Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
dizel megan tam anlamıyla karma kullanım 5.5 litre dizel teknik veri ş.içi 6.1 ş.dışı 4.7 karma 5.2

serkan bey muhtemel bir hesap hatası var.normal kullanım uzunyol değerleri vermiş olduğunuz değerler. tamamı şehir içi birde filtreden kaçırıyor öylemi.normal kullanımda yetmez bence tasarruf kullanımı uzunyol değerleri olur ancak

Ben gaza basmam :)

sehir icinde 20 km ile işime 8 st de giderim zaten mesai bittiginden geri dönerim mi diyorsun

sehir icinde 20 km ile işime 8 st de giderim zaten mesai bittiginden geri dönerim mi diyorsun

20km hızla yol gitmeyi dene bi istersen. 100km hızla giderken daha az yakarsın.
Gaza yüklenmem, yumuşak hareket ederim. Vites kendi yükselmezse ben manuel yükseltirim. Deneyin, zarar etmezsiniz.

Ford Fiesta TDCİ 1.4 araçla Bursa'ya gittim. Dönüşe geçerken depoyu tam doldurdum. İstanbul'a evime kadar 350km. yol yaptım. Evimin önüne yanaştığımda yol bilgisayarı daha 1215km yol gidebileceğimi yazıyordu. Fiesta mazotu bitirdiğinde, 8km daha yol gidebileceğimi yazdığı bir gün mazot aldım. Tam Tamına 39,5 litre. Yani deposu Astradan oldukça az alıyor.

Sürüş şekli çok önemli
Bursa'dan gelirken 70km hızın üzerine çıkmadım. Şimdi Astra ile deneyeceğim. Bu deneyimimide sizlerde paylaşacağım.

artvinde full şehir içi kullanımda 60 kuruş yani 13 lt civarı ...
uzun yolda yarıya düşüyor ...

opel corsa 1.7 dti yakıt sarfiyatı istanbul şehir içi 42 litre 550 km ...
artı eksi 15 ile 30 km değişebiliyor.

corsa b 2000 model 1.4 16v tüplü şehir içi en kasarak kullanmamda 7,3 litre lpg yakmış. işkence gibiydi. şimdi 10 litre yakıyor oda rahat bende rahat :)

deneme için para verip şöför tutsam mı?:) yada bas gaza parayı yakıta ver.

Geri