
  • PICT0010 (Small).webp
    PICT0010 (Small).webp
    15.2 KB · Görüntüleme: 561
Bilmedi yıl 2013 ve yine benim opel yoldan geldim park ettim sorun yok ve hastaneye gitmek için çalıştırdım ve hastane yolunda araç fan açmadı ve sonrasında çekici ile opel garaja gittik... işte km si... motorun yapılmasından sonra aradan geçen km sadece 15000 km o kadar...

attachment.php

Evet bu sorundan dolayı conta sizlere ömür...

İşte yapılan işlemler... ve bakımlar...

attachment.php

attachment.php

Ekli dosyalar

• PICT0011 (Small).webp
    PICT0011 (Small).webp
    19.4 KB · Görüntüleme: 547
  • PICT0012 (Small).webp
    PICT0012 (Small).webp
    21.9 KB · Görüntüleme: 547
  • PICT0013 (Small).webp
    PICT0013 (Small).webp
    14.2 KB · Görüntüleme: 548
Evet şimdi bu bakımların haricinde iki kere bobin değiştirdim, 4 kez buji kablosu ve sayısını unuttum kadar buji, sonrasında akü, sonrasında komple eksoz... bunlarda liste de olmayan daha ben bu opel e ne yapayım?

abi neredeyse 20 yaşında araç.Yapılacak birşey yok bence normal şeyler bunlar.Ne şekillerde kullanıldı senden önceki 135.000km de kim bilir.Başka bir araçta olsa benzer durumlar olurdu yine diye düşünüyorum.Koskoca 20 sene az değil.

abi neredeyse 20 yaşında araç.Yapılacak birşey yok bence normal şeyler bunlar.Ne şekillerde kullanıldı senden önceki 135.000km de kim bilir.Başka bir araçta olsa benzer durumlar olurdu yine diye düşünüyorum.Koskoca 20 sene az değil.

Araç bakımı konusunda hiç bir zaman işin ucuzuna yada aman şöyle olsun yada burada kalsın demem ama buna karşın adam edemedim :D

Hala konta çevirirken ulan yine bir yerde kalmasak bari diyorum hehe psikolojimi bozdu yeminle. :)

1977 model aracım ama önemli bir işim olsun yagını suyunu kontrol bile etmeme gerek yok aracımla memleketin her yerine yakıt alır giderim yolda kalmayacağınada adım kadar eminim, 20 yaş falan demişiniz ama ben 36 yaşında bi araç için bu kadar güvenilir diyorum. çümki motor bakımlarını ya kendim yaparım yada ustalarım işinin ehlidir onlara yaptırırım. rektefiye işlemi görelide en aşağı 14 15 sene olmuştur 2 sene evel segman attım dahada tık demedi, bence siz usta yada servisinizi değiştirin :) opel sağlamdır;)

O zamanlar Toyota almış olsaydın bu paraların hepsi cebinde kalırdı Nadir Abi. Efsane kasaları(92-99 arası) hala yollarda ve rutin harici hiç sıkıntısız biniyor millet. Adamlar daha tık demedi yaw diyor arızadan değil aracın tipinden bıkmışlar artık onun için değişcez diyolar :D Sen sanayide usta-servis kanka olmaya devam et :D

O zamanlar Toyota almış olsaydın bu paraların hepsi cebinde kalırdı Nadir Abi. Efsane kasaları(92-99 arası) hala yollarda ve rutin harici hiç sıkıntısız biniyor millet. Adamlar daha tık demedi yaw diyor arızadan değil aracın tipinden bıkmışlar artık onun için değişcez diyolar :D Sen sanayide usta-servis kanka olmaya devam et :D

Aynen öyle bazı arkadaşlar yanlış anlamasın diye bu konuyu açtım para harcamaktan asla ama asla çekinmem... ne iyi nasıl olacak ise olsun derim... 1979 model reno aracım var oda duruyor resmen tank bir günden bir güne o aracın yolda kaldığı olmadı...

Şimdi durum böyle olunca isyan ediyor insan :) hayır bakımlarını yaptırmasam ulan hem bakım yaptırmıyorsun hemde yakınıyorsun deseler haklılar ama bakım aralıklarında sanırım 10 000 km geçmesi mümkün değil zaten... temiz bakarım arabaya ama araba bana bakmıyor :D

Nadir abi en önemlisi arabayı bu hale getireni bulmak lazım ondan sonra bir güzel:sopa: bizim akrabada var 97 model vectra araç 500 bini geçmiş bugün baktım kullanıma bağlı değişmesi gerekenler hariç sadece gösterge panelindeki kabloların silikonu açılıyormuş ama ilk sahibi:D

Geri