Astra classic yol bil.taktırmak mümkün mü?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tatum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tatum

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Ark.lar aracım 2007 model astra g aracımda yol bil.yok.Biraz araştırdım ama yeterli bilgi alamadım.Aracıma yol bil.taktırmam mümkün mü acaba?
Birde takılıyorsa fiyatı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

:confused:

elbette takılır neden takılmasın ki..

zannetmiyorummm takılacağınıı yol bilgisayarı takılmaz ama araç bilgi ekranı dediğimiz sistem belki takılır o da çok maliyetli olur biz orjinalinden randuman alamıyoruz sen sonradan taktırıp randuman alacaksınn bence hiç kalkış ma bir gereğide yok

forumda bi arkadaşımız vectra b ye uygulamışdı bayaada iyi sonuç aldı. bazı sensörleri şase yaparak çalışıyormuş gibi gösterip sadece temel bilgileri öğrendi.. anlık tüketim ortalama yakıt tüketimi gibiii 2007 model arabada zandediyorum fazla uğraştırmaz bi tane ekran ve kontrol düğmelerile iş çözülebilirr

olmaz arkadaşlar.. arabanın sensörleri eksiktir. o kadar sensör konulmuştur yol bilgisayarına veri almak için.
olmaz çok çok çok zor

Olmaz diye birşey yok olur da herkesin yapacağı iş değil.
Öncelikle yol bilğisayar ekranı ile mevcut ekranın soketleri farklı birbirinin yerine oturmaz.
yol bilğ ekranını soketi ie birlikte alıp hangi ucun ne olduğunu bilip ona göre uçları tek tek bağlaman gerek.,
Bilgisini görmek istediğin sensörlerin sensörünü takıp tesisatını çekmen gerek.
Gerekli görmediklerin boş kalabilir.
Yani takılır ama kolayca takılacak bişey değil. Bilen birinin ugraşması gerek.

hangi sensörler eksik ben onu anlamadım, yol bilgisayarında anlık tüketim, ortalama tüketim, kronometre, bi de menzil var. E bunların hepsini araba zaten biliyor. Harici satılan araç bilgisayarlarını bağlayınca ek bir sensöre ihtiyaç olmuyor çünkü ve bütün bu bilgileri alabiliyorsunuz.

Yol bilgisayarı derken şu "ön ampül arızalı, değiştirin" tarzı mesajlardan mı bahsediyorsunuz yoksa?

Olmaz diye birşey yok olur da herkesin yapacağı iş değil.
Öncelikle yol bilğisayar ekranı ile mevcut ekranın soketleri farklı birbirinin yerine oturmaz.
yol bilğ ekranını soketi ie birlikte alıp hangi ucun ne olduğunu bilip ona göre uçları tek tek bağlaman gerek.,
Bilgisini görmek istediğin sensörlerin sensörünü takıp tesisatını çekmen gerek.
Gerekli görmediklerin boş kalabilir.
Yani takılır ama kolayca takılacak bişey değil. Bilen birinin ugraşması gerek.
cok zahmetlı iş riskli bılen bırısı anca yapar yetılı servıse yapar paranı alır guzel guzel bana dedıgı bırak ıncelıyelım araci sonra tanıdık bır abımız dedı baska servıste hıc ugrasmayın bır suru sonsör kablo bılgı ekranı lazım hıc bulasmayın dedı bende vaz gectım bu sevdadan ;)

Teşekkürler ark.lar sanırım bende vazgeçtim.

Geri