Arabamda titreme var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sha0531
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sha0531

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Öncelikle merhabalar arkadaşlar. Size ufak bir sorum olacak aracımda titreme yaşıyorum gaza basınca genelde 80-90 km ve daha fazla hızlarda hissediyorum bu titremeyi ama aracı boşa aldığım zaman titreme olmuyor. Sadece vitesde yapıyor bu konu hakkında bilgisi yada fikri olan varsa beni bilgilendirirse sevinirim.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

18- Profil bilgilerinde gerçek ad ve soyadlarını belirtmeyen üyeler öncelikle uyarılacak, durumun devamında üyelikleri ihraç edilecektir.

Gaza Yüklenince Titreme

merhaba,
Ben de çok benzer bir sıkıntı yaşadım. Arabada 5 kişi varken ve rampa çıkarken 5. viteste gaza yüklenince 90-100 km civarlarında bir titreme oldu ve papapapapa şeklinde bir ses duydum. Ama çok alçak bir ses. Ben anca duydum, başkası duymadı. Sadece o gün oldu başka olmadı bu. Eve gidince belki pislik tıkanmıştır enjektörlere dedim gaza birkaç kez 6000 devir civarlarına kadar yüklendim. Sonrasında ustama götürdüm olayı anlattım bobinden yapar başka bir şeyden yapmaz dedi. Zamanla bu şikayetin sıklaşır, o zaman getir bobini değiştirelim dedi (masrafı da 250 TL civarı olurmuş). Baskı balatam bitmek üzere ondan yapar mı diye sordum ondan yapmaz dedi. Ustam doğru mu söylüyor. o günden sonra bir sıkıntı olmadı. Tekrarlamadı.

Sizce neden yapar hocam, ne dersiniz?
Saygılarımla

merhaba,
Ben de çok benzer bir sıkıntı yaşadım. Arabada 5 kişi varken ve rampa çıkarken 5. viteste gaza yüklenince 90-100 km civarlarında bir titreme oldu ve papapapapa şeklinde bir ses duydum. Ama çok alçak bir ses. Ben anca duydum, başkası duymadı. Sadece o gün oldu başka olmadı bu. Eve gidince belki pislik tıkanmıştır enjektörlere dedim gaza birkaç kez 6000 devir civarlarına kadar yüklendim. Sonrasında ustama götürdüm olayı anlattım bobinden yapar başka bir şeyden yapmaz dedi. Zamanla bu şikayetin sıklaşır, o zaman getir bobini değiştirelim dedi (masrafı da 250 TL civarı olurmuş). Baskı balatam bitmek üzere ondan yapar mı diye sordum ondan yapmaz dedi. Ustam doğru mu söylüyor. o günden sonra bir sıkıntı olmadı. Tekrarlamadı.

Sizce neden yapar hocam, ne dersiniz?
Saygılarımla

1.6 motorlu arabayla 5 kişi yüklü halde 5. viteste rampa çıkamazsınız çünkü :)

O vitesteki devrin 3000 altına inmemesi lazım en az ki sizin devir o hızda muhtemelen 2500 falandı, gaza ne kadar yüklenseniz de araba rampada çekemez kendini düşük devirde.

4. viteste çıkmayı deneyin :)

Geri