Astra Xenon

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cuskas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cuskas

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam herkese,
Kısmetse bende Astra Sport almayı düşünüyorum. Aklıma takılan birkaç soru var. Cevaplarsanız sevinirim.
1- Opel'in sitesinde yeterli açıklama bulamadım. Astra'nın herhangi bir donanımında Xenon far var mı?
2- Cosmo-AFL dışındaki donanımlardaki farlar tamamen sabit mi? AFL olmasa bile direksiyona duyarlı değil mi?
3- Şu anda almak mantıklı mıdır yoksa 2013 modelleri beklemek mi gerekir. Ya da şimdi sipariş versem zaten 2013 model mi gelir?
4- Forumda bir yerlerde 2013 model makyajı diye resimler vardı, fake mi çıktı o resimler?
5- Son olarak fiyatlar düşer mi çıkar mı görüşleriniz nedir? (2013 model için)

Ynt: Astra Xenon

cuskas link' Alıntı:
Selam herkese,
Kısmetse bende Astra Sport almayı düşünüyorum. Aklıma takılan birkaç soru var. Cevaplarsanız sevinirim.
1- Opel'in sitesinde yeterli açıklama bulamadım. Astra'nın herhangi bir donanımında Xenon far var mı?
2- Cosmo-AFL dışındaki donanımlardaki farlar tamamen sabit mi? AFL olmasa bile direksiyona duyarlı değil mi?
3- Şu anda almak mantıklı mıdır yoksa 2013 modelleri beklemek mi gerekir. Ya da şimdi sipariş versem zaten 2013 model mi gelir?
4- Forumda bir yerlerde 2013 model makyajı diye resimler vardı, fake mi çıktı o resimler?
5- Son olarak fiyatlar düşer mi çıkar mı görüşleriniz nedir? (2013 model için)

1- Tüm cosmolarda xenon far standarttır. Sport ta ise opsiyon listesindedir, alabilirsiniz. Enjoy ve editionda ise yok.

2- Opel in komplike xenon far sistemine verdiği ad AFL+ tır. AFL+ dışında farlar sabit yani direksiyon hareketlerine duyarlı değildir. Sizin dediğiniz halojen ancak direksiyona duyarlı farlar Corsada vardı.

3- Bu konuda bir şey diyemem. Dizel düşünüyorsanız belki 2013 modellerle beraber 1,6CDTi gelir. Ancak 2013 olupta daha iyi olmayacak hatta tersine opel donanım çıkarma eğiliminde...

4- Fake değildir. Sanırım astra 2013 de makyajlanacak.

5- Fiyatlar genellikle yıl sonunda düşme eğilimindedir.

Direksiyona duyarli olarak iki sekilde aydinlatma saglanir. Bunlarin ilk basta geleni viraj aydinlatmasi digeri ise kose,kavsak aydinlatmasi. Viraj aydinlatmasi sadece hareketli merceklerle saglanir. Merceksiz farda bu olmaz. Kose aydinlatmasi ise ya donus yonundeki sis fari ile yada daha ust sinif olan mercegin yanina ilave edilen halojen reflektorle gerceklestirilir. Astra j de xenon istiyorsaniz sadece AFL denilen en gelismis sistemlerden biri olan xenon sistemini alabiliyorsunuz. Ve kesinlikle bu sisteme daha sonradan sahip olamazsiniz. Eger almaya niyetiniz varsa mutlaka ilk basta ekletmeli yada cosmo secmelisiniz.

thnxx

2013 ler yilbasindan once cikmiyacak

Evet. 2013 ler ocakta piyasada olacak. Kasım aralık gibi fiyatlarda düşüş bekliyorum bende

Ocakta çıkacak dediğiniz makyajlı kasa olacak sanırım. Ancak ben şimdi ya da 1 ay sonra alsam ruhsatta 2013 model yazacak değil mi?

cuskas link' Alıntı:
Ocakta çıkacak dediğiniz makyajlı kasa olacak sanırım. Ancak ben şimdi ya da 1 ay sonra alsam ruhsatta 2013 model yazacak değil mi?
Hayir yilbasindan once aldiginiz aracta 2013 yazmaz artik

Geri