astra h dizel

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan copcu06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
araban kac model 3 yasina kadar garantiden bakiyorlar..... cok eski bir model degil gibi geldi banada....biliyorsun 2 yil ful garanti + 1 yil kulans garanti, denemekte yarar var bence, bol sans.......

2 Sene Garanti full dogru ama maalesef Kulanz dedikleri ne zaman devreye girer biliyormusun?

Kulanz Servise Arabani periyodik bakima götürdügün zaman verilir.
Buda Bayii/Servise bagli.
Kulanz dedikleri masrafin 140 Eurodan oldugu zaman devreye girer.
Kulanzi ise Opel onaylar veya onaylamaz,oluyor ki 4 senelik Arabaya 100.000 KM de Opel Kulanz taniyor.
Malzemeyi Opel ödüyor isciligi Müsteri.

Gösterge sökülmesi gerekir. Arka tarfinda siyah kapak var plastikten, onun sökülmesi gerekir.
O plastikin alt kenarina yumusak tipten bir sey yapiatirmak gerekir mesela Kapi/cam contasi gibi bir sey.
Istersen Bayiiye ugra 11 90 370 yedek Parca no al. Kendiliginden yapisiyor. Ince uzun kes yapistir.
Sonra göstergeyi tak düzelir.

Son düzenleme:
arkadasin teki tarif etti bayagi ugrastiriyor sökmek kutup basini sökcen altta vidalar felan uzun sandimca daha kolay yolu yokmudur sökmenin

Bende de o ses vadi. Servise gittim vidalari siktilar gecti. Sonra tekrar basladi. Bende ostergeyi kendim soktum ve ses gelen yerlerine mudehale ettim. Gostergeyi yerlestirmeden de bu kisin kapilarin arasina yapistirilan izalosyon malzelerinden guzelce gorunmuyecek sekilde uygun yerlerine yapistirdim. O gun bugundur o ses yok allaha sukur.:rolleyes: Cok gicik ediyordu. Anliyorum sizi. Dilim dondugunce sokmeyi anlatmaya calistim. Keske sokerken foto alsaydim.:(

Oncelikle aku kutup basini sokecen. Airbag falan var orada 1-2 dak beklicen. Radyonun dugmesine falan bas elektrik bosalsin falan iste. Sonra direksiyonun arkasindaki silecek kolunun falan oldugu o kutunun altindaki vidalari alican. O kutunun ust kapagini ayiracaksin alt kapaktan. Cunku ust kapak aradaki bir parca ile gostergeye bagli. Sokmek icin direksitonu yarim tur saga ve sola cevirecen vidalari ole gorursun. Sonra gostergeyi tutan vidalara ulasmak icin alt parcayida alacaksin. Alt parcayi sinyal ve silecek kollarinin yaninda olan iki adet vida tutuyor. Onlari sokeceksin. Birde kontak anahtarinin yerinin kaplamasi var yuvarlak olan elinle hafif alsi onu sok once. Sonra alt pacayida al. Yanlis hatirlamiyorsam gostergenin 2 adet vidasi olacak. Onlarida soktunmu artik gostergeyi alirsin. :D
Ya arkadaşlar bu gerçekten Astra H'ın kronik bir sorunu,arabayı ilk aldığımda tıkırtı yüzünden servise giderek göstergedeki vidaları sıktırmıştım ama sorun tekrar başlayınca Şükrü arkadaşın tarif ettiği gibi ama çift taraflı bantla sorunu hallettik ama akü kutup başını sökmene gerek yok kontağı açma yeter,zor bir işlem değil tağbi göstergeninde içini açmamak kaydıyla,sadece göstergenin üst kısmına uygularsanızda yeterli bence,ha içiniz rahat etmezse anlayan birine göstergenin arka kapağının oralarada izalasyon yapılabilir.Göstergenin sökülmesi resimleri burda var: http://www.opelim.net/forums/showthread.php?p=788431#post788431

Ya arkadaşlar bu gerçekten Astra H'ın kronik bir sorunu,arabayı ilk aldığımda tıkırtı yüzünden servise giderek göstergedeki vidaları sıktırmıştım ama sorun tekrar başlayınca Şükrü arkadaşın tarif ettiği gibi ama çift taraflı bantla sorunu hallettik ama akü kutup başını sökmene gerek yok kontağı açma yeter,zor bir işlem değil tağbi göstergeninde içini açmamak kaydıyla,sadece göstergenin üst kısmına uygularsanızda yeterli bence,ha içiniz rahat etmezse anlayan birine göstergenin arka kapağının oralarada izalasyon yapılabilir.Göstergenin sökülmesi resimleri burda var: http://www.opelim.net/forums/showthread.php?p=788431#post788431

Aynen tam isabet sesi keser ve sorun hallediliyor yani.:alkis: Cok karisik degil.:cool: Bu arada ben TIS 2000 deki prosedure gore aku kutup basini sokun demistim. Gerek olmayabilir.:D

Bu arada ruslar olayi asmislar.:eek: Bende mi girsem bu ise. Bu aralar canim da sikiliyordu.:D

Aynen tam isabet sesi keser ve sorun hallediliyor yani.:alkis: Cok karisik degil.:cool: Bu arada ben TIS 2000 deki prosedure gore aku kutup basini sokun demistim. Gerek olmayabilir.:D

Bu arada ruslar olayi asmislar.:eek: Bende mi girsem bu ise. Bu aralar canim da sikiliyordu.:D
Göstergenin orayı halletik:Dvites kolunun ordaki çerçevedende gelmeye başladı,özelikle bu emaneten yeni yapılan duble yollardaki mucurmalzeme yüzünden ister istemez tıkırtı oluyor:D.İyi bir asvalt yolda kesildiği için daha fazlada kurcalamıyorum...

Göstergenin orayı halletik:Dvites kolunun ordaki çerçevedende gelmeye başladı,özelikle bu emaneten yeni yapılan duble yollardaki mucurmalzeme yüzünden ister istemez tıkırtı oluyor:D.İyi bir asvalt yolda kesildiği için daha fazlada kurcalamıyorum...

Ben oralari hep ayni mantikla izole yaptim. :rolleyes: Dehset benim kabinde seytan kulagina kursun hic tikirti yok. :alkis:Simdi ilk elim paralandiginda Ziebart ta ses izalosyonu yaptirip asfalt sesinide kestikmi tamamdir. :) Aslinda bosken ucuza getirip ruslarin ki kendim mi yapsam ne.:D

Ben oralari hep ayni mantikla izole yaptim. :rolleyes: Dehset benim kabinde seytan kulagina kursun hic tikirti yok. :alkis:Simdi ilk elim paralandiginda Ziebart ta ses izalosyonu yaptirip asfalt sesinide kestikmi tamamdir. :) Aslinda bosken ucuza getirip ruslarin ki kendim mi yapsam ne.:D
Ses izalasyonunu bilmem ama Şükrü senin CID ekranın yanında göstergelere benimkiler gibi mavi Smd ledlerden giderdi:D.

IMG_0282.JPG

Ses izalasyonunu bilmem ama Şükrü senin CID ekranın yanında göstergelere benimkiler gibi mavi Smd ledlerden giderdi:D.

IMG_0282.JPG

yaw aslnda olur:D. Dur calismalara basliyayim:D

sert malzeme olan her yerden ses gelmeye baslayacak sirayla sokucekmisiniz hepsini... emniyet kemerleri arka koltuk kilitleri koltuk gicirtisi kapi gicirtisi... dedigim gibi mercedes bmw den fark bunlarda belli oluyor

sert malzeme olan her yerden ses gelmeye baslayacak sirayla sokucekmisiniz hepsini... emniyet kemerleri arka koltuk kilitleri koltuk gicirtisi kapi gicirtisi... dedigim gibi mercedes bmw den fark bunlarda belli oluyor

Gelsin abi, soker yapariz isimiz bu.:D

Geri