Astra J Yağ Kaçağı

renegade30

Kayıtlı Kullanıcı
09-Aydın
Arkadaşlar aracım 2011 model Astra J 1.4T 157.000’de geçen hafta yolda giderken arkadan epey beyaz duman attı sanayiye götürdüm usta turbonun yağ verdiğini söyledi. Daha önce de turbodan sıkıntı yaşadığım için bu sefer 0 garrett orijinal turbo taktırdım yağ kaçakları vardı usta onları da halletti üst kapak değişti karter tapası değişti, fakat araçla uzun yoldan geldiğimde yine yağ kaçakları olduğunu gördüm üstüne hararet fanı erimiş, hararet 90’ ı geçmiyor su da eksiltmiyor ama bu aracın problemı ne olabilir? Resimleri paylaşıyorum. Daha yeni masraf ettim hiçbir şey düzelmemişWhatsApp Image 2025-05-04 at 15.33.45.webp.

• Beğen
Tepkiler: turbo_j
Sanki egzos hattında bir tıkanma varda turbo ve katalizör rahat boşaltım yapamadığı için fazla ısınıyor(Bu sürekli performanslı kullanımdan da olabilir). Yani fanı haşlayacak kadar sıcaklığa ulaşıyorsa gece sürüş sonrası baktığınızda turbo ve katalik nar gibi kızarıyordur kesin.

• Beğen
Tepkiler: turbo_j
Katalizör Tıkalı olabilir. Turboyu bozan zaten Tıkalı Katalizördür. Geri basınç yapar sıcaklık artar Turbo miline zarar verir.

Oksijen sensörünü söküp telefon kamerasıyla bakabilirsiniz. Seramik Görünür.

Ayrıca Canlı değerleri obd üzerinden izleyin. Cat. Temp. Yani Katalizör Sıcaklığı Ltft Stft zengin fakir karışım durumu gibi değerler önemlidir.

• Beğen
Tepkiler: Serkan83
Geri