Aracımı nasıl çalıştırmalıyım.

karazindan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Opel vectra A kullanıcısı sayılırım yeni yeni kullanıyorum peki aracı nasıl çalıştırmalıyım.Hangisi araca zarar vermez.

Direk kontağı çevirerek mi
Debriyaj gaz kombinasyonumu
Debriyaj fren kombinasyonumu
Bunlar değil ne nasıl ?

Ayrıca aragazı vermek arabaya zarar verirmi tşkler.

- Direk kontağı çevirerek mi ( en doğrusu bu )
- Fren gaz kombinasyonumu* ( uzun parklardan sonra veya motor fazla ısınmışsa bazen çalışmada nazlanmalar olabiliyor o zaman bu yola başvuruyorum )

* Araç otomatik olduğu için bu yola başvuruyorum.

Son düzenleme:
Opel vectra A kullanıcısı sayılırım yeni yeni kullanıyorum peki aracı nasıl çalıştırmalıyım.Hangisi araca zarar vermez.

Direk kontağı çevirerek mi
Debriyaj gaz kombinasyonumu
Debriyaj fren kombinasyonumu
Bunlar değil ne nasıl ?

Ayrıca aragazı vermek arabaya zarar verirmi tşkler.

aracına biner once debriyaja basıp vitesi boşa alırsın (el freninin saglam ve cekili oldugunu farz ediyoruö)
ayagın debriyajdayken kontagı marş kademesine kadar acar tum servis ışıklarının normal yandıgını kontrol edersin eger aracın gazlıysa gazın "tık" sesini yada benzinli elektrikli pompa varsa pompanın "zızızı" sesinin kesilmesini beklersin ve marşa basarsın aracında sorun yoksa ve asırı soguk degilse calısacaktır oldu da zor calısıyorsa gaza basıp basıp bırakarak calıstırısın.
debriyaja basman arabanın calısması konusunda fayda saglar frenin bir etki,s olmaz arab cok dik bir rampada yada el frenin bozuk degilse.

sabah ilk çalıstırmada calısır calısmaz hareket etmeden 20sn kadar rolantide bekleyip sonra yolunda devam etmeni tavsiye ederim.

Cevaplar için teşekkür ederim.
Debriyaja basıp çalıştırmayı denerim aracı elime geçirince.
Araç benzinli tüp felan yok.Benzinli elektrikli pompa ne bilmiyorum da oyle sesler geliyormu diyede bakarım.

Geri