Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende geçen hafta benzin ile kullancım şansıma yılın en soğuk günleriydi. 200 tl ile yaklaşık 350km gittim şehir içi. hava sıcaklığı -5 ten daha fazla ısınmadı. evden çıkıyorum tam motor ısınıyor kontak kapatıyorum.. gaz ile de 77tl ile 270km yaklaşık gittiğim km..

arkadaşlar bn 4.38 tl den 60 liralık benzinle 130 km gittim ne dersiniz normal mi sehir içi ağırlıklı

13.7 lt benzin almissin...

O zaman 100 km'de 10.5 km benzin yakiyor demektir ki bu hayli fazla.
Bence yanlis hesaplamissin...Umarim;)

valla ben ne kadar basıyor o da o kadar yakıyor ve bu aldığımdan beri ve hala böyle ... :))

Arabayı kış diye günde 5 10 dk çalıştırıyorum belki ondan olabilir ama yakması bana da fazla geldi konvektör asrıza işığı yanıyo ve konvektör boş onunda etkisi olabilir mi yakıt sarfiyatının

Benim araçta kafayı yedi ne zaman ne yakacağı da belli değil. En son geçen hafta şehiler arası yolculuk yaptım 5 kişiyle. 100 tl lik mazot koydum 400 km yaptım ve hala çeyrek depo var ki en az 150 km demek bu. yüzüm güldü ne diim :)

Bu havalarda 30 tl lik lpg ile 95-100 km arası gidiyor.

Geçen gün 1993 vectra a gl ile uzun yolda denedim, 8.6 litre ile tam 110 km yaptı.

arkadaşlar araç 1.7 dti 100 lıralık mazot ıle 470 km karışık

İşte Size En Harika Sonuçlar :D

gecen gün aracın benzini bitmiş arkadaşlarda olduğu yerde bırakmış

ertesi gün gittik 30 liralık benzin aldık 4.50 kr.dan = 6,6 Litre
Şehir içi 22 Km Gittik Sonra Başka Bir Arkadaş 15 Lira Daha Aldı 3,3 Litre 12 Km de o gitti Akşama Benzin Bitmişti yolda Kaldık Gittik Yine 20 Liralık Aldık 4,4 Lt. oda 20 Km sonra Bitti ama benzin bititğinde bile hala yol bilgisayarı enaz 40 km daha gösteriyordu

Geri