Allahım ya delirecem aracım 250 kurus yakıyor bu normal mi????cdtı astra 2007 41000km

bende 20 tl lik mazot aldım ısıgı yandıgında ve 88 km yol gitti burdan yapılan hesapla 100km / 6.7 lt kaldıki bunun yarısı sehir içi bile sayılmaz gece bos yolda 100 le gittim yakıt fazlalıgı neden kaynaklanıyor olabilr aklım almadı servise götürdüm makineye bagladılar herhangi bi sorun göstermedi...

Bu kış günlerinde ortalama yakıt tüketimi bizim arabada da 7.0.Bende ilk başta şaşırdım bu kadar yüksek olmasına.3500 km de şu an araba ilk başlarda 5._ 'li değerleri görürken 7.0 a çıkması beni şaşırttı ama burayı okuyunca rahatladım.Ben ilçe de yaşıyor olsamda bizim buranın trafiğide berbat.Sürekli dur kalk.Kısa mesafelere gittiğim için,havanın da soğuk olması sebebiyle galiba bu değerlere ulaştık:)

Arkadaşlar mersin traafiğinde günde 8 10 km arası yapıyorum 7.8 ile 8.5 arası yakıyor.Astra 1.3 CDTI 2009. ya ben hepinizinkindeen çok yakıyorum bir sorun var mı yoksa ben kullanmayı bilmiyor muyum:)

Herkese slm

kış aylarında motor daha ne olduğunu anlamadan 4km gidip yakıtta şu kadar yakıyor deyip yorum yapmak bence çok doğru değil. Aracın 1.3 motor olması her şartta 6.0 -7.0 aralığında yakacak anlamına gelmez.

Çok samimi arkadaşımda 2005 1.3 cdti var, İstanbul trafiğinde 20 km sabah iş 20 km akşam dönüş 6.9 - 7.1 aralığında yakıyor. Bence 4km yol gidip 7.3 yaktırmak normal 100km bir yol yap ardından değerleri incele gene tuhaflık varsa, mazot aldığında gerçekte ne yaktığını hesaplamaya çalış. yol bilgisiyarı yanıltıyordur belki.

Bende 2011 1.6 astra var daha 1100 km de geçen 1100 kmde 7.6 ort tutturdum. Bu kullanımda 130- 140 ile gittiğimde oluyor, İstanbul sahil yolunda dur-kalk gittiğimde oluyor. Yakıtta en önemli etkenlerden biri de kullanım tabi ama 4km lik yolda soğuk motorla aracın canına okumuyorsan bu 7.3 tüketimini kullanım pek etkilemez diye düşünüyoum.

Şu yeni liraya millet olarak bir türlü alışamadık :).

arkadasın okulu 4km ve sabah kalkıp soğuk motorla okula gidiyor ve anca ısınıyor bu şartlarda yakıt ölçümü yapılmaz ve yapılırsa sonuç ortada:)

ÇOK NORMAL telaşa gerek yok..:)

arkadaşlar ben buraya değerimi yazacağım ama herkes sallıyosun diyecek. neyse kullanım açısından faydamız olur diye yazıyorum.

ortalama tüketim: 5,3/lt 100km. de
ortalama hız:43 km.

bu iki veriden de anlaşılıyor sanırım ama günde 60km yol yapıyorum en fazla 10 km si dur/kalk/kırmızı ışık oluyor ama 5,3 ün üstüne son 1 depomda hiç çıkmadım. arabayı 03.01.2011 de aldım easytronic şanzıman hafta sonları epey şehir içinde kullanıyorum, 2600 km de 5,5lt gösteriyor ortalama hız 38km.

işin kısacası benzinli manuel arabadan dizel otomatiğe geçtim ve kullanım tarzımda ufak bir değişiklik bile yapmadım. forumdaki bir kaç arkadaş ve pederden öğrendiğim kadarıyla 1750 deviri geçirmeden sabit hızla (cc)kullanıyorum. (vites değiştirmelerim 2200-2500 devir) birde ben tek başımayım ağırlık konusunda avantajım olabilir. malum havalarda soğuk ama benim değerlerim bu...

şunu da belirteyim unuttum. yol bilgisayarının yakıt ölçümü ile gerçekleşen değer arasında 1 depoda 1lt'nin biraz üstünde sapma var. yani 52 lt depo için %2-3 hata payı anlamına geliyor. ben şu an 3. depomdayım çeyreğin birazcık üstü kadar mazotum var.

benim bu aralar 8.2 ye kadar fırladı..ama uzun yolda denedim..ortalamayı yine 4.1 tutturdum..onun için kafama takmıyorum..sadece yakıt konusunda bence en iyisi dci ler..benim aracım 23000 km de..ortalama tüketim 6.1 lt..aynı km de aynı şartlarda kullanılan megan dci de ortalama tüketim 4.9...ama sadece yakıt için dci dedim..

Geri