air bag'ler hangi durumlarda aktif

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan extreme1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hava yastıkları eğer kontak açıksa gerekli şartlar oluştuğu zaman açılabilir.
nezaman açılmaz; kontak kapalıysa açılmaz, hafif şiddetli çarpışmalarda açılmaz. esnek çarpmalarda açılmaz, aracın takla atması durumunda açılmaz. hava yastığının açılması için emniyet kemerinin takılı olması gerekmez, aracın kontağı açıksa dururken bile şiddetli bir çarpma sonucu açılabilir. bunlar genel bilgilerdir.
ancak bazı araçlarda mesela yan koltukta kimse oturmuyorsa kaza esnasında açılmasın diye "tabiki kaza omadan önce:) " kapatabilirsiniz veya kendi sensörleri vardır araçların yolcu yoksa hava yastığı açılmaz.

hava yastıkları eğer kontak açıksa gerekli şartlar oluştuğu zaman açılabilir.
nezaman açılmaz; kontak kapalıysa açılmaz, hafif şiddetli çarpışmalarda açılmaz. esnek çarpmalarda açılmaz, aracın takla atması durumunda açılmaz. hava yastığının açılması için emniyet kemerinin takılı olması gerekmez, aracın kontağı açıksa dururken bile şiddetli bir çarpma sonucu açılabilir. bunlar genel bilgilerdir.
ancak bazı araçlarda mesela yan koltukta kimse oturmuyorsa kaza esnasında açılmasın diye "tabiki kaza omadan önce:) " kapatabilirsiniz veya kendi sensörleri vardır araçların yolcu yoksa hava yastığı açılmaz.

Şehirler arası yolcu otobüsüne arkadan frensiz çarpma ve ön tarafın motora kadar dağılması durumunda açılır mı ?

Şehirler arası yolcu otobüsüne arkadan frensiz çarpma ve ön tarafın motora kadar dağılması durumunda açılır mı ?

sağlı sollu 30 derece açı ile bahsettiğiniz gibi çarpma şiddeti aracın önü motor bölümüne kadar geldiyse hava yastıkları açılması gerekir. Malesef bazen çok bariz açılması gerekirken, açılmadığıda oluyor buda kalite ile ilgili bir olay mahkemelik çok vaka var bu olaylarla ilgili.

geçen gün bi golf gördün ya taraf komple çarpmış. bütün airbagler açılmış

Evet başımıza geldi o yüzden sordum..Allaha şükür eşimde birşey yoktu..Mahkemeyle falan uğraşmadım...

bende kaza yaptim(ASTRA G)airbaglar acilmadi,yaptirdigim ustaya sordugumda emniyet kemeri takili degilse acilmaz cünkü emniyet kemeri takili degilse arac beyini icinde yolcu yok gibi algiliyor demisti.aracin kazali halini görmek istiyorsaniz üye otomobilleri bölümün bakabilirsiniz

şimdi beyler park halinde iseniz size gelip biri çarparsa aırbag ler açılmaz kontak açık olsa bile emniyet kemeri takılı olsa bile açılmaz bununda sebebi aracın km saatinin çalışmamasıdır yani beyin hız algılaması gerekir hesaplama yapabilmesi için sanırım yeterlidir.
bence yanlış ben 10 km/h ile seyrederken karşımdan 120 km/h hızla bir araç geldi ve çarpıştık açılmayacakmı airbagler bende böyle değildir sistem genede emin değilim ama böyle olmadığı kesindir bence.

bence yanlış ben 10 km/h ile seyrederken karşımdan 120 km/h hızla bir araç geldi ve çarpıştık açılmayacakmı airbagler bende böyle değildir sistem genede emin değilim ama böyle olmadığı kesindir bence.

ilgisi yok arkadaşım kontak açık olsun yeter dururken bile açılır.

ilgisi yok arkadaşım kontak açık olsun yeter dururken bile açılır.
ben açılmaz diyorumm peki ozaman biz iş yerinde kontak açıkken çekiç vuruyoruz açılması gerekirr dimiii ve şunuda iddaa ediyorum araç park halinde iken size biri çarparsa aırbag ler açılmazzz zaten açılmaması gerekirr çünki aırbagg kursu aldım da opel akademide onun için böle yazıyorumm.

Geri