astra için bilgi

blackwhite_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Slm arkadaşlar; yaklaşık iki ay önce 2003 1.4 astra nb clup aldım.Aracın maaşallahı var çok temiz.Aracta henüz bi problem yok inşallahda olmaz 1.4 araçlara ve kasaya göre çok ii.75.000 km aldım araç şu an 77.750 de en son bakımın ne zaman yapıldığını bilmiyorum her ihtimale karşı geçenlerde yağını değiştirdim şu an herhangi bi ikaz ışığıda yanmıyo sizce aracı ne zaman bakıma götürmeyelim?

z16xe kodlu motor için yabancı teknik opel makalelerinde tam sentetik yağ ile 30,000 km ve 1 yıl tavsiyesi var.

siz komple bakım yaptırdıktan sonra kullanım tarzınıza göre 1 yıl veya 10,000 km civarı bir bakım aralığı seçebilirsiniz.

ayrıca eklemek isterim detaylı kontrolün faydası var hemen görütürün... zira triger kayışı şeytan işi bu araçlarda.

ahmethnin dediği gibi kayış değişmemiştir sende adam satacam diye değiştirmez. 200 ytl fiyat vardı

tşk ederim.İlk aldığımda kayışı tanıdık ustaya götürdüm 60.000 değişmiştir dedi.Araç büyük bi şirketin aracı bakımları hep zamanında olmuş.

Bendeki araçta 1.4 ve bende 70.000 km de almıştım. Satıcı değiştirdim demişti ama servise götürdüğümde tam tersi söylendi. Kafanın rahat olmasını istiyosan 3-5 daha masraf yap triger, balatalar filtreleri değiştir. İçin rahat olur en azından. Bu arada araban hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.

trigersetini bence göz ardı etme derim ben

Allah razı olsun.İlk fırsatta bi servise götürüyüm trigersetini bakalım değişmişmi tşkler.

astra g nin en hassas noktası triger kayışı.
gerisi sizi üzmez...

ben 1.6 için söyleyeyim 15.000 km de bir bakımları var en ideali olan 7500 km de birde yağının değimesi gerekiyor 1.4 te de durum aynıdır sanırım eğer tüm bakımlarıı tam zamanında yapılmış ise 75000 km de de bakımının yapılmış olması gerkiyor ama en güzeli kafanız rahat olsun ustaya gösterin iyice

7500 gereksiz erken hem neden 7500 7553 olsa olmuyor mu der insan:D

7500km bakım intervali z16xe ve z16xep motoru için normalin 4 te 1 i

Geri