az yaktırmak için

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asa1979
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

asa1979

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
babam benzinde 585 km ye 31-32 lt (100 ytl lik benzinle) yaktırıyor yani hatay ankara arası --- ben babamdan bu az yaktırma konusunda çok şey öğrendim ama uygulamaya bir türlü geçemiyorum babam motor teknisyeni olduğu için böyle şeyleri iyi biliyor ama çokta sabırlı çoğu kişi o kadar sabırlı olamaz heralde mesela kırmızı ışıklara yaklaştığında kırmızının yanacağı belliyse ışıklara en az 100-200 m den arabayı boşa alır frene fazla basmaz arabayı hızlandırırken 2200 devir civarı vites değiştirir arabaya fazla yüklenmez yerine göre 1500 devire kadar iniyor ama arabayı zorlamadan gaza yüklenmiyor bu devirlerde ayrıca genelde 70-90 arası 5.vites gider bazen 5.vites 60 a indiği olur rampa çıkarken 100 km hızla 5.vites çıkar ama şimdiye kadar o arabayı kullanırken arabanın ne hararet yaptığını gördüm nede arabaya zarar verdiğini yaklaşık 6 yıldır aynı arabayı bu şekilde kullanıyor şimdiye kadar bişey olmadı çünkü motoru iyi dinlediği için arabayı zorlamadan bu devirlerde kullanır ortalama yakıt tüketimi çok düşük tutuyor bu sayede :sorry: bense hep hararet yaptırıyorum arabaya:hıh: benzin tüketimi maksimum oluyor şehir içinde :mad: şehir dışında babam gibi yaktırsamda :)

Son düzenleme:
tamamen kullanımla ilgili. demekki şehir içi biraz sıkıştırıyorsun arabayı.

en son kalorifer peteklerini patlattım gaza yüklenmekten meğerse gaza yüklendikçe devirdaym artarmış tabi onlarda çürüyünce bendede yarış derdi arkamda bıraktıklarıma aynadan bakarken gözüm birden hararet tablosuna ilişti oda ne 105 olmuş fan çalışıyor soğutmuyor hemen motor kapağını açıp su kapağınıda elim yanarak bezle felan su ekledikçe emiyor tabi arabayı stop etmiştim etmesem ortalığı dağıtır tabi babama arabaya yüklendiğimi söylemedim fatura benden çıkardı geçen seferde motorun arkasındaki su borusunu patlatmıştım galiba haşin kullanmaktan oluyor hep bana rastlıyor niyeyse en azından gözüm hep tablolarda olduğundan ucuz yırttık tabi bu arada benzinde gidiyor

babam benzinde 585 km ye 31-32 lt (100 ytl lik benzinle) yaktırıyor yani hatay ankara arası --- ben babamdan bu az yaktırma konusunda çok şey öğrendim ama uygulamaya bir türlü geçemiyorum babam motor teknisyeni olduğu için böyle şeyleri iyi biliyor ama çokta sabırlı çoğu kişi o kadar sabırlı olamaz heralde mesela kırmızı ışıklara yaklaştığında kırmızının yanacağı belliyse ışıklara en az 100-200 m den arabayı boşa alır frene fazla basmaz arabayı hızlandırırken 2200 devir civarı vites değiştirir arabaya fazla yüklenmez yerine göre 1500 devire kadar iniyor ama arabayı zorlamadan gaza yüklenmiyor bu devirlerde ayrıca genelde 70-90 arası 5.vites gider bazen 5.vites 60 a indiği olur rampa çıkarken 100 km hızla 5.vites çıkar ama şimdiye kadar o arabayı kullanırken arabanın ne hararet yaptığını gördüm nede arabaya zarar verdiğini yaklaşık 6 yıldır aynı arabayı bu şekilde kullanıyor şimdiye kadar bişey olmadı çünkü motoru iyi dinlediği için arabayı zorlamadan bu devirlerde kullanır ortalama yakıt tüketimi çok düşük tutuyor bu sayede :sorry: bense hep hararet yaptırıyorum arabaya:hıh: benzin tüketimi maksimum oluyor şehir içinde :mad: şehir dışında babam gibi yaktırsamda :)
Evet ben de aynen baban gibi kullanmaya başladım yaklaşık bir aydır zaten 3 senedir kırmızıya yaklaşırken boşa alırdım ama vitesi 3500 rpm den önce değiştirmezdim artık 2500 de değiştiriyorum. 1000-2000 rpm de kullanıyorum arabayı benzin sarfiyatımın ne kadar azaldığına inanamassınız :good:
Tabiki motorun geleceği açısından yüksek hızlarda (90 km/sa ve üstü) devirlendirmek iyi olcaktır arada bir.

ben babama kızardım arabayı çok sağır kullanıyorsun diye ama tecrübe işte meğer yakıt sarfiyatı yapıyorlarmış.

Bugün depoyu doldurdum tekrar ve baktım, 106 KM de 9 lt benzin yakmışım ki bu da 100 KM de 8.5 lt benzin demek (Tamamı şehir içi). Aracı yukarıda yazdığım şekilde kullanıyorum, yüksek viteste...

baya az yakmışsın şehir içi normal kullanımda o şekilde yakar basarsan tabi tırmanıyor 15 lt ye kadar çıkıyor bazen şeytana uyup basıyoruz yakıtta fırlıyor tabi toyota yariste deneme yaptım 1.viteste 15 lt civarı yakıyor 2 3 derken azalıyor 5.vites 70 km hızda 4.5 civarı yakıyor bu vectradada böyle onun için 5.vites 70 km yolun durumuna göre çok az yakıyor genelde e5 te uygun oluyor zorlamadan gidersen zararı olmuyor

1500-2000-2200 devirlerde nasıl vites değiştiriyorsunuz??? dizel bile değil arabalarınız. tork diye birşey var. daha da fazla tüketilmesi lazım o devirlerde. motor ölür. ya bende bilgi eksikliği var. yada sizin verdiniz devir değerleri yanlış. olmaz böyle şey.

arkadaşin vectra kullanım olarak ecotec ten farklı torku 2500 gibi tam veriyor 4. vites 50 ile kullanılıyor 5. de ise 70 le gidiyor ve zorlamıyor ondan oyle diğer modelleri bilemem tabiki

bu narin kullanımı lpg dede uygulasak ekonomik olur mu? yoksa fazla mı yakar?

Geri