antifriz...acilll...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkerrr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benim bildiğim antifiriz en düşük eksi donma değerini % 50 su ile karıştırılınca verir. karışımdaki antifiriz oranı artıp su oranı azaldıkça eksi donma dercesi yükselir.
saf antifirizin donma derecesi yanılmıyorsan -13 derece falan olması lazım.

dogru dıyorsun saf antrıfız koyulması yanlıs hem donma derecesı hemde yıpranmıs sogutma sıstemınde catlaklara sızıntılara neden olur

benim bildiğim antifiriz en düşük eksi donma değerini % 50 su ile karıştırılınca verir. karışımdaki antifiriz oranı artıp su oranı azaldıkça eksi donma dercesi yükselir.
saf antifirizin donma derecesi yanılmıyorsan -13 derece falan olması lazım.
benim ki saf mavi castrol un geçen ay ölçtürdüm -63 derece çıktı donma noktası

saf antıfrız hataaa

arkadaşlar arabada %50 su ilaveli kırmızı koymuştum önceden bende 1 lt yeşil antifiriz var şimdilik lazım değil ama eksilen kırmızıya yeşili ilave etmemde mahsur varmı

sorunuza cevap değil ama yazmak istedim, geçen bi iş için ustaya gittim, dedim motor suyunu da değiştirmek istiyorum, pembe renkli olan orjinal antifrizinden al 2 kutu dedi..

yani özellikle orjinal olan 'Pembe' renklisinden al diye belirtti..normalde benzincilerde falan da satılıyo antifiriz ama usta öle dediği için opel parçacısından alıcam artık.. , araç corsa c

Geri