Astra HB Siyah mı? Teknik Gri mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CengoCenk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kesınlıkle sıyah oncekı kullandıgım astra h 2007 (sımsek grısıydı).yenı aldıgım astrayı sıyah sıparısını verdım sabırsızlıkla beklıyorum ama arkadasların dedıgı gıbı SIYAH astralara yakısıyor...
 
hava şartlarına korumalı bir yerde park etmek gerekir. .

Gerçekten bilmediğim için soruyorum. Siyah renk dahamı çabuk eskir. Hava koşulları daha mı çabuk eskitir? Yada hava şartlarıdna çok kirli gösterdiği için mi demek istediniz?
 
siyah zor ama yakışıklı..
 
Kesinlikle siyah ;)
 
Gerçekten bilmediğim için soruyorum. Siyah renk dahamı çabuk eskir. Hava koşulları daha mı çabuk eskitir? Yada hava şartlarıdna çok kirli gösterdiği için mi demek istediniz?


Bakın aşırı sıcak, aşırı soğuk, kuş pisliği, güneşle kuruyan yağmur suyu vb şeyler, aracın kaportasındaki boya tabakasında fiziksel ve kimyasal yollu çözülmeye neden olur, bu etki tüm renk araçlarda aşağı yukarı aynıdır.Ancak siyah renk bu etkenlere bağlı bozuklukları, çizikleri, renk atmaları, çamuru, tozu daha net gösterir, bu da istenmez, diğer renkler biraz daha saklar. Umarım açıklayabildim.
 
benimkide siyah ayda bir yıkatıyorum.tabi kapalı garajım var içim rahat ama olmasada siyah alırdım sonuçta tüm renklerin boya bakımı gerekli,sonax boya korumayı 6 ayda bir kampanya yapıyor yılda bir kez verirsin 100 ytl yeni gibi olur.çevrede başka renk astralarda var ama benimki kadar dikkat çekmiyorlar sanki başka bir arabalarmış gibi geliyor bana
 
Sonuçta şunu söyleyeyim: siyah istiyorsanız siyah alın, o kadar para vereceksiniz. Sonuçta siyah rengin kaporta üzerindeki olumsuzkları daha kolay gösterdiği gerçek ama araç siyah diye daha erken eskimez.

ben de siyah alacaktım yoktu, Türrkiyeye gelen ilk sedanlardan birini aldığım için fazla beklemedim, ayrıca siyah beklesem kasko kampanyasını kaçıracaktım.eğer gönlünüz siyahtaysa SİYAH ALIN:)
 
siyah alıp yıkatmadan binmek te bi seçenek :)
Zamanım yok yıkatamıyorm imajı :D
 
Bizde Metro mavi ile siyah renk arasında kalmıştık.. Metro mavide karar kıldık şartları hesap ederekten sağolsun diyarbakır opeldekiler bizi ikilemden kurtardı siyah ve teknik gri gelecegini söylediger diger partide bizde siyahtan yana kullandık tercihimizi :D
 
Ben teknik griyi de çok beğendim, arkadaşların da dediği gibi siyah güzel duruyor ama sık yıkatmak gerekiyor ve çizikleri çok belli ediyor. Bir de şahsi görüşüm bodykit vb. uygulamaları net göstermiyor. Ben olsam griyi tercih ederdim. Grinin de dezavantajı sonradan boya yapılması gerektiğinde renk tutturması biraz problem.
 
Geri
Üst