Bayır Aşağı CC

Levent1982

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Dün bayır aşağı CC ile giderken  97 ye ayarlamıştım 116 ya kadar çıktı. daha önce olmamıştı, normal mi, sizinde başınıza geldi mi ?

Ynt: Bayır Aşağı CC

CC frenleme yapmıyor, eğer iniş varsa arabanın sadece gazını kesiyor ama hızlanmasını engellemiyor.

Evet, yaşadığınız durum normal.
Araçlarımızda bulunan sistem Adaptive Cruise Control olmadığı için fren müdahalesinde bulunmuyor. Sadece gaz tepkilerini kontrol ediyor.
Yokuş aşağı giderken aracın hızlanmasını önleyebilen sistem frenlerede müdahale edebilen Adaptive Cruise Control'dur.
Bizimki ise sadece Cruise Control'dur.  :)

Cevaplar için sağolun. demekki daha önceleri hiç bayıra denk gelmemişim :)

ben bunu bilmiyordum.bende hızımı hep sabit tutuyor ama hiç düşürmüyor ve yükseltmiyor ben mi dikkat edemedim acaba?

Dostum sende benim gibi bayıra denk gelmemişsin demekki :D

Mesela Fluence ta CC ve hız sınırlayıcı var hızı mesela 90 sınırladınız ve eğim aşağıya doğru ve hızlanarak 90 geçti sadece ekranda yanıp sönerek uyarıyor o da frenleme yaparak hızı düşeremiyor.

Bizim arabalarda aynı şekilde bayır aşağıya hızı sabitliyor. Astra h da bu yoktu. Gittikçe hızlanıyordu.

Yoksa ben mi yanılıyorum gerçi konyada tedes diye bir olay var 70 ortalamasını geçersen ceza var anında kameralara el sallıyorsun. O yüzden köprülerde en fazla 70 le iniş yapıyorum belki hızım az diye anlamıyorum.

Bende onceleri yokuş aşağı sabitlemedigini düşünüyordum geçenlerde Bolu dan inişe kendi sabit hızda devam etti hızlanmadı arkadaslar bu konuyu araştırmak lazım sanırım cruise ayarların set tuşuna 2 kez basınca bu sekilde oluyor.

Geri