Ağırlık çalışan var mı?

İdman programının başından beri nasıl geldiği önemlidir şu ve bu beraber çalışılmaz veya şunla bu birlikte hacim küçültür bence anlamsız kalıyor programı görmeden!
 
serkan beni google a cıkma,tarihe gecme heveslisi olarak gösterince öyle heveslerim olmadıgını anlatmak için söyledim onu.okursan diyalogları niye onu demişim anlarsın o cümleyide kaldırıyorum bana yakışmayan bir üslup.

Kardeşim ne alakası var, biraz uzak kaldık forumdan diye ortalığı boş bulmuşsun maşallah. Sen benim yazdıklarımı doğru anladığına eminmisin ? Eminsen bile bir daha düşün bence çünkü çok alakasız bir sonuç çıkarmışsın. Google'a giripte kendi ismini aratmanı yada şirketinin ismini aratmanı söylemedim ben sana. Sadece "Biceps" kelimesinin taratılıp kolayca hangi kas olduğunun resimli bir şekilde görülebileceğini anlatmak istedim. Demekki daha detaylı açıklamalar yapmak gerekiyormuş ! Google a çıkma - tarihe geçme heveslisi, ne alaka yahu, bu ne bohem ya....
 
Son düzenleme:
ibrahim konu cok alakasız yerlere girdi serkan biraz makaraya sarmak istedi beni üslubu hoşuma gitmedi bende cevap verdim. sırtla ilgili bir soru sormusun ona bildigim kadarıyla cevap vereyim erecto spinae diğer adıyla sacro spinae kasına rowing machine birde ters mekik etkili diye biliyorum ama bahsettigin kas bele cok yakın oldugu için asırı gelişim göstrebilecek bir kas yapısı olmadıgını düşünüyorum.ben sırt calısırken özellikle lat pull down-one arm dambıll rowing-rowing machine ve birde close grip pull down yapabiliyorum.tabi salona gitsem t bar rowing te calısırdım ama evde imkanım yok.genel olarak latismus dorsi hareketlerimi agır calısırım o yüzden latismus dorsiyle göğüs hareketlerini aynı gün calısmam.sırtla triceps yapıyorum daha etkili oluyor.

Ben kimseyi makaraya sarmak derdinde değilim, doğru bilgi verilmesi gerektiğini savundum sadece. Biceps kasını tarifleyişinle ilgili senin tarzında bir örnek verdim. Burda gocunacak birşey varsa bilemem. Tekrar söylüyorum yazdıklarımı sakin kafayla anlayarak oku bence. Uslubumla ilgili problemlerinide daha açık yaz ki düzeltme gerekiyorsa yapalım..Burada ben bir düzeltme yapmak istiyorum; Kanat kası olarak bilinen kasın ismi "Latissimusdorsi" olacaktı. Lütfen bilgi verirken daha dikkatli olalım !
 
Kanat kası olarak bilinen kasın ismi "Latissimusdorsi" olacaktı. Lütfen bilgi verirken daha dikkatli olalım ![/quote]
Latissimus Dorsi (Sırt) Egzersizleri
a1.gif
BENT OVER BARBELL ROWING

Ayak açıklıkları omuz genişliği kadar bir mesafededir, ayaklar önünde bulunan Barbell, gövde yere paralel pozisyonda ve öne eğilmek suretiyle, iki elle omuz genişliğinden biraz daha açık bir şekilde kavranır. Bu sırada dizler hafif kırık ve bel hafifçe çukurlaştırılmış durumdadır. Bu durumda, nefes verilerek karna doğru bir çekme hareketi yapılır ve nefes alınarak tekrar başlangıç pozisyonuna dönülür. Dikkat edilmesi gereken husus; belin hareket esnasında rahatsız olmasını önlemek için, hareketi kontrollü ve yavaş uygularken, aynı zamanda da koltukaltı kaslarının tam kasılmasını sağlamak ve gövdenin pozisyonunu bozmamaktır.

a8.gif
ONE ARM DUMBBELL ROWING

Vücut öne eğilmiş ve yere paralel pozisyonda, bench'in kenarından bir elle tutunulur, yerde bulunan dumbbell, diğer el ile sıkıca kavranarak, nefes vermek suretiyle göğüse doğru çekilir ve nefes alarak tekrar başlangıç pozisyonuna dönülür. Bu arada dizler de hafifçe kırık durumdadır. Hareket bütün sırt kaslarını kasarak, kontrollü ve yavaş uygulanmalıdır.

a4.gif
T-BAR ROWING

Tek tarafına ağırlık yüklenmiş ve T-Bar Rowing Makinası adı verilen özel bir cihazda veya tek tarafına ağırlık takılmış, normal bir Barbell ile uygulanır. Gövde yere paralel, dizler hafifçe kırık durumda ve ayak açıklıkları omuz genişliği kadardır. Bu konumda, bel hafifçe içeriye doğru çukurlaştırılarak, iki el arası omuz genişliği kadar bir aralıkla, özel tutma kulpu veya Barbell'in uç kısmı sıkıca kavranır ve nefes vererek göğüs yönüne doğru ağırlık kaldırılır. Sonra nefes alarak yine başlangıç durumuna dönülür. Dikkat edilmesi gereken husus; beli riske sokmamak için, hareketin kontrollü, yavaş ve çok fazla öne eğilmeden yapılmasıdır.

a7.gif
ROWING MACHINE (SEATED CABLE ROWING)

Öne eğilerek çekme olanağı veren çekme aletinde veya bu hareket için yapılmış ve "Rowing Machine" denilen cihazda uygulanır. Oturma platformuna oturularak, ayaklar, önde veya yerde bulunan bir dayama setine dayanır ve dizler hafif kırık pozisyonda, öne eğilerek iki tarafından kavranan, diğer ucunda ağırlık plakaları olan tutma kulpu, nefes vererek, gövde dik konuma gelinceye kadar çekilir. Nefes alarak tekrar başlangıç durumuna dönülür. Dikkat edilmesi gereken husus; hareket esnasında bütün sırt kasları gergin olacak şekilde, kontrollü, yavaş ve bele zarar verilmeden uygulamaktır.

a9.gif
WIDE GRIP CHIN

Eller omuz genişliğinden daha geniş bir tutuş açıklığı ile barfiksten tutulur, bütün vücut, nefes vermek suretiyle, barfiksin barı enseye yaklaşacak şekilde yukarıya çekilir ve nefes alarak, kontrollü ve yavaşça tekrar başlangıç durumuna dönülür. Bu hareketin diğer bir uygulama şekli de barı çeneye doğru yaklaşacak şekilde vücudu yukarıya çekmektir. Tesir yönünden birbirine yakın olmakla beraber, enseye doğru çekişlerde sırtın daha geniş bir bölümü çalışır ve hareket daha zorlaşır. Dikkat edilecek husus; vücudun sallanmasını önlemek, yukarı ve aşağı hareketlerde yavaş ve kontrollü hareket etmektir. Her iki çalışma şekli de sırtı genişleten bir tesir yapar ve boy uzamasına yardımcı olur.

a5.gif
BACK LAT PULL (PULLDOWN)

Lat Pull veya Pulldown ismi verilen özel makinede uygulanır. Oturma platformuna oturularak çekme barı omuz genişliğinden daha açık bir tutuş açıklığı ile sıkıca kavranır. Avuç içleri yüzün bakış yönündedir. Ucunda ağırlık plakaları olan bar nefes verilerek enseye doğru çekilir ve birkaç saniye en alt pozisyonda bekledikten sonra, yavaşça,nefes verilerek başlangıç durumuna dönülür. Hareket sırasında sırt kasları gevşetilmez ve vücut dikliğini muhafaza eder. Bu hareketin diğer bir versiyonu, ağırlık barını çene istikametine doğru çekmek suretiyle uygulanır ve "Lat Pull Front" olarak adlandırılır.

a6.gif
LAT PULLDOWN

Lat Pull veya Pulldown ismi verilen özel makinada uygulanır. Oturma platformuna oturularak, bar iki el ile kavranir.Gövde hafifçe arkaya doğru eğiktir. Bu konumda ağırlık, nefes verilerek aşağıya, göğüs altına doğru çekilir ve nefes alınarak yukarıya, başlangıç pozisyonuna dönülür.

a3.gif
CLOSE GRIP PULLDOWN

Lat Pull veya Pulldown ismi verilen özel makinada uygulanır. Oturma platformuna oturularak, tutma kulpu iki el avuç içleri birbirine bakacak şekilde ve dar bir tutuş açıklığı ile tutulur. Gövde hafifçe arkaya doğru eğiktir. Bu konumda ağırlık, nefes verilerek aşağıya, göğüs altına doğru çekilir ve nefes alınarak
bunu yalnız ben deil bu işin uzmanı sitelerde söylüyor.zaten kanatta kafamızda oluyor herhalde.tek tek trapez,grand dorsal,epineux,deltoid,latissimus dorsi diye ayırma ihtiyacı duymadım.latisimus dorsi diyince akla zaten sırt egzersizleri gelir göğüs veya kol gelmez herhalde bazı yabancı sitelerde veya dergilerde sırt back diye gecmeyebiliyor sırt egzersizlerine latissimus dorsi diyebiliyorlar .sen hala birşeyleri çürütme hevesi güdüyorsun kalkmıssın bana latisiumusun acılımını yapıyorsun.kullandıgın alaylı üslubun bilincli oldugu düşüncesindeyim.ben gene söylüyorum sen mantıklı bir acıklama istemiştin bende öztürkce bicepsin cevabını verdim ama acıklamamı hakaret olarak algıladın lafı google bakmalara kadar getirdin.Serkan bence bu tartışma devam edecekse özelden edelim millet bizim tartışmamızla konudan uzaklasmasın
 
Son düzenleme:
son verilen bilgiler çok yararlı teşekkür ediyorum

sırt için benimde egzersize ihtiyacım vardı ;)
 
BENT OVER BARBELL ROWING ,T-BAR ROWING bel sakatlamak için birebir hareketler sakın haaa profesyonel birinden bilgi almadan bu hareketleri yapmayın sakın! Ben 2003 ılında bent over barbell rowing yaparken belimi sakatlayıp bu spordan uzun yıllar ayrı kaldım! LÜTFEN DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNUZ!.. Bilmeyen ilkdefa yapacak arkadaşlar burda bu hareketleri görüp yapmaya KALKIŞMASINLAR!

Tekrar söylüyorum CİDDİ TEHLİKELİ hareketler!..
 
Hiç ağırlıga gerek yok aslında biraz anatomi ve biraz hareket bilmek gerek.
Mesela sadece şınav çekerek ellerin pozisyonunu ayarlayarak göğüs yanında kanat ve omuz geliştirebilirsiniz.
 
bunu yalnız ben deil bu işin uzmanı sitelerde söylüyor.zaten kanatta kafamızda oluyor herhalde.tek tek trapez,grand dorsal,epineux,deltoid,latissimus dorsi diye ayırma ihtiyacı duymadım.latisimus dorsi diyince akla zaten sırt egzersizleri gelir göğüs veya kol gelmez herhalde bazı yabancı sitelerde veya dergilerde sırt back diye gecmeyebiliyor sırt egzersizlerine latissimus dorsi diyebiliyorlar .sen hala birşeyleri çürütme hevesi güdüyorsun kalkmıssın bana latisiumusun acılımını yapıyorsun.kullandıgın alaylı üslubun bilincli oldugu düşüncesindeyim.ben gene söylüyorum sen mantıklı bir acıklama istemiştin bende öztürkce bicepsin cevabını verdim ama acıklamamı hakaret olarak algıladın lafı google bakmalara kadar getirdin.Serkan bence bu tartışma devam edecekse özelden edelim millet bizim tartışmamızla konudan uzaklasmasın

Kardeşim sen bana cevap yetiştirme derdine düştüğün için yazdıklarımı yarım yamalak okuyosun sanırım. Baştan itibaren tekrar okumanı tavsiye ederim. Yok okudum diyorsan, idrak yolları enfeksiyonu diye bir hastalık var, bunuda bir araştırmanı tavsiye ederim. Aynı şeyi tekrar tekrar söylüyorum hala anlamıyorsun yahu. "Lafı google a bakmalara kadar getirdin" nedir ya, ne alaka kardeşim. Sanki lafı öyle bir yere getirmişim ki, hakaretler küfürler gırla. Google'a bakmak bu kadar ağır, bu kadar utanılacak birşey mi ki google'dan bakılır dediğimde "lafı google'a bakmalara kadar getirdin" diyorsun. Ben akşama kadar 50 kere bakıyorum google'a ne olmuş ! ...Ben dedimki biceps kasını o şekilde tarif etmeye gerek yok, anlamayan yada merak eden açar google'ı yazar biceps, hatta resimli arama kısmını kullanır. Detaylı bir şekilde görür biceps'in ne olduğunu. Ama sen bunu hala anlamamışsın. Anlamamakla kalmayıp tutarsız açıklamalar yapıyorsun. Öztürkçe açıklamadan kastın "kardes biceps kolunun ön tarafındaki yumurtamsı kastır" mı ? Öyleyse gerek yok. 3-4 yaşında konuşmayı yeni öğrenen çocuklara mı yapıyosun açıklamayı ? Bu tarz bir açıklamanın kimseye faydası yok. Kolun ön tarafı nedir, ön kol nedir ? Anterior-posterior nedir ? Kime göre neye göre bu açıklama ? Her uzmanlığın kendine has jargonu vardır, kendi dili vardır, terimleri vardır. Bu işi öğreneceksen orijinalini öğreneceksin. Onun için tıp evrenseldir. Türkiyedeki bir doktor tıp bilimini, senin deyiminle, öztürkçesiyle öğrenmiş olsaydı avrupada bilimsel bir toplantıda açıklama yaparken başına neler gelirdi bir düşün istersen. Uç bir örnek ama demek istediğimi umarım anlamışsındır...
Sonraki düzeltmem ise senin yaptığın yazım yanlışı ile ilgili idi
genel olarak latismus dorsi hareketlerimi agır calısırım o yüzden latismus dorsiyle göğüs hareketlerini aynı gün calısmam
Şeklinde yazmışsın bende bunun doğrusu Latissimusdorsi'dir demişim. Ama sen bunu
sen hala birşeyleri çürütme hevesi güdüyorsun kalkmıssın bana latisiumusun acılımını yapıyorsun.kullandıgın alaylı üslubun bilincli oldugu düşüncesindeyim.ben gene söylüyorum sen mantıklı bir acıklama istemiştin bende öztürkce bicepsin cevabını verdim ama acıklamamı hakaret olarak algıladın lafı google bakmalara kadar getirdin
Şeklinde algılamışsın. Takrar söylüyorum tıbbi terminolojiye " idrak yolları enfeksiyonu " diye bir hastalık eklenmeli... Tartışmaya sonuna kadar varım, özelden yapmaya gereksinim duymuyorum, yazdıklarımın arkasındayım....
 
Son düzenleme:
herşey yolundadır umarım, gereksiz yere kalp kırmayalım :)
 
Geri
Üst