Astra G Klima Açıkken Su Eksiltme...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gökay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gökay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
90 Km lik yolu daha önce klima kapalı iken gittim geldim su eksiltmedi, fakat dün klima açık gittim, döndüğümde genleşme kabında neredeyse su kalmamıştı.Klima dan dolayı olduğunu sanıyorum su kaçağı yok devirdaim hortumunu daha yeni değiştirdim.

Muhtemelen bir yerde kaçak var.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

su eksiltme bendede oluyor 2 ayda bir ama neden oldugunu bende bulamadım herhangi bir kaçakta yok

su eksiltme bendede oluyor 2 ayda bir ama neden oldugunu bende bulamadım herhangi bir kaçakta yok

LPG li araçlarda normal olduğu söylenir ama 100 km de de genleşme kabının boşalması garip geldi.Kaçak olabilir bende ama hala tespit edemedim.Sabahları aracın altını kontrol ediyorum damlama birikme yok.

LPG li araçlarda normal olduğu söylenir ama 100 km de de genleşme kabının boşalması garip geldi.Kaçak olabilir bende ama hala tespit edemedim.Sabahları aracın altını kontrol ediyorum damlama birikme yok.

bende boşalmıyo sadece biraz eksiliyor oda sensörü uyarınca biraz ekliyorum nolur nolmaz diye. yarım litreyi bulmuyodur ekledigim.

Genlesme kabına bir miktar kırmızı mürekkep dökün. Birkaç saat aracı kullanın. Kaçak olan yerlerde mürekkep lekesi olur. Yalnız mürekkebi alırken dikkat edin sıcak suda pıhtılaşma yapmayan dolmakalem mürekkebi olsun. Bujileri de kontrol edin mürekkep lekesi var mı diye. Bujide rastlarsaniz malum conta sorunu.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gökay klima açıkken benim aracımda da bir miktar su eksilmesi oluyordu ama senin dediğin kadar değil, 600 km lik yolda en fazla yarım litre kadardı. Bir de genleşme kabının kapağı gevşek veya yan sanayi ise o da su kaybına neden oluyor.

Lpgnin su hortumuna ve radyatörün altına bakım.Bizim astra g de bu iki yerden kaçırıyordu.Hatta lpgnin su hortumunda ince bir yırtık varmış.Aracın izolasyon keçesine deydiği için suyu emiyor alta damlatmıyordu sökünce fark ettik.

Lpgnin su hortumuna ve radyatörün altına bakım.Bizim astra g de bu iki yerden kaçırıyordu.Hatta lpgnin su hortumunda ince bir yırtık varmış.Aracın izolasyon keçesine deydiği için suyu emiyor alta damlatmıyordu sökünce fark ettik.

aynı olay bende vardı lpg regülatörü gıren su hortumu kacak vardı sıktırdım düzeldi dostlar

Tavsiyeler için teşekkürler.Yarın bir detaylı gözden geçirelim bakalım ne çıkacak...

Geri