Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
serkan bey muhtemel bir hesap hatası var.normal kullanım uzunyol değerleri vermiş olduğunuz değerler. tamamı şehir içi birde filtreden kaçırıyor öylemi.normal kullanımda yetmez bence tasarruf kullanımı uzunyol değerleri olur ancak
20km hızla yol gitmeyi dene bi istersen. 100km hızla giderken daha az yakarsın.
Gaza yüklenmem, yumuşak hareket ederim. Vites kendi yükselmezse ben manuel yükseltirim. Deneyin, zarar etmezsiniz.
Ford Fiesta TDCİ 1.4 araçla Bursa'ya gittim. Dönüşe geçerken depoyu tam doldurdum. İstanbul'a evime kadar 350km. yol yaptım. Evimin önüne yanaştığımda yol bilgisayarı daha 1215km yol gidebileceğimi yazıyordu. Fiesta mazotu bitirdiğinde, 8km daha yol gidebileceğimi yazdığı bir gün mazot aldım. Tam Tamına 39,5 litre. Yani deposu Astradan oldukça az alıyor.
Sürüş şekli çok önemli
Bursa'dan gelirken 70km hızın üzerine çıkmadım. Şimdi Astra ile deneyeceğim. Bu deneyimimide sizlerde paylaşacağım.
Ama istenirse kullanılan aracın menzili inanılmaz arttırılabilir. Bende sıkıntıdan çatlamıştım, ama deneyi düşündüğümün çoooook üzerinde rakamlarla kapadım