Akü Fan Motor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan derf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

derf

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba, astra h 2006 1.3 CDTİ aracım var. cuma akşam işten sorunsuz bir şekilde geldikten sonra aracımı park ettim stop ettikten sonra aracın fanının çalıştığını duydum ve belki kapanır diyerek tekar aracımı çalıştırdım birkaç kez gaza bastım ancak kapanmadı fan ben de motor soğuduğunda kapanır diyerek bıraktım öylece. ertesi gün bir işim vardı aracıma bindim ama araçta hiç elektrik yok zaten kapılarda uzaktan kumandayla açılmadı aküye baktım bitmiş. başka bir araçla takviye yaptık ama takviye kablolarını takar takmaz araç çalışmadan fan çalışmaya başladı sanırım fan aküyü bitirmiş. fan çalıştığı için de akü şarj olmadı aracı çalıştıramadık. sonra ustalar geldi onlar denedi araç çalıştı ancak motor o kadar sarsıntılı çalıştı ki 10 saniye çalışsa yerinden kopacaktı ustalar gaza basınca araç zaten gaz yemiyordu aynı traktör motoru gibi çalışıyordu bu kadar sallanan başka motor görmedim. ustalar beyni arızalanmış dediler. ama ben aracımı park ederken bir sorun yoktu. pazartesi çekici gelecek sanayiye gidecek ama sorun nedir hiç bu durumu yaşayan oldu mu? cevaplarınız için teşekkürler

Herhangi bir bilgisi olan yok mu arkadaslar?

Yiğit Bey önce rolelere bakın,fan müşürü hatta motor sıcaklık müşürü dahil ama öncelikle arıza kodu fren gaz basık iken kontağı çevirin ön km göstergesinde size kod verecektir

Ustalar bu araçlarda müşür yok dedi röleden de degil motor beyni dediler ama durduk yere noldu acaba motor beynine anlamadim röleden olsa da yine de motor düzgünce calismaz miydi?

Ustalar bu araçlarda müşür yok dedi röleden de degil motor beyni dediler ama durduk yere noldu acaba motor beynine anlamadim röleden olsa da yine de motor düzgünce calismaz miydi?

fanın takılı kalmasına ya motorun ısı müşürü sebep olur. motor aşırı ısınmış gibi fanı devamlı çalıştırır.yada rölesi takılı kalır aküyü bitirene kadar hatta tekrar akü takviyesi yapılsa dahi çalışmasına sebep olur fanın. beynin arıza yapıp böyle birşeye sebep olma ihtimali de var tabi ama düzgün kontrol edildimi? opcom a bağlayıp motor sıcaklığını bi görmeye çalışın yada tech 2 ile. fan testleride yapılabiliyor cihazla. en son beyne yönelin... bilmeyen usta her sorunda beyin sorunlu der geçer..

Cvplariniz icin tesekkur ederim ustalar sadece el yardimiyla şöyle bir bakip beyin dediler birazdan baska bir ustanin cekicisi gelecek sonucunu da burada paylasirim ilerde baska arkadaslara lazim olur umarim beyinle alakali bir sorun yoktur

Cvplariniz icin tesekkur ederim ustalar sadece el yardimiyla şöyle bir bakip beyin dediler birazdan baska bir ustanin cekicisi gelecek sonucunu da burada paylasirim ilerde baska arkadaslara lazim olur umarim beyinle alakali bir sorun yoktur

eğerki ustanın elinde tech2 cihazı yada opcom yoksa fazladan uğraşırsınız. yapılması gereken motor sıcaklıksensörünün okuduğu değere bakmak ve radyatör fanı 1.2 ve varsa 3. kademe testlerini uygulamak ilk etapta..

Şimdi Klimalı olduğundan klima gazı az devreye sokarmı bilemem Yener kardeşimin dediği gibi beyinden önce mutlaka role müşürlere tehc2 bosck ktl cihazı olan mutlaka baksın birde tampon davlumbazın ordaki beyine giden soketler dahil onun için güzel cihazı olan bir servis ki verilere bakabilsin,kolay gelsin

Cihaza baglandi araca ve arizanin beyinde oldugu anlasildi hangi cihazla bakti tech2 mi opcom mu tam bilmiyorum ama beyin arizasiymis cihazda öyle cikiyor bugün yapilip yarin teslim edilecek usta 6 ay da garanti veriyor hayirlisi bakalim

İnşallah beyin değildir,yani önce herdaim kesin bilgi arıza tesbiti ve en son beyin derim hep

Geri