Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Lambda 1,25 gözükmesi aracın yakıt sisteminin fakir çalıştığını göstermektedir.
Gaz Analiz Cihazında lambda değerinin 1 olması gerekmektedir. lambda 1 de araç ideal noktadadır.
aracın eksoz sisteminde kaçak varsa da lambda 1,25 görünebilir. normalde bu değerlerin görüldüğü bir araçta ben vakum kaçaklarına bakarım.
Diğer değerleri de bana yazarsanız (HC, CO, CO2, O2) aracınızda ne problem olduğunu size net söyleyebilirim.
İyi Akşamlar
Kaan Arslanlı
MOCAN OTOGAZ
Hocam ilgine teşekkür ederim.
Değerler aşağıdaki gibidir.
Hocam şimdi dikkatimi çekti, Lambda değeri 1,25 değil, 1,025 miş.
Galiba boşuna Lambda Sensöründen şüphelenmişim.
Kaan Bey Yaklaşık 1 hafta önce Can Bey ile görüştüm. Araca sizin yerinizde LPG taktırmak istiyorum. Lpg taktırmadan önce aracıma Carbon Clean yaptırmamı önerir misiniz? Aracım Yaklaşık 98.000 km de. Daha önceden CC yapılıp yapılmadığını bilmiyorum.
aracınız Euro 3 standardında.
bu standarda göre CO ve HC değerleri yüksek.
Co değerinin yüksek olması sistemin en az bir bölümünde arıza olduğunun en belirgin göstergesidir. Fakat araçtaki CO değeri uzun süre rölantide bekleyen araçlarda bir miktar yüksek çıkmaktadır. Gaz Analiz cihazına girmeden önce aracın beklediğini dikkate alarak ben bu değeri gözardı ediyorum.
HC değerini irdelersek, sonucumuz en fazla 100 olmalıydı(aracınız Euro 3 olduğu için)
Yüksek Hidrokarbon(HC) ölçümleri genel olarak ateşeleme yetersizliğinden veya tam yanma olmamasından ötürü yanmamış yakıtın egsozdan atılmasının göstergesidir. Nedenleri ise Hatalı Ateşleme Sistemi, Vakum sızıntıları, yakıt karışım problemleridir. Yüksek HC'ye neden olan durumlar;
Bujiler nedeniyle tamamlanmamış yanma, Uygunsuz Ateşleme avansları(Sizin aracınızda böyle bir şey yok, Bilgi olsun diye yazdım) Hasar Görmüş Ateşleme kabloları, Motorda kompresyon Düşüklüğü, Vakum Sızıntısı, ECM arızası, Katalitik Konvertör Arızasıdır.
Aracınızda kontrolleri yapalım, Eğer aracınızın O2 sensörü tembelleşmiş ise buda aracın yakıt tüketimine etkendir. Kontrol ederken buna da bakalım.(belki araca zamanında yanlışlıkla normal benzin de alınmış olabilir)
Aracınıza Carbon Clean yaptırmayın. İnceleyelim, Gerek varsa biz size bildirelim.
İyi günler
Hocam ilgine teşekkür ediyorum.
Bu pazartesi (07.01.08) günü gelmeyi planlıyordum ama bazı aksilikler çıktı. Bir terslik çıkmazsa haftaya pazartesi günü geleceğim. Geldiğim zaman tekrar görüşürüz.