doğru. 3000-4000 arasında bağırır araba ama bir noktadan sonra. yani sizin arabanın değerini bilmiyorum, siz biliyorsunuz. ona göre yorumlarsınız. corsa 1.2 için maksimum torku ürettiği devir 4000. yani 5. viteste 3200 devirde yol alınca fabrika değerine yaklaşılmış oluyor ki benim için bu 4.6lt, benim tüketimim 5.3lt. hız olarakta yaklaşık 96km/h gibi oluyor tam o devirde. mesleğimin otomobille hiç alakası yok ama ben yinede erken vites yükselttiğinizi düşünüyorum. ustalara sormak lazım. 2000 devir çok düşük bir değer bence benzinli bir araç için. vitesi yükselttikten sonra yakalanması gereken devir o bence. ben 3000 devirden önce nadir vites yükseltirim. bu tarz kullanımla uzun yolda 5.3 lt tüketiyor dediğim gibi.daha da az olamaz artık. ekonomi de bir yere kadar

yakıtı kesme olayına gelince. doğru. ayağınızı gaz pedalından çektiğiniz anda araç ne pozisyonda olursa olsun motora giden yakıt kesiliyor. yakıt tüketimi 0. vitesi boşa almak ile yakıt yine tüketiliyor, güvenlik riski de var.