bayram tatili

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan y@vuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Okul yıllarımdaki uzun tatilleri çok iyi hatırlarım, özellikle Ankara'nın o soğuk kış günlerindeki 3-5 günlük tatillerini. Tatil dönüşünde duvarları soğuyan binanın tekrar ısınması birkaç gün sürerdi, bizlerde soğuktan buz keser, paltolarla, kabanlarda ders yapardık. Talebelik hayatınını bir gereği olarak genede tatili iple çekerdik.

abi yine bi nostalji rüzgarı estirdin :rolleyes:

ara sıra iş güç stresinden uzaklaşmak, hele bizim gibi doğru düzgün yıllık izin de kullanamayanlar için çok iyi oluyor.
bide avrupa merkezli çalıştığımızdan tatil de olsa pek rahat olamıyoruz dini bayramlarda.
en rahat dönem christmas oluyor bizde :)

İşe başladıktan 2-3 yıl sonra tek başıma çalışmak zorunda kalmıştım. Yerime bakacak kimse olmadığından 5-6 sene boyunca düzenli yıllık izin kullanmadım. Aradan yıllar geçti evlendim, bu seferde eşim özel sektörde çalıştığı için hiçbir zaman böyle bir bayram tatili yapma fırsatımız olmadı. O nedenle yarım günlük tatillerde her zaman mesaiye gönüllü olarak ben giderdim, arkadaşlarla uyum içinde çalıştığımız için hiç bir zaman da bu durum zoruma gitmedi. Güzel günlerdi :).

kamu kurumları çalışmayınca bankalar da çalışmaz, merkez bankası vs. kapalı olur diye tahmin ediyorum

eskiden daha fenaydı sanki, 3gün 3.5gün fazladan tatil ilan edildiği yılları hatırlıyorum
o zaman okuldan kurtardık diye hoşumuza giderdi.

bugün çalıştığımız bankalar ile görüştük. tatil falan yok. yarım gün çalışılıyor. tabi şimdilik böyle. belki (inşallah) değişir.

Bankalar çalışmaya devam ediyorlar.

Peki, Emniyet veya Trafik Müdürlüğü gibi yerler tatil midir, yoksa yarım gün mü? Bilen bir polis üyemiz varsa lütfen yazsın..

Yani, şubeye gidip, öğle saatine kadar işlem yapılabilir mi?

Emniyet mensupları da 657 sayılı kanuna tabii olduklarından tatil yaparlar, tedbiren acil işler için nöbetci personel sayısını artırabilirler.

tahminen bayram olduğu için trafik şubeler çalışıyordur.

şeker dağıtmak için :)

Doğru valla, sağolsunlar bazı trafik şubeleri onu da yapıyor.

Geri