Aşırı Yakıt Tüketimi

madtiqer13

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Arkadaşlar aracım gerçekten aşırı derecede fazla yakıyor 20 tl lik gaz ile 50 km yol yapabildim 20 tl ye 8 lt gaz geliyor geçen ay gaz deposunu fullediğimde 87 tl ye fullenmişti depo 32 lt ama sadece 195 km yol yapabildim ayrıca egzozdan aşırı derecede beyaz duman atıyor lütfen yardımcı olun ne yapmam lazım? aracımı kullandığım devir de o kadar yüksek değil en fazla 2500-3000 daha fazlası olmaz

hava sıcaklığı düşünce yaptırmak lazım ayar lpg ye.

dur kalk lar ve aracı agrasif kullanıyorsanız normal gibi...

Normal şartlarda benzinde 100 km de 12 lt tüketim olduğunu düşünürsek 12 x 1,15 =13,80 lt lpg tüketimi olacaktır 100 km de .. Buda düz mantık 14/2 = 7 lt yapar 50 km de bence normal kış şartlarında 20 tl ile 50 km

valla benim ki kış şartlarında 0,33 krş yakıyor yazın 0,25 e kadar düşüyor

Düz sistem lpg kullanıyorsanız yakıtı çok yakıyor , ayrıca çok kısa mesafelerde 3-5 km marşa basıyorsanız yine çok yakacaktır bizim arabalar vectra b ler kısa mesafeyi sevmez , bunlar harici çok yakıyor ise bi anormallik olduğu kesin ateşleme sistemi filtreler katalizör tıkanıklığı bujiler kontrol edilmeli , çekiş düşük vede çok yakıyorsa katalizörden başlamanızı öneririrm

aracınız evet birazcık fazla yakıyor...87 tl lik gaz ile 195 gittiniz ve bittimi???tam anlamıyla???ölçüm yaparken gazı fulleyin gidebildigi kadar gitsin sonra tekrar fulleyin ve öle ölçün sizin şuanda aracınız 400 kuruş yakıyor hatta daha fazla bu aşırı fazla kışın 300-350 iydir...ama 400 üstü bi anormallik var gibi tüp enjektörlerini temizletmeyi deneyin ve lpg ayarını...benim aracım bi ara 300 kruş yakmaya başlamıstı gidip enjektörleri temizlettikten sonra 250 kuruş yakmaya başlamıstı...tüpün enjektörlerine bi baktırın derim ben...

verdiğiniz cevaplar için teşekkürler

Aracınızı biraz benzinde kullanın, motor kendine gelsin. Birkaç gün benzinde kullanımdan sonra tekrardan LPG ayarlarınızı yaptırın. Bu arada tıkalı hava filtresi, kirlenmiş LPG filtresi, kalitesiz ateşleme, aracın düşük sıcaklıkta kullanımlası yakıt sarfiyatınızı arttırır. Şunu da unutmayalım. LPG bütan ve propan gazlarından oluşmaktadır. Yazın istasyonlarda satılan bu gazın karışım miktarı %70 bütan - %30 propan, kışın daha rahat ateşleme yapılabilsin diye daha çok uçucu olan propan gazı arttırılarak %50 bütan - %50 propan olarak ayarlanır. Bu nedenden dolayı Kışın LPG sarfiyatımız 100 kilometrede 1 - 1,5 lt fazlalaşır.

Geri