Aşırı yağ yakma hakkında.

tayfun19

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar selam olsun öncelikle. Aracım 2000 model astra g 1.6 CD . Aracımın yağını değiştireli 5000 km oldu ve ben yağ eksilmesinden dolayı neredeyse 2lt yağ ekledim.Aracım 140.000 km de. Mobil -1 yağ koydum. Bu kadar çok yağ eksiltmesi neden olur.Çözüm nedir. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden tşkler.:mad:

Tayfun bey,
aracim yag degistikten sonra diyorsun,öncekinde eksiltme varmi idi?
yoksa yag ince geldiginden olabilir..varsa yag yakmanin sebebi ya sibop contalarindan veya piston yüzüklerinden kaynaklanir...bunuda anlamamin yolu kompresör ölcümü
bir digeri arac yüklemede mi duman atiyor yoksa yükten bosalincami duman atiyor
eger yükte atiyorsa piston kaynakli yok gazdan cekince atiyorsa sibop contalarindan...

Hocam yağ değişiminden önce bu kadar değildi. Araç ta başka ne değişiklik oldu derseniz yağ değiştirdim bir kaç ay sonra LPG taktırdım çok fazla yağ yakmaya başladı.

Hocam yağ değişiminden önce bu kadar değildi. Araç ta başka ne değişiklik oldu derseniz yağ değiştirdim bir kaç ay sonra LPG taktırdım çok fazla yağ yakmaya başladı.
lpg den dolayı yağ eksiltiyor senin araba:

butun lpglilerde boyle yuksek ısıya dayanıklı yağ koymalısın:(lpg li motor daha cok ısınır) kullandıgın yağ bu yuksek ısıda daha cok buharlaştığından eksilme oluyor.

buharlasma kayıbını azaltmak için mobil 10-60 ı öneriyorlar genelde :

ama daha tecrübeli arkadaşlar yağ hakkında bilgilerini paylasabilirler:

lpg den dolayı yakar..benim araç normalde kısa mesafe kullandığım için genelde benzinde kullanılıyor,uzun yol yapacağımda lpg ye alıyorum,o zaman 1000-2000 km sonra yağ seviyesi uyarısını görüyorum bilgi ekranında..lpg dendir o lpg den ;)

Lpg araclarin yag yakmasinin oldugu dogru...
o zaman viskositesi yüksek sentetik yag kullanacaksin...10w60 mesela

peki arkadaşlar hangi marka yağ önerirsiniz . Daha önceki yani şuanki eksilen motordaki yağ mobil-1 10-40 tı. tecrübe eden varmı diğer markaları ve diğer incelikteki yağları.

ben çok kez tavsiye etmişimdir.mobil 1 super s 10w-40. ama aynı yağ farlklı arabalarda aynı sonucu vermeyebilir.

peki arkadaşlar hangi marka yağ önerirsiniz . Daha önceki yani şuanki eksilen motordaki yağ mobil-1 10-40 tı. tecrübe eden varmı diğer markaları ve diğer incelikteki yağları.
mobil-1 10-40 yok diye biliyorum... mobil 1 tam sentetik yağ serisinin 0-40'ı var.
acaba 0-40 mı koydurdunuz.
10-40 olanlar mobil s diye geçer. ve yarı sentetiktir.

1-1250 yakması normal sadece normalin biraz üzerinde yakmış

Geri