Bu baslik altinda sizdeki Z16XEP ile Z14XEPnin benzer oldugunu dusunenler olabilir. Z14XEP, daha onceki Z14XE ile ayni Family 1 Ecotec motor ailesinden degil. Daha ufak blok Z12XEnin buyutulmus halidir. Family 0 Ecotec motorudur. Bu sayede biraz daha verimli bir motordur, daha ufak oldugu icin daha seridir (flywheel daha hafif). O yuzden, Z16XEP tecrubeniz farkli olabilir. Yine de Z16XEP de problemli kabul ediliyor...
astra h da arıza lambası sorunu yaşayan çok ama montajı iyi yapılmış ve lamba yakmadan binende çok. Ben montajı yaptırdığım yere özellikle sordum fakir karışımdan arıza yakacaknu diye, bizim montaj yaptığımız astra h larda bu hata olmuyor diyerek yukarıdaki açıklamayı yapmıştı bana. Delikleri uygun yerden açmazsanız araç kullanmak maalesef eziyet oluyor. Uzun süredir araç LPG li 2005 model z16xep motorlu ne arıza lambam yandı, nede bobin değiştim. (benzinli iken bobin bozan aracım LPG de hiç sorun çıkartmadı maşallah)... bunları bu kadar net yazmamdaki sebap, benim montaj yaptırdığım gün orada başka bir astra h da üzerindeki LPG yi değiştiriyordu ve sorun bu sizinki gibi arıza lambası idi. Akabinde manifold dikişe gönderilip yeni delikler açılarak yeniden montaj yapıldı. Bence siizn montaj hatalı yapılmıştır.