amortisör gıcırdaması

arkadaşlar bu konuda çok başlık açıldı bir arama yaparsanız daha fazla bilgi bulabilirsiniz . ama kalite farkı gibi konularda megane sözcüğü sırıtmış :D çok basit bir olay bu servisler hemen halleder.iki plastik parçayı yağlarlar olmadı değiştirirler sorun ortadan kalkar.

form açıldığını bende biliyorum ama genelde viraj demiri denmiş kimisi yağlayarak ses kesilebilir diyor benim araçta yaz kış oluyor bu kimisi soğuktan diyor kimisi biraz gidince düzeliyor diyor bende bu hep var o yüzden amortisörmü viraj demirimi değiştireyim yoksa yağlatmalımıyım fikir alışverişinde bulunayım dedim

biz ne desek boş bence götür servise bende de oluyordu yağladılar bitti .sanırım amortisör takozlarını yağlıyorlar geçmezse değiştirirler.

soğuk havalarda benim aracımda yapıyor.özellikle sabah ,,ama sıcakta olmuyor..soğuğa bağlı olabilir....

Soğukta daha fazla yapıyor. Geçenlerde götürdüm ben de servise terazi demiri mi ne öyle bişeyi yağlamışlar. Kağıdı bi bulsam yazıyo ne yaptıkları da bulamıyorm. Bulunca yazarım.

amortisör takozları eskimişde olabilir. yalnız soğukta yapıyorsa sadece sonradan geçiyorsa çok önemli değil ama sürekli yapıyorsa baktırmak lazım. ben amortisör takozlarını yeni değiştirdim soğukta bile gıcırdamıyor artık.

bu gıcırtı olayını yönetim uygun bi başlıkla kış ayı boyunca sabitlese çok iyi olacak

ben bugün servise sordum
araba soğukken olur dediler
bendede sabahları otoparktan çıkarken bi tümsek var orda gıcıdıyo
:)))

Arakdaşlar gıcırtı çok büyük bi ihtimalle amortisör keplerindenn geliyordur.. kepleri söktürün yağlatın tekrar takın ses kalmayacaktır (ben köpüklü suda iice yıkamştım :)) .. çok basit bir işlem. Olmazzsa kepleri değiştirin sanırm çifti 70ytl falandı yanlış hatırlamıyosam..

Geri