Baca Temizliği için Gerekli Aletler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagatay16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cagatay16

VIP Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
Başalıktada da belirttiğim gibi kendi bacamı temizlemek için gereken fırcalardan almak istiyorum. Bursada satan yerler var mı yada internet üzerinden alışveriş yapabileceğim sahibinden, hb, gittigidiyor tarzı siteler.

baca yaklaşık 20 metre kadar

Yaklaşık 20 metre ip, bacadan geçecek çapta bir fırça ve fırçanın altına bağlayacağın bir ağırlık (eski kilolar bile işini görür) işini fazlasıyla görür. Yalnız fırçayı aşağı yollarken dikkat et çok hızlı yollarsan baca dibine zarar verebilirsin, bir de baca kapakları açık olmasın ;). Bunun için teferruatlı bir fırça aramana gerek yok, soba borularını temizlemek için satılan fırçalar biler işini görür.

barut ile iyi baca temizlenir :)

tabii bir de evi yeniden boyatma ihtimali var :)

naftalin denedim de olmadı kaza büyük kalıyor:) metal fırca bulamadım sağda solda hep plastik var onun ucunada ağırlık bağlamak riskli geldi

abi gitti gidiyordaki ilan kapanmış diğeride 100lü satıyor bir tek ticiz.com diye bir sitede buldum ama oda ne kadar güvenli site iç bilmiyorum
siz naftalini baca ağzında yakmaktan mı bahsettiniz yoksa kazan içinde mi bizim kazan 4 geçişli ve 60 binlik olduğundan kibrit alevi gibi kalıyor:)

birde bu esmatikler nasıl faydalı mıdır çekişi arttırır mı bizim baca çapı hem biraz küçük hemde çatıyla aşağı yukarı aynı boyda olduğundan rüzgarda çekmiyor

Naftalin veya baca temizleyici diye satılan kimyasal maddeler baca temizliğinde kullanılmaz, ayrıca bacadan saçılan kurumlar ortalığın anasını ağlatır. Fırça falan bulamazsan sağlam bir filenin içine ağırlık ve bacadan geçecek şekilde bez parçaları koyarak bacadan içeriye sal, baca tam anlamı ile temizlenmese bile yapacağın işlem uzun süre işini görür. Biz bu şekilde bir kaç kere baca temizliği yapmıştık.

Çuval ve eski kilo ağırlıkları işini görür. Uzun ve kopmayacak bir iple bir kaç kere yukarı aşağı yaptın mı o iş tamam. Yalnız bütün baca kapaklarının iyi kapandığından emin ol. Aksi bir durumu tahmin etmek bile istemezsin :D

Geri