Arka koltuklardan gelen ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jaws35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jaws35

Kayıtlı Kullanıcı
35-İzmir
Arabam astra hb. arka koltukların dayandığı yerlere sünger koydum belki boşluktur diye ses yapıyordum biraz azaldı gibi ama yinede ses geliyo özellikle bozuk yola girdiğimde rahatsız edici oluyo.ses lıkırdı gibi geliyo arkada bişey boşta sallanıyomuş gibi ses geliyo bu sesi nasıl kesebilirim

hb araçlarımızda arka kısımlar katlanır olduğu için bu sorun bendede mevcut durumda oturma yerlerinin menteşelerinde kapak var oralardanda ses yapıyor kapağı çıkarıp altına ince bir sünger yapıştırdım tıkırtı azaldı koltuk altlarına sizin yaptığınız gibi sünger yaptım ama sorun hala bendede devam etmekte + olarak arka pandizot (BAGAJ KAPAĞI) (Hoparlörlerin olduğu kısım) ses yapıyor ne yaparsam yapıyım bu seside kesemiyorum !!!!

hb araçlarımızda arka kısımlar katlanır olduğu için bu sorun bendede mevcut durumda oturma yerlerinin menteşelerinde kapak var oralardanda ses yapıyor kapağı çıkarıp altına ince bir sünger yapıştırdım tıkırtı azaldı koltuk altlarına sizin yaptığınız gibi sünger yaptım ama sorun hala bendede devam etmekte + olarak arka pandizot (BAGAJ KAPAĞI) (Hoparlörlerin olduğu kısım) ses yapıyor ne yaparsam yapıyım bu seside kesemiyorum !!!!

+1000 aynı sorunlar bendede mevcut ,bir ara arabayı satmayı düşünüyordum bu yüzden; özellikle arka panzot ve bagaj kısmından gelen sesler çok rahatsız ediyor beni....

arka bagajdaki kapağı kaldır. onun oturduğu yere boydan boya sünger yapıştır(pencere süngeri) her iki tarafına da yap. belki sesi keser. ben denemedim.şimdi okuyunca aklıma geldi.

bendede aynı sorun vardı şöyle çözdüm;
1: arka koltuk oturma kısmını kaldırdım ordaki emniyet kemerlerini düzgünce katladım ve tümsek yapmayacak formda boşluğa yerleştirdim.oturma kısmının üzerine bastığı vida delikleri olan metal kısmının üstüne, kırtasiyelerde bile satılan; sandalye bacak altı yada mobilya bacakları altına bir tarafı yapışkanlı olan yuvarlak yada kare şekilli olanlardan aldım yapıştırdım ordaki sesi kestim.
2:arka koltuğun yaslanma kısımlarınada önce boşluk olan kısımlar tespit ettim boşluğu dolduracak kadar aynı malemeden yapıştırdım.
3:bagaj mdf sini kaldırdım.gri renkli en inde cam fitilinden yapıştırdım.silikonlu ve ince bir malzeme mdf nin zıplamasını kesti zıplasada artık sesi çıkmıyor:)

umarım işinize yarar.

derdimi çok iyi anlattınız önerilerinizi dikkate alıp sesleri umarım kesebilirim

bendede aynı sorun vardı şöyle çözdüm;
1: arka koltuk oturma kısmını kaldırdım ordaki emniyet kemerlerini düzgünce katladım ve tümsek yapmayacak formda boşluğa yerleştirdim.oturma kısmının üzerine bastığı vida delikleri olan metal kısmının üstüne, kırtasiyelerde bile satılan; sandalye bacak altı yada mobilya bacakları altına bir tarafı yapışkanlı olan yuvarlak yada kare şekilli olanlardan aldım yapıştırdım ordaki sesi kestim.
2:arka koltuğun yaslanma kısımlarınada önce boşluk olan kısımlar tespit ettim boşluğu dolduracak kadar aynı malemeden yapıştırdım.
3:bagaj mdf sini kaldırdım.gri renkli en inde cam fitilinden yapıştırdım.silikonlu ve ince bir malzeme mdf nin zıplamasını kesti zıplasada artık sesi çıkmıyor:)

umarım işinize yarar.
gerçekten iyi fikirler ama 3, maddeyi bende yaptım benim pandizottaki sesi kesmedi ( özel polyester döküm ve biraz ağır benimkisi 4 ad. oval hoparlör var ) bende yaslanma yerlerindeki vida yerlerinden bi aparat yapıp arka pandizotun ağırlığını alacak menteşeli bi sistem yaptım hafif yukarı kaldırdım böylece bu sefer en arka kısım alta sürtmeye başladı o kısımada çobanların sırtına giydikleri keçeden bir parça kesip 2 kenara tampon vazifesi şeklinde yapıştırdım bir müddet kesti sesi ama daha sonra gene yapmaya başladı

koltuk dayanma yerlerine tampon olabilecek kalın bir sünger koysak koltuklar menteşelerine sert bir sekilde oturursa ses kesilebilir diye düşünüyorum

o ses arkaa tekli koltuğun menteŞesinden geliyor ya çıkartıP koltuğu tekrar takıcaksın yada wd 40 kullanacaksın (sprey yağ)
baglantı yerlerine sıkın sesten kurtulun birde sırtlığın döşemesini çıkartın içindeki yaylarıda yağlayın iş tamamdır

Son düzenleme:
menteşeleri arkadaşın dediği gibi yağla

Geri