Ağırlık çalışan var mı?

gh912 aslında biceps pozuyla foto göremedim ben kolu vücuda yaslamışsınız aynı zamanda ışık yukardan vuruyor bir fotoda da güzel bi biceps pozu bekliyorum! Serkan abinin kolunun üstüne tanımam ama :D

kardes biceps kolunun ön tarafındaki yumurtamsı kastır. gün içinde calıstırıp oraya belirli bir kan basıncı yollarsan aynı gün içinde triceps yani kolunun arka tarafındaki kas grubu calıstırılmaz.kas calısmasının temel prensibi kanın benzer kas gruplarına pompalanmasıdır misalen gögüs calıstıgın gün omuz hareketleri calısılmaz.yoksa kan farklı adelelere pompalandıgı için istenilen büyüme saglanmaz.bunu bir spor salonuna gidiyorsan bilmen lazım.

Öncelikle biceps kasını bana tarifleyişini kendi adıma bir hakaret olarak kabul ediyorum. Sporla yıllardır ilgilenmem bir tarafa 1 yıl yani iki dönem boyuncada Anatomi dersi gördüğüm için vücuttaki tüm kemikleri ve kasların çoğunu zaten biliyorum :)

Çocukluğumdan beri sporla iç içe yaşadım, her türlüsünü yaptım diyebilirim. Body building konusunda konuşmak gerekirse, şimdiye kadar 4-5 farklı salona gittim, farklı şehirlerde hemde, fakat dediğin gibi birşey duymadım hiç. Yani aynı anda biceps ve triceps çalışılmaz şeklinde. Sonuçta herkes kendine göre birşeyler söylüyor ve bu söyleyenlerin hepside gayet iyi vücut yapmış. Demekki bu söylenenlerin çok da önemi yok. Şöyle ki çalıştığım tüm salonlarda birbirinden farklı programlar uyguladım. Her yeni salonda kendim için faydalı olanı almaya çalışırken yanlışları yada gereksizleri görmezden geldim. Bu işle ilgili o kadar çok kaynak var ki illaki birinin ağızından çıkanları havada kapmaya gerek yok.

Programlar çalışma gün sayısına, dinlenilen gün sayısına ve istenilen sonuca bağlı olarak çeşitlenebilir. Örneğin haftada 2-3 gün çalışan biriyle 4-5 gün çalışan kişinin çalıştırdığı kas grubu sayısı aynı olmaz elbet. Kimisi büyük kaslardan sonra küçükleri çalıştırma yoluna gider ( örn. pectoralis major [önde iki tane meme uçlarının çevresindeki kas, göğüs kasıda denir :D] çalıştırıp triceps'e geçer ) Çünkü büyük çalışırken küçük ısınıyor aynı zamanda.. Kimisi bugün sadece göğüs çalışıyorum der, kimiside ben çok gelemiyorum tüm vücudu çalıştırıyorum der. Buna kimse karışamaz, bunun doğrusu şudur da diyemez...İşin özü şu bence. 1-Hareketleri doğru yapıp kasların düzgün şekillenmesini sağlamak 2-Çalışma sonrası yeterli dinlenme ve yeterli uyku 3-Genel olarak düzgun ve yeterli beslenme. Bu yeterli kelimesini fazla açıklamaya gerek duymadım herkes bilir zaten... Gerisi fasa ve fiso :D. Benim önemsediğim kriter hacimden ziyade biçim, estetik ve denge. Bu üçü olmadıktan sonra hacim hiçbirşey ifade etmez. Kilolu insanlardan farkımız olmaz ( heleki spora ara verirsek ). Geniş omuzlar, bunu dengeleyen göğüs ve kanatlar olmadıktan sonra isterse 50 kol olsun bir anlamı yok. Kimileri body building'i genel tabirle "pazu" geliştirmek olarak algılıyor. Bunu aşmak lazım..Fazla uzattım kusura bakmayın, saygılar ve iyi çalışmalar...

Son düzenleme:
Öncelikle biceps kasını bana tarifleyişini kendi adıma bir hakaret olarak kabul ediyorum. Sporla yıllardır ilgilenmem bir tarafa 1 yıl yani iki dönem boyuncada Anatomi dersi gördüğüm için vücuttaki tüm kemikleri ve kasların çoğunu zaten biliyorum :)

Çocukluğumdan beri sporla iç içe yaşadım, her türlüsünü yaptım diyebilirim. Body building konusunda konuşmak gerekirse, şimdiye kadar 4-5 farklı salona gittim, farklı şehirlerde hemde, fakat dediğin gibi birşey duymadım hiç. Yani aynı anda biceps ve triceps çalışılmaz şeklinde. Sonuçta herkes kendine göre birşeyler söylüyor ve bu söyleyenlerin hepside gayet iyi vücut yapmış. Demekki bu söylenenlerin çok da önemi yok. Şöyle ki çalıştığım tüm salonlarda birbirinden farklı programlar uyguladım. Her yeni salonda kendim için faydalı olanı almaya çalışırken yanlışları yada gereksizleri görmezden geldim. Bu işle ilgili o kadar çok kaynak var ki illaki birinin ağızından çıkanları havada kapmaya gerek yok.

Programlar çalışma gün sayısına, dinlenilen gün sayısına ve istenilen sonuca bağlı olarak çeşitlenebilir. Örneğin haftada 2-3 gün çalışan biriyle 4-5 gün çalışan kişinin çalıştırdığı kas grubu sayısı aynı olmaz elbet. Kimisi büyük kaslardan sonra küçükleri çalıştırma yoluna gider ( örn. pectoralis major [önde iki tane meme uçlarının çevresindeki kas, göğüs kasıda denir :D] çalıştırıp triceps'e geçer ) Çünkü büyük çalışırken küçük ısınıyor aynı zamanda.. Kimisi bugün sadece göğüs çalışıyorum der, kimiside ben çok gelemiyorum tüm vücudu çalıştırıyorum der. Buna kimse karışamaz, bunun doğrusu şudur da diyemez...İşin özü şu bence. 1-Hareketleri doğru yapıp kasların düzgün şekillenmesini sağlamak 2-Çalışma sonrası yeterli dinlenme ve yeterli uyku 3-Genel olarak düzgun ve yeterli beslenme. Bu yeterli kelimesini fazla açıklamaya gerek duymadım herkes bilir zaten... Gerisi fasa ve fiso :D. Benim önemsediğim kriter hacimden ziyade biçim, estetik ve denge. Bu üçü olmadıktan sonra hacim hiçbirşey ifade etmez. Kilolu insanlardan farkımız olmaz ( heleki spora ara verirsek ). Geniş omuzlar, bunu dengeleyen göğüs ve kanatlar olmadıktan sonra isterse 50 kol olsun bir anlamı yok. Kimileri body building'i genel tabirle "pazu" geliştirmek olarak algılıyor. Bunu aşmak lazım..Fazla uzattım kusura bakmayın, saygılar ve iyi çalışmalar...
serkan benim kimseye hakaret etmem söz konusu olamaz ben forumda bilmeyenlerin neden bahsettiğimizi anlaması için açıklamalı konusuyorum.yabancı terimleri anlamayan cıkabilir.calısma sekline gelince benim anlatmak istediğimi maden 1907 kardes cok güzel bir alıntı ile acıkladı.ben daha o bilimsel verilerin üstüne birşey konuşmayayım.ayrıyeten acıklama isteyen sendin ben durup duruken sana acıklama yapmadım

Son düzenleme:
gh912 aslında biceps pozuyla foto göremedim ben kolu vücuda yaslamışsınız aynı zamanda ışık yukardan vuruyor bir fotoda da güzel bi biceps pozu bekliyorum! Serkan abinin kolunun üstüne tanımam ama :D
ibrahim 1. foto biceps sen birde triceps istedin diye 2. fotoyuda koydum ışık tabiki yukarıdan vuracak hatta orda ışık yukarıdan değil sırtımdan vuruyor ben aynadan cektim orda kendimi.ben sana özelden başka fotolar yollarım forum +18 e dönmesin şimdi:)

Son düzenleme:
of beeeeeeeeee dün ne göğüs girdik öyle!! Her yanım tatlı tatlı ağrıyor! Zati ağrı yoksa gelişmede yoktur!! Serkan abi pozları bekliyoruz :)

Gökhan bu arada sanırım ismi erecto spine olan kas onu çıkarmak için bi tavsiyen varmı? Yani sırt bölgesinde olması biraz zorluyor! 12 yıllık tecrübeden bizde yararlanalım!..

serkan benim kimseye hakaret etmem söz konusu olamaz ben forumda bilmeyenlerin neden bahsettiğimizi anlaması için açıklamalı konusuyorum.yabancı terimleri anlamayan cıkabilir.calısma sekline gelince benim anlatmak istediğimi maden 1907 kardes cok güzel bir alıntı ile acıkladı.ben daha o bilimsel verilerin üstüne birşey konuşmayayım.

Hakaret işin esprisi tabi ama forumda bilmeyenlere değil bana hitaben yazmıştın, bunuda atlamayalım :D
kardes biceps kolunun ön tarafındaki yumurtamsı kastır.
Bu açıklama tarihe geçti :) Hem anlamayan olursa yazar google a neymiş bu biceps diye, senden benden daha detaylı bilgi sahibi olur isterse. Ama sen 11 yıl spor yapmış biri olarak tüm kasları böyle kendine has tariflerle anlatırsan bu konuyu okuyanlar hem ciddiye almaz hemde yanlış bilgilenmiş olur. Benim fikrim bu, saygılar...

Serkan abi senin ekliyceğin yok fotoları :D ben en iyisi telden çektiklerimi atayım ama kızma :) Arkadaşlar kol görsünler

dsc00311ao2ak2.jpg

dsc00313wr7dp5.jpg

sen bide bacakları gör :O

Evet bende bu biceps triceps olayına takıldım, mantıklı bir açıklaması varsa öğrenmiş oluruz..
kardes mantıklı bir acıklama isteyen sendin bende kendi düz türkce mantıgımla sana ve latince anlamını bilmeyen arkadaslara belirli acıklamalar yaptım.sen takılınca bende acıklama geregi hissettim.yoksa 11 yıldır spor yapan biri olarak google a bu sekilde girip tarihe gecme istegim yok. o zaman bu konuyuda acmanın mantıgı yok isteyen google a bakar ve öğrenmek istediğini öğrenir.saygılar benden!

Son düzenleme:
Geri