antifriz...acilll...

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkerrr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
aynen öle yaptık gm beyaz kutu 5 tane 1 ltlik aldı su katmadık kırmızı kırmızı güzel duruyo orda :D

Hayırlı olsun en iyisini yapmışsın hararetin geç arttığını erken soğuduğunu ve kireçlemenin olmadığını göreceksin.
:alkis: :good:
 
Bendede sadece antifiriz katılı.
 
bulabilirsen gm beyaz kutu al derim bildiğim kadarıyla -38 dereceye kadar dayanıyor ve 60.000 km.özelliğini kaybetmiyor.servislerdede araçlarımıza gm beyaz kutudakinden koyuyorlar.

Benim arabamda yeşil renkli antifiriz vardı GM marka beyaz kutu ve kırmızı renkli antifirzle değiştirmek için servise gittim. Önce depodaki ve radyatördeki antifirizi boşalttılar ve beş altı defa su ile doldur boşalt yaptılar sonra 3 lt. beyaz kutu ve kırmızı renkli antifirizi koydular. Fakat daha sonra su deposundaki renk kırmızı olmadı kahverengi renge benzer bir renk oldu. Acaba bunda bir tuhaflık mı var? Ayrıca FEBİ marka antifiriz koysam dahamı iyi olur ? Febi markalar genelde wolsvegan araçlara koyulur diye biliyorum. Bilgisi olan lütfen yardımcı olursa sevinirim.
 
bu mevsimde antifrize gerek oluyo mu?

Antifriz in yazi kisi yoktur....
Antifriz aracinizin su pompasini radyatörü termostati koruma özelligi vardir...suyu da cesme suyu degil ütü suyu yani kirec olmayan arindirilmis su kullanin....
simdi gelelim kirmizi renkli olan opelin kullandigidir....özelligine gelince motor alasimin uygunlugundandir servise sorarsaniz bilgi verirler...:rolleyes:
 
Benim arabamda yeşil renkli antifiriz vardı GM marka beyaz kutu ve kırmızı renkli antifirzle değiştirmek için servise gittim. Önce depodaki ve radyatördeki antifirizi boşalttılar ve beş altı defa su ile doldur boşalt yaptılar sonra 3 lt. beyaz kutu ve kırmızı renkli antifirizi koydular. Fakat daha sonra su deposundaki renk kırmızı olmadı kahverengi renge benzer bir renk oldu. Acaba bunda bir tuhaflık mı var? Ayrıca FEBİ marka antifiriz koysam dahamı iyi olur ? Febi markalar genelde wolsvegan araçlara koyulur diye biliyorum. Bilgisi olan lütfen yardımcı olursa sevinirim.

Yeşil antifriz in tamamını boşaltamamışlar anlaşılan. İki antifriz karışmış gibi geliyor bana. Özel servisde antifriz değiştirdiğimde usta önce suyla depoyu temizledikten sonra kalanı çıkartmak için kompresörle hava tuttu. Radyatörün içinde kalanlar da hava ile atıldı. Sanırım sizin değişim işlemi pek başarılı olmamış. Antifriz değişiminden sonra renk aldığınız antifriz in renginde olmalı.
 
ustalar mavi ve kırmızı antifiriz var.mavi 3 yılda bir değiştirilmeli radyatörede ve hortumlarında korozyona neden oluyor birde kırmızı antifiriz var .bu korozyon yapmıyor ve 6 sene kullanılabiliyor.karar sizin
 
Bugün 3 litre kırmızı antifiriz koydurdum. Fakat dikkatimi çeken önceki antifirizi boşaltırken radyatörün üst tarafının yanındaki hortumu (yani arabaya oturduğumuz zamana motorun sağ tarafı oluyor akü tarafı değil diğer taraf ) yerinden çıkartıp sıcak su-antifiriz karışımı sıvıyı boşalttılar.Motor sıcak olduğu için dolayısıyla radyatördeki su da sıcaktı. Bu su boşaltma esnasında motorun bazı yerleri sıcak su ve sıcak antifiriz ile yıkanmış oldu daha önemlisi ne kayışı olduğunu bilmiyorum ama galiba motor kayışı veya triger kayışı onun üzerine bolca kaynamış antifiriz döküldü. O bölümdeki motor parçalarına da kaynamış antifiriz döküldü. Daha sonra bu bölgeye az miktar hava sıktılar. Bu sıcak antifiriz o parçalara zarar verirmi. O kayışın dişlerinde kurum bağlarmı ? İleride bir zarar verirmi?
Lütfen bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
 
Size bişey söyleyimmi: İsterseniz radyötöre hiç su katmayın sadece antifiriz katın dahada iyi olur. Bana inanmayanlar araştırsın katılırmı katılmazmı?
Kolay gelsin.
:good:

benim bildiğim antifiriz en düşük eksi donma değerini % 50 su ile karıştırılınca verir. karışımdaki antifiriz oranı artıp su oranı azaldıkça eksi donma dercesi yükselir.
saf antifirizin donma derecesi yanılmıyorsan -13 derece falan olması lazım.
 
orjınal gm kırmızı antifiriz 1lt 8.00tl ye aldım maslak atatürk sanayi sitesinden
 
3 litre kırmızı antifiriz aldım. Tamamını su haznesinden boşalttılar üstünede yaklaşık 1 litre su ilave ettiler. Ertesi sabah aracı çalıştırmadan su haznesine baktım eksilme vardı anlaşılan radyatör biraz çekmiş bir litre kadar saf su ilave ettim ( ok işeretine hizasına gelene kadar) ve doğru sanayideki özel servise gittim ölçtürdüm -50 dereceyi gösteriyordu. İnşallah bi daha üç-dört yıl antifiriz işiyle uğraşmam.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst