Astra H kasa Arıza.

dogukankucukkisa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamlar.
2008 model 1.3. CDTI yarı otomatik astram var. Belirli bir mesafe yol gittikten sonra yaklaşık( 50-60km ) aşağıda attığım arızaları alıyorum. 3 oldu aynı arızayı veriyor. Üstteki arıza ışığı yandığı zaman sönmüyor fakat alttaki olan yanıp sönüyor. Arıza verdikten sonra arabayı sankı sport moda alıyor. 4. bin devirden önce vites değiştirmiyor ve vitese de mudahele edemıyorum manuel olarak ta attıramıyorum. Araba stop ettıkten sonra arıza gidiyor. Fakat bu olay 3 oldu başıma geliyor. DAha önce de aynı arızayı alan veya neden yaptığını bilen biri varsa cevaplarsa cok memnun olurum.
Saygılar...

Ekli dosyalar

• 12299642_940903412655730_1493809836_o.webp
    12299642_940903412655730_1493809836_o.webp
    26.9 KB · Görüntüleme: 29
Kontak tam kapalıyken gaz pedalı ve frene tam basılı vaziyette kontağı aç. Km nin yazdığı yerde arıza kodları çıkacak onları not al ve gogul amcaya bir sor.
Yada tech 2 cihazı ile bir serviste arıza kaydına baktır. Kesin kaydetmiştir. Zayıf aküde de abuk sabuk arızalar verebiliyor.
Kısacası en sağlam yol öncelikle yetkili serviste arıza kaydına baktırmak. Geçmiş olsun

Gideceğiniz usta ya da servis hemen "beyin" arızalı ya da baskı balata bitik diyecek. İnanmayın. Önce sorunu teşhis ettirin. Sistemde arıza olduğundan acil durum modu devreye giriyor. Kontak kapatınca eski haline dönüyor. Kaydedilen hata kodlarının yorumlanıp mekanik araştırma yapılması lazım. Önce akü altında yer alan vites değiştirici yağı ve debriyaj hidroliğine, problem yoksa baskı balata ve şanzumana baktırın. O kmde hiç değişmemişse baskı balatanın bştik olması muhtemel. Geçmiş olsun

Sent from my iPhone using Tapatalk

Son düzenleme:
ecn210300
ecn161450
ecn011508
ecn170608 hata kodlarını verdi.

Tech 2 cihazı ile arıza kaydına baktırırsanız bu kodların neden kaynaklandığını net olarak görebilirsiniz. Bu kodları internette araştırırsanız çok kaba bir tespit olabilir yada kafanız iyice karışır.
Tech2 ile kontrol diyorum ben hatta arızaları bi yere not alın ve sildirin. Tekrarlarsa farklı bir servise de gösterin

Gaz frenle tüm kodlar çıkmıyor, cihazla baktırın

Sent from my iPhone using Tapatalk

Geri