babam benzinde 585 km ye 31-32 lt (100 ytl lik benzinle) yaktırıyor yani hatay ankara arası --- ben babamdan bu az yaktırma konusunda çok şey öğrendim ama uygulamaya bir türlü geçemiyorum babam motor teknisyeni olduğu için böyle şeyleri iyi biliyor ama çokta sabırlı çoğu kişi o kadar sabırlı olamaz heralde mesela kırmızı ışıklara yaklaştığında kırmızının yanacağı belliyse ışıklara en az 100-200 m den arabayı boşa alır frene fazla basmaz arabayı hızlandırırken 2200 devir civarı vites değiştirir arabaya fazla yüklenmez yerine göre 1500 devire kadar iniyor ama arabayı zorlamadan gaza yüklenmiyor bu devirlerde ayrıca genelde 70-90 arası 5.vites gider bazen 5.vites 60 a indiği olur rampa çıkarken 100 km hızla 5.vites çıkar ama şimdiye kadar o arabayı kullanırken arabanın ne hararet yaptığını gördüm nede arabaya zarar verdiğini yaklaşık 6 yıldır aynı arabayı bu şekilde kullanıyor şimdiye kadar bişey olmadı çünkü motoru iyi dinlediği için arabayı zorlamadan bu devirlerde kullanır ortalama yakıt tüketimi çok düşük tutuyor bu sayede :sorry: bense hep hararet yaptırıyorum arabaya:hıh: benzin tüketimi maksimum oluyor şehir içinde
şehir dışında babam gibi yaktırsamda 

Son düzenleme: