Astra 1.3 cdti chip uygulandı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan OMLET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ASTRA 1.3CDTI

Araçlarnınızın nasıl oluyorda Şehiri içi ortalama tüketimi 6,5 ve altında oluyor.

Eğer aracınızdaki yol bilgisayarını sıfırlamadıysanız. Yaptığınız km üzerin tüketimi hesaplar.

Yani aracınızın yol biglisayarı 3000km yapmıştır ve ortalama tüketimi 3000km ortalaması şeklindedir. Bu 3000km bazı araçlarda hiç sıfırlanmadığından daha fazla km olabilir. Ve ortalaması ona göre dahada düşük olacaktır.

Bu aracın şehiri içi ortalaması 7lt civarındandır. Çok nazik kullanıyorsanız bu 6.5lt düşebilir. Fakat şehir içi ortalaması 6.5lt altına zor düşer.

Aracınızda Chip uygulnırsa bu tüketimlerde 0,3 veya 0,4lt gibi düşüşler olabilir. (aynı kullanım şartıyla.)

Eğer EGR iptali söz konusu ve chip varsa 1lt yakın düşüş olabilir.

Chip kesinlinle tavsiye ederim.

ben her seferinde depoyu fulluyorum ve her fullediğimde 2 ayarıda sıfırlıyorum, 2ncisini hergün sıfırlıyorum diğeri şu anda 5.5 ile 5.6 arasında hadi yanlış hesaplıyor diyelim onuda geçtim, depoyu fulluyorum 52 litre ortalama 900 km(hatta toplamda menzil 930 gibi görünüyor) gidiyor.(52/900)=0.057 * 100 =5.77 lt /100 km. Şu ana kadar aracımda 100 km de 6 lt den fazla yaktığını görmedim.

Son düzenleme:
ASTRA 1.3CDTI

Araçlarnınızın nasıl oluyorda Şehiri içi ortalama tüketimi 6,5 ve altında oluyor.

Eğer aracınızdaki yol bilgisayarını sıfırlamadıysanız. Yaptığınız km üzerin tüketimi hesaplar.

Yani aracınızın yol biglisayarı 3000km yapmıştır ve ortalama tüketimi 3000km ortalaması şeklindedir. Bu 3000km bazı araçlarda hiç sıfırlanmadığından daha fazla km olabilir. Ve ortalaması ona göre dahada düşük olacaktır.

Bu aracın şehiri içi ortalaması 7lt civarındandır. Çok nazik kullanıyorsanız bu 6.5lt düşebilir. Fakat şehir içi ortalaması 6.5lt altına zor düşer.

Aracınızda Chip uygulnırsa bu tüketimlerde 0,3 veya 0,4lt gibi düşüşler olabilir. (aynı kullanım şartıyla.)

Eğer EGR iptali söz konusu ve chip varsa 1lt yakın düşüş olabilir.

Chip kesinlinle tavsiye ederim.

depoyu her full'lediğimde tüm bilgileri sıfırlıyorum, ve depo sonuna kadar bilgilerle oynamıyorum.. Ankara'da Ümitköy'de oturuyorum, fazla trafiğin olmadığı bir yer.. Şehre indiğimde zaten Eskişehir Yolu'nu kullanıyorum ve cruise control'e alarak 70'e sabitliyorum..

en son depomu full'lediğimde 910km. gittim, klima yaklaşık 300km. açıktı...

ortalama yakıt tüketimim 5.6lt/100km. olarak gösteriyor..

ekranda 5 li lt leri göremeyen bi çok müşterimden 5li rakamlara düştüğünü duymuştum

Ben tartışma konusu olsun diye yazmadım fakat hadi bakalım.

Şehir içi trafiğinde kullanın Astra H aracın yol bigisayar ekranı yani hiç 5vites 6vites kullanmıyorsanız 6.5 altına düşmesi zor.

Eğer siz şehir içinde 900km gidiyorsanız aracınız gerçekten çok iyi.

Ozaman siz uzun yol yaptığınızda 1500km devirsiniz. Ortamama tüketiminize hiç düşünemiyorum.

Aracınız gideceği menzil birşey ifade etmez yaptığınız km önemlidir.

Eğer deponuzuza 52lt dolduruyorsanız hesabını ona göre yapmanız gereki.

Şuanda yaptığımız ölçümlerde. Chipli ve EGR iptal şekilde 4vites 5vitese nadiren kullanılmış aracın ortalama tüketimi 3.7lt şehirdışı tüketimi aynı araç şehir içinde 6,7lt harcamakta.

Efe bey kullandığınız yola göre yakıtınız normal. Chip ve egr'den sonra ciddi anlamda düşecektir.

AliBey sizin kullandığın yollar ve kullanım stilinizi gerçekten merak ettim.

Ben tartışma konusu olsun diye yazmadım fakat hadi bakalım.

Şehir içi trafiğinde kullanın Astra H aracın yol bigisayar ekranı yani hiç 5vites 6vites kullanmıyorsanız 6.5 altına düşmesi zor.

Eğer siz şehir içinde 900km gidiyorsanız aracınız gerçekten çok iyi.

Ozaman siz uzun yol yaptığınızda 1500km devirsiniz. Ortamama tüketiminize hiç düşünemiyorum.

Aracınız gideceği menzil birşey ifade etmez yaptığınız km önemlidir.

Eğer deponuzuza 52lt dolduruyorsanız hesabını ona göre yapmanız gereki.

Şuanda yaptığımız ölçümlerde. Chipli ve EGR iptal şekilde 4vites 5vitese nadiren kullanılmış aracın ortalama tüketimi 3.7lt şehirdışı tüketimi aynı araç şehir içinde 6,7lt harcamakta.

Efe bey kullandığınız yola göre yakıtınız normal. Chip ve egr'den sonra ciddi anlamda düşecektir.

AliBey sizin kullandığın yollar ve kullanım stilinizi gerçekten merak ettim.

hergün 25 gidiş 25 geliş 50 km yapıyorum vitesi devir düşükken yükseltiorum hatta yaklaşık bir 15 dk da köprü yolundaki trafikte dur kalk yapıyorum kullandığım yollar kartaldan e-5 üzeri 2 nci köptü yolu çamlıca bağlantısından altunizade yada samandıradan otoban üzerinden çamlıca bağlantısı, burada altunizade sapağına kadar da trafikte gidiyorum, otobanda 100 ile 140 arasında kullanıyorum (2000-2500 devire göre vitesi düzenliyorum genellikle 5 ve 6 vites aşağısına hiç düşmüyorum)

Recep bey sanki sizin değerleriniz biraz anomal gibi ben aracımı şubatta aldım ve şu anda 6500 km de 6.1lt /100 km üzerinde yaktığını görmedim. İlk 3000 km de fazla yakar demişlerdi oda en fazla 6.1 di. Birde garanti olsun diye sayacın değerleri dışında manuel yoldan yaptığım km yi aldığım litreye bölerek hesaplama yapıyorum(yukarıda vermiştim örneğini). kalan menzil 70 lere düşünce yakıt alıyorum o ana kadarda 800 ile 850 km arası gitmiş oluyor.

Ali bey

Sizden ricam 15dk lık trafikte yol bilgisayarınızı sıfırlamanız bakalım nekadar ortaması var.

Kullanımızın çoğu düz yol ve 100km/s üstü bu şehir içi kullanım değerlendirmesi sizin yol güzergahınızın değerlendirmesidir.

Çok fazla otobana çıkamıyorum. Mahmutbey-Bostancı arasında klima devamlı açık tüketim. Klimayı kapatıp sıfırlıcam ve tüketimin 3.7lere kadar düşecek. Stok aracınızla sizin bu değeri düşmeniz imkansız. Benim söylemeye çalığım olayda farklı.

pic0246l.jpg

Ali bey

Sizden ricam 15dk lık trafikte yol bilgisayarınızı sıfırlamanız bakalım nekadar ortaması var.

Kullanımızın çoğu düz yol ve 100km/s üstü bu şehir içi kullanım değerlendirmesi sizin yol güzergahınızın değerlendirmesidir.

Çok fazla otobana çıkamıyorum. Mahmutbey-Bostancı arasında klima devamlı açık tüketim. Klimayı kapatıp sıfırlıcam ve tüketimin 3.7lere kadar düşecek. Stok aracınızla sizin bu değeri düşmeniz imkansız. Benim söylemeye çalığım olayda farklı.

pic0246l.jpg

şehir içi derken otobandan gittiğim mesafe e-5 üzerinden gittiğimden 10 km fazla yani e-5 üzerinden gittiğimde de daha fazla trafikte kalıyorum sadece sabahları, akşamları yine e-5 i kullanıyorum fark değişmiyor. şu sizde görünen 4.7 litreyi ben bc2 de sıfırladım ve pazartesi- cuma arası hiç sıfırlamadan hergün 48-50 km yol yaparak test ettim cuma günü akşam evime geldiğimde sayaca baktım ortalaması 5 lt /100 km görünüyordu. 15 dk trafik dediğim aslında yürüyen bir trafik değil duran bir trafik 1.5 - 2 dk yolu milim milim yürüyerek gidiyorum 1 nci köprü trafiğini bilirsiniz işte o trafik ben size bu değerleri sıfırlayarak resmi gösteririm. benim de anlatmaya ben depoma koyduğum yakıtla gittiğim km hesabını kendim yapıyorum çıkardığım sonuçlar onlar. şimdi size başka bir şey diyeceğim o da tuhaf gelecek Depoyu fullediğimde yakıt almama yaklaştığımda ortalama tüketimim 5.5 lt/100 km görünüyor.

Ali bey sizina aracınız fabrika değerlerinde ozaman.

Şehiriçi 6.3
Şehirdışı 4.1
Ortalama 4.9

Sizin ortalamanızda şehir içi 5.0lt yani 1000km biraz fazla gitmeniz gerekir.
Gayet başarılı.

Lafım yok aracınıza.

Recep bey sanki sizin değerleriniz biraz anomal gibi ben aracımı şubatta aldım ve şu anda 6500 km de 6.1lt /100 km üzerinde yaktığını görmedim. İlk 3000 km de fazla yakar demişlerdi oda en fazla 6.1 di. Birde garanti olsun diye sayacın değerleri dışında manuel yoldan yaptığım km yi aldığım litreye bölerek hesaplama yapıyorum(yukarıda vermiştim örneğini). kalan menzil 70 lere düşünce yakıt alıyorum o ana kadarda 800 ile 850 km arası gitmiş oluyor.

bence yakıt almak için bu kadar beklemeyin..mazot pompasına zarar verebilirsiniz..

Geri