Uzun süredir açmayı düşündüğüm bir başlıktı.
Bir benzeri pdf formatında ve fransızca dilinde yapılmıştı ama hem kullanılan ürünleri paylaşacağım için hemde Türkçe olacağından bu başlığın daha yararlı olacağını düşündüm.
İlk başta kullandığım bazı ürünlerin tavsiyesi ve linkleri için Tolga abiye (TOGI) teşekkür ederek başlayayım.
İç aydınlatma (ön kısım) değişimi
İlk önce fotoğrafta görüldüğü gibi dış kasayı sökmeye başlıyoruz.
Kasanın ilk dişini kontrol kalemi yardımıyla söktükten sonra, elimizle çekerek diğer dişleride yerinden çıkarıyoruz.
Dış kasamız söküldü.
Daha sonra plastik kısmın ilk dişini kontrol kalemiyle açıyoruz.
Sonrasında elimizle diğer dişleri çekerek söküyoruz.
Ampulleri söküp, yerlerine ledleri monte ediyoruz. Ledleri takarken yanıp yanmadığını kontrol edin, eğer yanmıyorsa ters çevirip tekrar takın.
Ledleri taktıktan sonra ilk önce plastik kısmı, sonrasında da dış kasayı dişlerini yerine oturtup elimizle bastırarak montajı tamamlıyoruz.
Kullandığım ürünler
Sağ ve sol okuma lambaları için sekiz ledli Photon marka led.
Bu ledlerin dört tarafını çevirecek şekilde konumlandırılmış ışık çıkışı olmadığından, sadece aşağıya ışık verdiğinden okuma lambaları için en uygun tercih bence bu ürün.
Orta aydınlatma için ise genel bir aydınlatma olduğundan, çevresine ve aşağıya ışık veren bir led kullanmak daha mantıklı.
O yüzden dört tarafında ve altında led bulunan bu ürünü kullandım.
İç aydınlatma (arka kısım) değişimi
Arka kısımın sökülmesi ve tekrardan montajı, ön kısımla tamamen aynı.
Tek fark arka kısımda dış kasa olmaması, yukarıda anlatılanların sadece plastik kapağa uygulanacak olması.
Kullandığım ürün
Yine sağ ve sol tarafı aydınlatması gereken bir aydınlatma olduğu için, sadece alt kısmında led bulunan, tek yöne ışık çıkışı sağlayan Photon marka sekizli led kullandım.
Bagaj aydınlatması değişimi
İlk önce fotoğrafta görülen noktadan, kontrol kalemi yardımıyla aydınlatma haznesini yerinden çıkarıyoruz.
Daha sonra çıkardığımız hazneden sarı ampulü söküyoruz.
Sarı ampulün yerine ledimizi takıyoruz.
Ledimizi taktıktan sonra hazneyi yerine oturtup, bastırarak kapatıyoruz.
Kullandığım ürün
Güçlü ışık vermesi için üzerinde çok ışık çıkışı barındıran ledlerin tercih edilmesi daha doğru olur.
Ben Photon marka 20 ledli olan bu ürünü kullandım.
Torpido aydınlatması değişimi
İlk başta gösterdiğim kısımdan, kontrol kalemi ile hazneyi çıkarıyoruz.
Sonra sarı ampulü söküyoruz.
Ledimizi takıyoruz.
Hazneyi yerine oturtup, bastırarak kapatıyoruz.
Kullandığım ürün
Öok ışık vermesi açısından, yine bagajda kullandığım 20 ledli üründen taktım.
Plaka aydınlatması değişimi
Kontrol kalemini aydınlatmanın hemen sağ tarafındaki dişin en dibine kadar itiyoruz.
Sonra kontrol kalemi yardımıyla dişi sağ tarafa doğru esneterek, yuvayı aşağıya çekiyoruz.
Daha sonra ampulün bulunduğu bölümü yuvadan döndürerek ayırıyoruz ve sarı ampulü söküyoruz.
Öıkardığımız sarı ampulün yerine ledimizi takıyoruz.
En sonda yuvayı döndürerek ampul kısmına geri takıyoruz ve yuvayı bastırarak plaka bölgesine geri monte ediyoruz.
Kullandığım ürün
Bu ürün için Tolga abiye teşekkür ederim
Arıza ışığı yakıyor ama ben problem etmiyorum.
Diğer ledler kalın olduğu için plaka haznesine sığmıyordu, bu ledler tam oturuyor ve harika bir aydınlatma sağlıyor.
Link
http://www.ebay.com/itm/110499093254?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
Gelelim taktığımız ledlerin performansına...
Not:Tüm fotoğraflar flaşsız çekilmiştir, aydınlatmanın gerçek performansını yansıtır.
Ön kısım aydınlatması
Sadece orta aydınlatma açıkken
Hem orta aydınlatma hemde sağ ve sol okuma lambaları açıkken
Arka kısım aydınlatması
Bagaj aydınlatması
Torpido aydınlatması
Plaka aydınlatması
Dışarıdan iç aydınlatmaların genel görüntüsü
Makyaj aydınlatmalarının ledleri henüz elime ulaşmadı, yakın zamanda onlarıda değiştireceğim.
Değiştirdiğim zaman başlığı güncelleyip, onlarıda ilk mesaja eklerim. greatt
Bir benzeri pdf formatında ve fransızca dilinde yapılmıştı ama hem kullanılan ürünleri paylaşacağım için hemde Türkçe olacağından bu başlığın daha yararlı olacağını düşündüm.

İlk başta kullandığım bazı ürünlerin tavsiyesi ve linkleri için Tolga abiye (TOGI) teşekkür ederek başlayayım.

İç aydınlatma (ön kısım) değişimi
İlk önce fotoğrafta görüldüğü gibi dış kasayı sökmeye başlıyoruz.

Kasanın ilk dişini kontrol kalemi yardımıyla söktükten sonra, elimizle çekerek diğer dişleride yerinden çıkarıyoruz.

Dış kasamız söküldü.

Daha sonra plastik kısmın ilk dişini kontrol kalemiyle açıyoruz.

Sonrasında elimizle diğer dişleri çekerek söküyoruz.

Ampulleri söküp, yerlerine ledleri monte ediyoruz. Ledleri takarken yanıp yanmadığını kontrol edin, eğer yanmıyorsa ters çevirip tekrar takın.

Ledleri taktıktan sonra ilk önce plastik kısmı, sonrasında da dış kasayı dişlerini yerine oturtup elimizle bastırarak montajı tamamlıyoruz.

Kullandığım ürünler
Sağ ve sol okuma lambaları için sekiz ledli Photon marka led.
Bu ledlerin dört tarafını çevirecek şekilde konumlandırılmış ışık çıkışı olmadığından, sadece aşağıya ışık verdiğinden okuma lambaları için en uygun tercih bence bu ürün.

Orta aydınlatma için ise genel bir aydınlatma olduğundan, çevresine ve aşağıya ışık veren bir led kullanmak daha mantıklı.
O yüzden dört tarafında ve altında led bulunan bu ürünü kullandım.

İç aydınlatma (arka kısım) değişimi
Arka kısımın sökülmesi ve tekrardan montajı, ön kısımla tamamen aynı.
Tek fark arka kısımda dış kasa olmaması, yukarıda anlatılanların sadece plastik kapağa uygulanacak olması.

Kullandığım ürün
Yine sağ ve sol tarafı aydınlatması gereken bir aydınlatma olduğu için, sadece alt kısmında led bulunan, tek yöne ışık çıkışı sağlayan Photon marka sekizli led kullandım.

Bagaj aydınlatması değişimi
İlk önce fotoğrafta görülen noktadan, kontrol kalemi yardımıyla aydınlatma haznesini yerinden çıkarıyoruz.

Daha sonra çıkardığımız hazneden sarı ampulü söküyoruz.

Sarı ampulün yerine ledimizi takıyoruz.

Ledimizi taktıktan sonra hazneyi yerine oturtup, bastırarak kapatıyoruz.

Kullandığım ürün
Güçlü ışık vermesi için üzerinde çok ışık çıkışı barındıran ledlerin tercih edilmesi daha doğru olur.
Ben Photon marka 20 ledli olan bu ürünü kullandım.

Torpido aydınlatması değişimi
İlk başta gösterdiğim kısımdan, kontrol kalemi ile hazneyi çıkarıyoruz.

Sonra sarı ampulü söküyoruz.

Ledimizi takıyoruz.

Hazneyi yerine oturtup, bastırarak kapatıyoruz.

Kullandığım ürün
Öok ışık vermesi açısından, yine bagajda kullandığım 20 ledli üründen taktım.

Plaka aydınlatması değişimi
Kontrol kalemini aydınlatmanın hemen sağ tarafındaki dişin en dibine kadar itiyoruz.

Sonra kontrol kalemi yardımıyla dişi sağ tarafa doğru esneterek, yuvayı aşağıya çekiyoruz.

Daha sonra ampulün bulunduğu bölümü yuvadan döndürerek ayırıyoruz ve sarı ampulü söküyoruz.

Öıkardığımız sarı ampulün yerine ledimizi takıyoruz.

En sonda yuvayı döndürerek ampul kısmına geri takıyoruz ve yuvayı bastırarak plaka bölgesine geri monte ediyoruz.

Kullandığım ürün
Bu ürün için Tolga abiye teşekkür ederim

Arıza ışığı yakıyor ama ben problem etmiyorum.
Diğer ledler kalın olduğu için plaka haznesine sığmıyordu, bu ledler tam oturuyor ve harika bir aydınlatma sağlıyor.

Link
http://www.ebay.com/itm/110499093254?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
Gelelim taktığımız ledlerin performansına...
Not:Tüm fotoğraflar flaşsız çekilmiştir, aydınlatmanın gerçek performansını yansıtır.
Ön kısım aydınlatması

Sadece orta aydınlatma açıkken

Hem orta aydınlatma hemde sağ ve sol okuma lambaları açıkken

Arka kısım aydınlatması

Bagaj aydınlatması

Torpido aydınlatması

Plaka aydınlatması

Dışarıdan iç aydınlatmaların genel görüntüsü

Makyaj aydınlatmalarının ledleri henüz elime ulaşmadı, yakın zamanda onlarıda değiştireceğim.

Değiştirdiğim zaman başlığı güncelleyip, onlarıda ilk mesaja eklerim. greatt