Aylık dogal gaz faturanız ne kadar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan djkelaj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ömerfaruk, oda nemlendiriciler var, ayrıca arada bi 1 er dk gun icinde cam acabilirsiniz. Ahşap
pencereninömrü 5 maks 8 senedir, hele cok yagmur yagan sehirde o pencereler su sızdırabilir
(Kışın büzülür yazın genleşir)

8 sene olur mu, bizim evde 50 senelik çerçeve var yeni gibi, hiçbir sıkıntı yok, emprenyeli ahşap kullanırsan ömrü daha uzun olur, istediğin kadar nemlendirici kullan, o plastik kokusu yetiyor.

savaş kardeş, (cam kenarı) dediğim, termometreyi cama dayıyorum, oda ici dedigim ise odanın ortasına koyuyorum Cama dayadıgım icin doğal olarak camın soguklugunuda alıyor bir parca, bu akşam dayamadan ölcerim

Payölçer, zorunlu değil, yani devletin evine gelip kontrol yetkisi yok, ama gıcık bir kat maliki gidip şikeyet ederse ceza yersiniz. Yoksa herkes memnunsa takmak zorunda degilsiniz. Ayrıca ben hep şunu diyorum kombide ısı pay ölçerde enerji canavarları
bunu inşaat muhendisşi ve makina muhendisi arkadaş pilot olcekli bi sistemde tez yapıp
(doktora) ispatlamış, bulursam tezi yollarım pdf olarak. Sonucta mesela ben 140 tl veriyorsam alt, ust ve yan komşum yakmazsa onlarında evini ısıtacagımdan faturam onlar
para ödemeyecek diye 190 tl olacak. Biri bu noktadan dava etse bu proje yatar.
(Açıkcası ben dusunuyorum eger sıkışırsam). Cunku apartmanlarda duvarlarda ve kat aralarında AB standartında ısı yalıtımı yok, bu yuzdende katlar arası HAKSIZ ISI KAZANCI
durumu var. Hani mantolamada nasıl m2 cinsinden kucuk daire kucuk buyuk daire buyuk
oderse yada merkezi apartmanda m2 si az olan daire daha az aidat öderse, bu noktada
da, benim enerjimi yan taraf calıyor ve bina buna engel olmuyorsa buna engel olunmasını
talep edebilirim. Haaa bu durumda zararım şu olur, HAKİM TÜM DAİRELERİN DUVARLARI YIKILIP YALITIMLI OLARAK YENİDEN YAPILCAK derse, maliyet cok yukselir, buda davaya bakcak hakime bakıyor.

ömerfaruk, su an ki teknoloji bilmem ama 40 sene önce yapılan apartmanlarda konan pencere 8 seneden fazla dayanmazdı.

savaş kardeş, (cam kenarı) dediğim, termometreyi cama dayıyorum, oda ici dedigim ise odanın ortasına koyuyorum Cama dayadıgım icin doğal olarak camın soguklugunuda alıyor bir parca, bu akşam dayamadan ölcerim

Payölçer, zorunlu değil, yani devletin evine gelip kontrol yetkisi yok, ama gıcık bir kat maliki gidip şikeyet ederse ceza yersiniz. Yoksa herkes memnunsa takmak zorunda degilsiniz. Ayrıca ben hep şunu diyorum kombide ısı pay ölçerde enerji canavarları
bunu inşaat muhendisşi ve makina muhendisi arkadaş pilot olcekli bi sistemde tez yapıp
(doktora) ispatlamış, bulursam tezi yollarım pdf olarak. Sonucta mesela ben 140 tl veriyorsam alt, ust ve yan komşum yakmazsa onlarında evini ısıtacagımdan faturam onlar
para ödemeyecek diye 190 tl olacak. Biri bu noktadan dava etse bu proje yatar.
(Açıkcası ben dusunuyorum eger sıkışırsam). Cunku apartmanlarda duvarlarda ve kat aralarında AB standartında ısı yalıtımı yok, bu yuzdende katlar arası HAKSIZ ISI KAZANCI
durumu var. Hani mantolamada nasıl m2 cinsinden kucuk daire kucuk buyuk daire buyuk
oderse yada merkezi apartmanda m2 si az olan daire daha az aidat öderse, bu noktada
da, benim enerjimi yan taraf calıyor ve bina buna engel olmuyorsa buna engel olunmasını
talep edebilirim. Haaa bu durumda zararım şu olur, HAKİM TÜM DAİRELERİN DUVARLARI YIKILIP YALITIMLI OLARAK YENİDEN YAPILCAK derse, maliyet cok yukselir, buda davaya bakcak hakime bakıyor.

ömerfaruk, su an ki teknoloji bilmem ama 40 sene önce yapılan apartmanlarda konan pencere 8 seneden fazla dayanmazdı.

Merhaba, 4 yıldır payölçerli evde oturuyorum, ev kendime ait, Esenyurt ta, Regnum Astrum Towers sitesi, söylediklerinizin tam aksine ben çok memnunum, kışın en soğuk olduğu günlerdeyiz, ısıtma bedelim gelince buradan paylaşırım. (Geçen kış ocak döneminde 59tl ısınma bedelim vardı.)

Ancak bir kaç detay yazayım size :

Aralık Dönemi (1-31 Aralık) :

Soğuk su kullanım bedeli : 49,60 TL
Sıcak su kullanım bedeli : 35,60 TL
Kaçak Isı bedeli : 5,60 TL

Görüldüğü üzere 1 aylık ısınma bedelim aralık ayında 41,20 tl dir. Evde geceli-gündüzlü birileri vardır, hani akşamdan akşama radyatör vanası açılmaz. Termostatlı vanalar sayesinde 3. - 4. derece ayarlı sıcaklık ile aralık ayınad 41 tl ısınma bedeli ödedim.

PAYÖLÇERİ tek geçerim.:cool:

evin sıcaklıgı ne ?
41,2 tl nerde goremedim yazmayı mı unuttun ???

Son düzenleme:
evin sıcaklıgı ne ?

öyle şeyleri ölçmem, rakamsal bir değerim yok, göreceli olarak söylersem hırka giymiyorum :cool:

Ayrıca evde aynen sizin dediğiniz gibi yalıtım üst düzeyde faydasını görüyorum. Ayrıca termostatik vana bence bu sistemin olmazsa olmazıdır. Yönetimden gelen faturamın detayını ekledim...

Ekli dosyalar

• IMG-20130117-WA0000.webp
    IMG-20130117-WA0000.webp
    24.7 KB · Görüntüleme: 9
kardeş senin faturan 305 tl, allah aşkına ısınma bedeli felan hikaye
bu su parası dusda kullanılan sıcak su parası ve cesmeden akan
soguk su parası mı ????

bizim 190 tl (yakıt+aidat (20 tl) (ev ısınma) +20 tl (sofben gaz parası = fırın + sofben) + 30 tl (muslukdan akan su parası) toplam 240 tl veriyorum , evim 26 derece ve DONLA dolaşıyorum desem, ne yorganı ustume carsaf bile ortmuyorum desem :))) şaka degil gercek. Hatta sana şöyle diyim duştan cıktıgımda saclarım 5 dk da evde kuruyor desem

Isı pay ölçer ile kazanc olmaz, olamaz, anca donarak kar edersiniz kardeşler. Bunu ben demiyorum
ısı+makina muhendisi hoca tanıdık arkadaş diyor.

Son düzenleme:
evin sıcaklıgı ne ?
41,2 tl nerde goremedim yazmayı mı unuttun ???

35,6 + 5,60 = 41,20 tl eder :D

Rakamları yuvarlamıştım zaten faturada detayları var. Payölçerli evlerde apartman içerisinde kaybolan kaçak ısınında her daire sahibine tahakkuku vardır. 5,60 oradan geliyor yani...

2 yıldır doğalgaz kullanıyoruz. Bir kez 100 ü geçtiki oda 110 gibi birşeydi bu aralar gelen rakamlar 60 80 arası. Sıcak su mutfak kullanımı ve normaldede acık hep kombi. Evde yaslımız oldugu ıcın. Evın cephesı cok onemlı bence vede yalıtımı. Bızım bınada tam ters cephede kuzey cephedekı daıredekı komsular 200 250 arası yakıyorlar.

190 tl aidat ne aidatı kardeş ??? merak ettim bizde 20 tl aidat
asansör bakımı felan olursa 40 tl olur en fazla. Bizim apartmanda
yonetici 190 tl aidat alsa, asansorde sallandırırlar onu ayaklarında
tepe taklak :rakir:

35KES52, ev kac m2, oda sıcaklıgınız ne kadar ? ve mantolama varmı ?
camlar nasıl ?

Mesela annemlerin ev dubleks 180 m2, mantolama var ve 340 tl veriyorlar
cunku ev 30C ,annem ileri şeker hastası 25C de bile kadın zangırdıyor.

kardeş senin faturan 305 tl, allah aşkına ısınma bedeli felan hikaye
bu su parası dusda kullanılan sıcak su parası ve cesmeden akan
soguk su parası mı ????

bizim 190 tl (yakıt+aidat (20 tl) (ev ısınma) +20 tl (sofben gaz parası = fırın + sofben) + 30 tl (muslukdan akan su parası) toplam 240 tl veriyorum , evim 26 derece ve DONLA dolaşıyorum desem, ne yorganı ustume carsaf bile ortmuyorum desem :))) şaka degil gercek. Hatta sana şöyle diyim duştan cıktıgımda saclarım 5 dk da evde kuruyor desem

Isı pay ölçer ile kazanc olmaz, olamaz, anca donarak kar edersiniz kardeşler. Bunu ben demiyorum
ısı+makina muhendisi hoca tanıdık arkadaş diyor.

Osman bey, olayınız benim aidatımmıdır doğal gazmıdır. Aidatımın içerisinde :

Vale hizmetim :D
Kapalı otopark bedelim
Kapıcı hizmetim (vs vs var)

O yüzden benim aidatımı boşverin, siz ısınmaya ödedğim paraya bakın :maden:

Geri