adsl kota sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan _SeRcAn_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
programın adı ey dsl beta3 die bi şey ama hala bağlantı kuramadı kotam hakkında :(:(
Programı boşver sadece programın yüklü olduğu bilgisayarla ilgili verileri gösteriyor. Yani modemle hiçbir alakası yok. En iyisi modemin kendi programını kullanmak. Telekomun sitesinden de kalan kotana bakabilirsin.

Son düzenleme:
Virüs olayını pek kasmıyorum. Panda yüklü onu da hep kapatıyorum. Çünkü paylaşım programları kullanıyorum ve antivirüs programları bağlantımı yavaşlatıyor hele ki internet security ise. Arada bir bilgisayarı taratıyorum o kadar. Ama sık sık formatladığımı da belirtmem gerekir.

bende kota sorunu yaşıyorum. internetten trky netmetre isimli programı yükledim. (google'dan aratın bir sürü yerden indirebilirsiniz) bu program ile anlık olarak veri akışını takip edebiliyorsunuz. hangi sitede ne kadar kotayı kullandığınızı görebiliyorsunuz. arabalarda olan yol bilgisayarı gibi. gaza yüklenince anlık yakıt tüketimi insanı nasıl psikolojik olarak etkiliyorsa, bu programda aynen öyle etkiliyor. :D

kablosuz modemim ama şifre war modemde sadece hafta sonları cok kullanıyorum hafta içi günlük 2 saat kullanıyorum bu kadar da geçmesi çok deilmi ??? :mad::mad::mad:

Arkadaşların söylediği gibi video izlemede çok kota gidiyor. Özellikle ben msn.com da Rihanna nın 10 dakikalık videosunu 3 dakika izledim kotam 151 mb ı gösteriyordu acayip bir yükleme oluyor.... Benimde önceden kotam 4 ü geçiyordu biraz şimdi video izlemiyorum geçmiyor...

Bakın şöyle söylim size..

Günde 10 saat netteyim
2 msn açıyorum
facebook ve benzeri bir kaç sitede takılıyorum
her ay 250 mb dowland yapıyorum
kotam tam sınırda kalıyor

Eğer sizde böyle kullandığınız halde kotanız aşıyorsa %99 virüs vardır eğer aksine birşey varsa format atın... Bir başka olay hattınızı kullanabilirler benim başıma geldiydi hattımı 2 kişi kullanıyordu birisi Amerikadan diğeri Japonya.. bağlantı yaptığınızda tüm explorer sayfalarını kapatın ağ bağlantısına bakın gelen giden de gelen abartılı bir şekilde artıyormu artıyorsa kesin virüs..

SON OLARAK:

Arkadaşlar eğer kotanızın aşmasını istemiyorsanız kesinlikle video izlemeyiniz..... Ve benim takip ettiğim kadarıyla geceleri ağ bağlantısında ki bayt transferi daha yavaş oluyor gündüzleri daha hızlı o yüzden gündüzleri fazla girmeyin...

Şu an benim kotam 4 ü aştı ama sebebini biliyorum.. Bu ay linux işletim sistemini indirdim 700 mb + 200 mb lık film indirdim sadece filmin bir parçacı + 130 mn lık program bir kaç şarkı üstüne kullanım bu çok normal..

Eskiden bende sizler gibiydim kotam aşıyor şu bu derdim ama yok...

Son düzenleme:
Virüs olayını pek kasmıyorum. Panda yüklü onu da hep kapatıyorum. Çünkü paylaşım programları kullanıyorum ve antivirüs programları bağlantımı yavaşlatıyor hele ki internet security ise. Arada bir bilgisayarı taratıyorum o kadar. Ama sık sık formatladığımı da belirtmem gerekir.

Arkadaşım Panda yı pc den kaldır derim o çok ağır bir program.. Fazla formatta harddiskini bozar...

Tavsiyem sisteminin ghostunu al

ziganaradyo@hotmail.com istersen ekle yardımcı olim.

arkadslar ya en guselı lımıtsız net bak ne dıosun 25 ytl fazla odedım bnmde basıma gleıodu her ay 50 yatırıorum asıyor kotayı ya tt net lımıtsıze yoneltmek ıcın bole yapıyor yada var bı ayak ama en guselı lımıtsız ya su fıyatları azcık asagı cekseler sankı zarara gırcekler yanı

nod 32 video get programı kullanıyorum video get her açtığımda kendini güncelliyodu sildim onu nod32 yide sildim antiwirüs kullanmıycam bu ay bakalım ne olcak wirüs war gibi bilgisayarda herkesin dediiğine göre bide format atıcam bakalım bu ay ne olcak

Arkadaşım Panda yı pc den kaldır derim o çok ağır bir program.. Fazla formatta harddiskini bozar...

Tavsiyem sisteminin ghostunu al

ziganaradyo@hotmail.com istersen ekle yardımcı olim.

Eyvallah arkadaşım sağolasın. Ghost tur back up tır beni bozar. Ben basarım formatımı, gittiği yere kadar. Fazla format harddiski çizer denir. Arka arkaya 4 defa format bastığım günleri hatırlıyorum. En geç ayda bir formatlarım. Harddisk kaç senelik hatırlamıyorum ama 2004 de donanımı yenilemiştim, harddiski değiştirmemiştim. Bu işlemci eskidi, harddisk bozulsa çok mu!

nod 32 video get programı kullanıyorum video get her açtığımda kendini güncelliyodu sildim onu nod32 yide sildim antiwirüs kullanmıycam bu ay bakalım ne olcak wirüs war gibi bilgisayarda herkesin dediiğine göre bide format atıcam bakalım bu ay ne olcak
Antivirüs kullan. Antivirüssüz olmaz, internetten bi yığın spyware geliyor. Kafana göre yükle bir tane, uyduruk bir virüs yüzünden olmadık zamanda yarı yolda bırakmasın seni. Sadece programların otomatik güncelleştirmelerini kapat, istediğin zaman kendin güncelle. Her gün güncelleyen programlar var, ne indiriyorsa hergün.

Eyvallah arkadaşım sağolasın. Ghost tur back up tır beni bozar. Ben basarım formatımı, gittiği yere kadar. Fazla format harddiski çizer denir. Arka arkaya 4 defa format bastığım günleri hatırlıyorum. En geç ayda bir formatlarım. Harddisk kaç senelik hatırlamıyorum ama 2004 de donanımı yenilemiştim, harddiski değiştirmemiştim. Bu işlemci eskidi, harddisk bozulsa çok mu!

4 defa formatla HDD bozulmaz genelde bu sayı 8-9 lara çıkınca bozulma riski artabiliyor.. Harddisk fiyatları 160 gb lık bir sata harddisk nerden baksanız 90 tl.. Yeni çıkan sata harddiskler daha hızlı oluyorlar eski sistem pc lere taktığınızda ise uyum sağlamadığı için Ram iniz düşük olunca pc daha ağır çalışıyor...

Ben şimdi linux kuracağım pc ye onda virüs olayı yok. Çünkü linux işletim sistemine göre virüz yazmıyorlar.

Sistemde hem linux olacak hemde XP ..zaten ikisini kurduğunuz zaman windows açılırken soruyor size XP mi Linux diye mi..

Linux indirmek isteyenler ....Not: UBUNTU ismiyle...

www.ubuntu.com

iki versiyon var...

eski versiyon 2011 a kadar
yeni versiyon 2010 a kadar
tavisyme yeni versiyon... pc nize indirin NERO da bir cd kalıbı yapın ve BİOS da pc nizi CD-ROM dan açarak ubuntuyu da XP nin yanına kurun.

Geri