Astra 1.3 CDTİ Cosmo Baskı Problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emin28
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
nasıl oldu problem belli oldumu

aquin' Alıntı:
asrta cdti hiç şaşırmadım
ya bu astra cdtı larda ne var ya :eek: bende de var astra cdtı 2006 ben hıc bı sorun yasamıyom ama alan herkes sıkayetcı hemde o kadr ıst a ankaraya gıdıyoz basıyoz bayaa arabayı zorluyoz araba 32.000 de tam 1 sene oldu alalı sadece bakımlara goturuyoz o kadar ne arıza gosterdı daha ne bıse oldu sapasaglam massallah......ben cok sevıyom valla bu arabayı....hele 1.9 olsa tam super olcakkkk::)))

emin28' Alıntı:
servise kadar dayanamadı c.tesi gecesi sanırım balata yandı yolda kaldım opel asistance ı aradım gelip çekiciyle ordu opel servisine götürdüler bakalım ne olacak. kullanıcı hatası diyeceklermi?
Kullanıcı hatası, opelde herşey kullanıcı hatası, size arabayı alırken vedikleri garanti belgesinde yazmıyor muydu? "Opeldeki hataların hepsi kullanıcı hatasıdır ve hepsi garanti kapsamı dışındadır bu nedenle gelecek yıl 25 yıllık garanti vermeyi planlıyoruz 25 yıl boyunca garantiye girebilecek birşey bulursanız değiştiririz" diye.
:cool:

teşekkür ederim arkadaşlar, geçmiş oldu 766 YTL.!
balata yanmış ve tabiki ben yakmışım... neymiş rampada zorlamışım, yarım debriyaj yapmışım, patinaj çektirmişim... gibi sebeplerden kullanıcı hatasıymış. çünkü yanma ihtimali yokmuş. bundan sonra yanımda noterle yola çıkacağım aksi takdirde benden kaynaklanmadığını nasıl kanıtlayabilirim? 15 yıllık şöförüm utanmasalar bana nasıl araba kullanılacağını öğretecekler. opel almanyaya kadar yazacağım bakalım ne çıkacak. üçüncü kez yaparsa ne diyecekler çok merak ediyorum.
Böyle saçmalık olurmu? düşünün dümdüz çift şeritli yolda gidiyorsunuz ve biraz hızlanmak istiyorsunuz, gaz pedalına basınca araba boşa çıkıyor. bunda nasıl bir hata yapmış olabilirim? Gaz pedalına basıp aracın hızlanmasını sağlamak veya istemek hatamıdır? ilk balata 14,000 de gitti, 2. balata 12,500 km sonra gitti, bakalım 3. ne zaman gidecek? bir önceki aracım olan vectrayı 93,000 km de aldım debriyaj balatasını 180,000 km de kendi isteğimle değiştirdiğimde balata daha yarım olmuştu. üstelik vectra 2.5 motordu. 1.3 motora balata dayandıramıyorum.
Bu son opelim olabilir...:mad: :( :cry: :rulet:

Güçsüz motorlarda debriyaj balatası daha çabuk tükenir , çünkü kalkışlarda motor aracı taşısın diye daha fazla gaza basma ihtiyacı olur, buna ek olarak güçsüz motorlar dah yüksek devirlerde kullanılır diyelim ki vectra 2.5 100km/h hızında 2000 devir çevirirken 1.6 motorda 100 km/h gitmek için 2800 devir filan çevirmesi gerekir buna ek güçsüzlerde habire vites değiştirilir durulur. Bir de tabi güçlü arabaların debriyaj balatasını firmalar daha kaliteli ve sağlam yaparlar

bu kadar canını sıkma ben debraj muhafazasını parçaladım.Debraj baskı denen malzeme de geriye bişey kalmadı ama senin parçalar baya tutmuş.380 baskı seti ve hid.bilyası (luk marka)dahil işçilikle beraber 540 dediler.Geçmiş olsun.

emin28' Alıntı:
teşekkür ederim arkadaşlar, geçmiş oldu 766 YTL.!
balata yanmış ve tabiki ben yakmışım... neymiş rampada zorlamışım, yarım debriyaj yapmışım, patinaj çektirmişim... gibi sebeplerden kullanıcı hatasıymış. çünkü yanma ihtimali yokmuş. bundan sonra yanımda noterle yola çıkacağım aksi takdirde benden kaynaklanmadığını nasıl kanıtlayabilirim? 15 yıllık şöförüm utanmasalar bana nasıl araba kullanılacağını öğretecekler. opel almanyaya kadar yazacağım bakalım ne çıkacak. üçüncü kez yaparsa ne diyecekler çok merak ediyorum.
Böyle saçmalık olurmu? düşünün dümdüz çift şeritli yolda gidiyorsunuz ve biraz hızlanmak istiyorsunuz, gaz pedalına basınca araba boşa çıkıyor. bunda nasıl bir hata yapmış olabilirim? Gaz pedalına basıp aracın hızlanmasını sağlamak veya istemek hatamıdır? ilk balata 14,000 de gitti, 2. balata 12,500 km sonra gitti, bakalım 3. ne zaman gidecek? bir önceki aracım olan vectrayı 93,000 km de aldım debriyaj balatasını 180,000 km de kendi isteğimle değiştirdiğimde balata daha yarım olmuştu. üstelik vectra 2.5 motordu. 1.3 motora balata dayandıramıyorum.
Bu son opelim olabilir...:mad: :( :cry: :rulet:
geçmiş olsun

Geri